Problém- Marshall JCM 2000
Pravidla fóra
-
Pepa.Munzberger
Problém- Marshall JCM 2000
Poradíte mi někdo, prosím? Mám lampu Marshalla JCM2000 a kombo se odmítá zapnout. Všechny lampy svítí, reproduktory jsou zapojeny, když dám power na ON tak kontrolky svítí, kombo jako normálně slabě bručí, ALE když zmáčknu standby na ON, nestane se absolutně nic, kombo nehraje(obvvykle mi při zapnutí stanby trochu zapraskalo a bručení/šumění se zvýšilo)-nic z toho se teď nestane...
zkoušel jsem vyměnit kabel od kytary i kytaru, ale ze všeho vyplývá, že problém je v kombu.
zkoušel jsem vyměnit kabel od kytary i kytaru, ale ze všeho vyplývá, že problém je v kombu.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém- Marshall JCM 2000
nemáš tam třeba spálenou pojistku pro anodové napětí? zkus podívat, určitě tam nějaké pojistky budou
nebo "jen" odešel přepínač a nechce přepínat, každopádně dovnitř se raději nevrtat, je tam životu nebezpečno 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Tohle se mi stalo taky (JCM 2000 TSL 601).
Byla to pojistka, která je schovaná vevnitř, ne žádná z těch dvou, které se dají vyměnit zezadu.
Byla to pojistka, která je schovaná vevnitř, ne žádná z těch dvou, které se dají vyměnit zezadu.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
-
Pepa.Munzberger
a kde přesně je ta pojistka vevnitř schovaná?
Přesně vevnitř v držáku na tišťáku
Mám se svoji hlavou úplně stejný problém, jako ten, který je popsán v prvním příspěvku. Jen s tím, že nemám Marshall, ale Peavey. Po jednom převozu hlavy v autě najednou nehraje. Pojistka, která se dá vyměnit "z venku" je nepoškozená. Myslíte, že jde teda o nějakou pojistku uvnitř? Má cenu se pokoušet hlavu rozdělávat a vyměnit ji, když elektrice vůbec nerozumím?
Na kolik myslíte, že by vyšla oprava u opraváře. Zas nechci dávat nějak moc peněz za to, že mi týpek jen vymění pojistku.
Zároveň s tím mi začíná docela hodně chrčet potenciometr na hlasitost, tak bych rovnou nechal opravit i ten.
Na kolik myslíte, že by vyšla oprava u opraváře. Zas nechci dávat nějak moc peněz za to, že mi týpek jen vymění pojistku.
Zároveň s tím mi začíná docela hodně chrčet potenciometr na hlasitost, tak bych rovnou nechal opravit i ten.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To se asi moc nedá odhadovat, když sám nevíš, v čem je problém, ne?vorvi píše: Na kolik myslíte, že by vyšla oprava u opraváře. Zas nechci dávat nějak moc peněz za to, že mi týpek jen vymění pojistku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jojo, napsal jsem to špatně. Chtěl jsem napsat: Na kolik myslíte, že by vyšla u opraváře oprava, za předpokladu, že jde u tu pojistku uvnitř.
Každopádně jsem to směřoval spíš k těm, co nahoře popisujou, že měli ten samej problém.
(Ve skutečnosti chci ale spíš slyšet, ... klidně to otevři, nemůže se nic stát, tohle zvládne i tele.
)
Každopádně jsem to směřoval spíš k těm, co nahoře popisujou, že měli ten samej problém.
(Ve skutečnosti chci ale spíš slyšet, ... klidně to otevři, nemůže se nic stát, tohle zvládne i tele.
Kdybych spravoval apce vzal bych ti za to klasickou hodinovku a ani bych ti nerekl co na tom bylo spatne, protoze:
1) Je to smrtelne, tak do toho normalni neznaly clovek nema co hrabat
2) Vymena pojistky je stejne casove narocna, pro cloveka co v tom dela, jako prepajeni nejakyho vypalenyho shitu.
(stejne to musi rozdelat, kdyz uz to ma rozdelany tak to obvykle vycisti, zkontroluje/prostrika/vymeni poty, ocumi studenaky atd. atd.)
3) Jako koncovemu zakaznikovi ti muze byt fuk co s tim bylo, hlavne ze to uz hraje a je to spolehlive (na coz ti taky da slusny clovek urcitou zaruku).
Takze ptat se na cenu je stejne uplne zbytecne (treba ti odeslo trafo - haha).
Kdyz uz mas vysrany lampac, nerejpej do nej pokud tomu nerozumis a dej to postelovat, tak ze budes tomu kdo ti to odborne spravi verit a budes se moct na apec spolehnout.
Pokud ja osobne delam neco neodborne, nedejboze poprve, tak cekam kazdou minutou, co tu vec pouzivam, ze se to vysere (na poprve to tak taky obvykle byva) a rozhodne u veci ktera te muze stat zivot se tohle ceske vseumetelstvi vazne nevyplaci.
A to plati i kdyby to byla posrana pojistka za 5 korun a 15 minut prace.
Kdyz nemate penize na udrzbu tak si nekupujte lampu. To je jak kdyz si clovek koupi bmw a pak fnuka ze vymena kol ho stoji 40 litru.
1) Je to smrtelne, tak do toho normalni neznaly clovek nema co hrabat
2) Vymena pojistky je stejne casove narocna, pro cloveka co v tom dela, jako prepajeni nejakyho vypalenyho shitu.
(stejne to musi rozdelat, kdyz uz to ma rozdelany tak to obvykle vycisti, zkontroluje/prostrika/vymeni poty, ocumi studenaky atd. atd.)
3) Jako koncovemu zakaznikovi ti muze byt fuk co s tim bylo, hlavne ze to uz hraje a je to spolehlive (na coz ti taky da slusny clovek urcitou zaruku).
Takze ptat se na cenu je stejne uplne zbytecne (treba ti odeslo trafo - haha).
Kdyz uz mas vysrany lampac, nerejpej do nej pokud tomu nerozumis a dej to postelovat, tak ze budes tomu kdo ti to odborne spravi verit a budes se moct na apec spolehnout.
Pokud ja osobne delam neco neodborne, nedejboze poprve, tak cekam kazdou minutou, co tu vec pouzivam, ze se to vysere (na poprve to tak taky obvykle byva) a rozhodne u veci ktera te muze stat zivot se tohle ceske vseumetelstvi vazne nevyplaci.
A to plati i kdyby to byla posrana pojistka za 5 korun a 15 minut prace.
Kdyz nemate penize na udrzbu tak si nekupujte lampu. To je jak kdyz si clovek koupi bmw a pak fnuka ze vymena kol ho stoji 40 litru.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
K opraváři, kterej mi neřekne po opravě diagnózu, bych už v životě nešel a nikomu ho ani nedoporučil.
K tomu trafu: jo, taky už mi shořelo. Věčnej problém Marshalla... autor nějak nepíše, jestli mu svítí lampy nebo ne, to je docela důležitej příznak.
K tomu trafu: jo, taky už mi shořelo. Věčnej problém Marshalla... autor nějak nepíše, jestli mu svítí lampy nebo ne, to je docela důležitej příznak.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Kai: No dobře, tak já to dám opravářovi. V Brně by měl být pán, kterej se specializuje přímo na značku Peavey, takže to snad bude v pořádku. Ten už jich musel opravovat víc, než já jsem viděl. Jen doufám, že to není to spálený trafo, i když tobě by to asi udělalo radost. Hurá.
Dík za moralizování, že kdo nemá na údržbu, ať si nekupuje lampu. Já se tady neptám kvůli tomu, že nemám peníze, ale protože jsem doufal, že mi někdo, kdo popisuje ten stejnej problém nahoře, řekne, co to teda bylo. Nemám totiž peníze na to, abych se nechal ojebávat. A to fórum tady je na to, abych se ptal, no ne?
Po opravářovi bych chtěl určitě vědět, co s tím bylo. Rozhodně mi to nemusí být ukradený, jak píšeš. Já si slušný jednání se zákazníkem představuju tak, že mi nejdřív najde v čem je problém a pak se mě zeptá, co všechno chci opravit. Pokud mu to tam teda nedám na celkový prohlídnutí a opravení všeho, co najde. Ale to asi žiju dost v naivitě.
Gobak: Jak říkám, je to přesně tak, jak popisuje autor hned v prvním příspěvku. Zapnu první čudl. Všechny lampy se rozsvítí, normálně se žhavěj. Hodně slabě to brumí. Pak přepnu standby a aparát nehraje.
Nemám teda Marshalla, ale Peavey 5150. Do tohohle tématu jsem to napsal kvůli tomu, že mám stejnej problém. A nevzniklo to během hraní. Pravděpodobně se to stalo při převozu autem. Předtím jsem na to normálně hrál a všechno bylo v pořádku.
Dík za moralizování, že kdo nemá na údržbu, ať si nekupuje lampu. Já se tady neptám kvůli tomu, že nemám peníze, ale protože jsem doufal, že mi někdo, kdo popisuje ten stejnej problém nahoře, řekne, co to teda bylo. Nemám totiž peníze na to, abych se nechal ojebávat. A to fórum tady je na to, abych se ptal, no ne?
Po opravářovi bych chtěl určitě vědět, co s tím bylo. Rozhodně mi to nemusí být ukradený, jak píšeš. Já si slušný jednání se zákazníkem představuju tak, že mi nejdřív najde v čem je problém a pak se mě zeptá, co všechno chci opravit. Pokud mu to tam teda nedám na celkový prohlídnutí a opravení všeho, co najde. Ale to asi žiju dost v naivitě.
Gobak: Jak říkám, je to přesně tak, jak popisuje autor hned v prvním příspěvku. Zapnu první čudl. Všechny lampy se rozsvítí, normálně se žhavěj. Hodně slabě to brumí. Pak přepnu standby a aparát nehraje.
Nemám teda Marshalla, ale Peavey 5150. Do tohohle tématu jsem to napsal kvůli tomu, že mám stejnej problém. A nevzniklo to během hraní. Pravděpodobně se to stalo při převozu autem. Předtím jsem na to normálně hrál a všechno bylo v pořádku.
Takže si dotyčný místo lampy koupí nějaký modeling a v případě, že se mu tam něco rozbije, tak ušetří, protože v okolí nebude existovat nikdo, kdo by měl na opravu příslušné znalosti nebo prostředky.Kai píše:Kdyz nemate penize na udrzbu tak si nekupujte lampu. To je jak kdyz si clovek koupi bmw a pak fnuka ze vymena kol ho stoji 40 litru.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Zpátky k původnímu dotazu, problém vyřešen byla to skutečně pojistka. 
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Se probudte. Do autoservisu pudete taky s tim ze chcete vymenit olej (coz tak prumerne inteligentni clovek pozna, ze uz je cas) a oni vam vymeni jen to? ... nehlede treba na to ze brzdy mate v absolutne nevyhovujicim stavu a zivotu nebezpecne ?
To same u doktorky si taky stanovujete diagnozu sami, treba podle ruznych diskuznich for na internetu ?
Ano, vlastne sem zapomel ze tady kazdy rozumi uplne VSEMU.
Jen si hraje s ohnem deti, rejpejte do "vyplych" aparatu, mente si pojistky (dyt to zvladne kazdy u nas zejo) ...
To same u doktorky si taky stanovujete diagnozu sami, treba podle ruznych diskuznich for na internetu ?
Jen si hraje s ohnem deti, rejpejte do "vyplych" aparatu, mente si pojistky (dyt to zvladne kazdy u nas zejo) ...
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Jo.. Když přijdu do servisu, že chci vyměnit olej, tak očekávám, že mi vyměněj olej a pokud to budou kontrolovat (což při takovýmhle zadání vůbec nemusej), tak že mi to řeknou, ale nebudou je vyměňovat aniž bych o tom věděl.Kai píše:Se probudte. Do autoservisu pudete taky s tim ze chcete vymenit olej (coz tak prumerne inteligentni clovek pozna, ze uz je cas) a oni vam vymeni jen to? ... nehlede treba na to ze brzdy mate v absolutne nevyhovujicim stavu a zivotu nebezpecne ?
Asi bych byl docela překvapenej, kdybych za výměnu oleje dostal účet 10 000 ...
Každopádně souhlasím s tím, že když si jedu k opraváři pro apec, tak mi řekne "bylo v prdeli trafo, pojistky a lampa, tak jsem to vyměnil a propájel pár spojů pro jistotu". A za to zaplatím. Kdyby mi řek "apec funguje, víc se o to nestarej a vysol pětku", tak už mě tam asi neuvidí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Chytani za slovicka ?Bummer píše:Takže si dotyčný místo lampy koupí nějaký modeling a v případě, že se mu tam něco rozbije, tak ušetří, protože v okolí nebude existovat nikdo, kdo by měl na opravu příslušné znalosti nebo prostředky.Kai píše:Kdyz nemate penize na udrzbu tak si nekupujte lampu. To je jak kdyz si clovek koupi bmw a pak fnuka ze vymena kol ho stoji 40 litru.
Pokud clovek koupi lampac s tim, ze si ho bude neodborne servisovat sam a hledat odpovedi na diskuznich forech o vecech co sou zivotu nebezpecne, tak je to hlupak ...
Nevim proc sem pises nejaky "modeling" a koho to zajima ? Se nebavim o posr*nych vyhodach/rozdilech aparatu, ale o vseumetelstvi za ktere muze clovek sakra zaplatit...
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
OK pro mene chapave jeste dodatek:
Nemluvim tady o polozkach za X tisic (prelampovani, trafa, prekopani zesaku), ale o beznem servisu ktery se vleze maximalne do par stovek kristepane.
Nemluvim tady o polozkach za X tisic (prelampovani, trafa, prekopani zesaku), ale o beznem servisu ktery se vleze maximalne do par stovek kristepane.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Špatná část měsíce, Kai?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Trochu bych zmírnil výrazové prostředky. Deabata zbytečně začíná sklouzávat k neúčelnému křičení a napadání se.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008