M-Audio Fast Track napajeni pomoci USB adapteru bez PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
kuba86

M-Audio Fast Track napajeni pomoci USB adapteru bez PC

Příspěvek od kuba86 »

Chtel bych se zeptat jestli nekdo z vas nezkousel jestli M-Audio Fast Track Mk 2 funguje i bez pocitace. Zajimalo by me jestli ji muzu napajet jen pomoci USB adapteru. Mym cilem je ji obcas pripojit jen k reprakum a kyrate (kvuli kytare si chci taky koupit ... misto levneho komba)
Pripadne znate nejakou alternativu?

Dik za pomoc
Paris
Rádce

Re: M-Audio Fast Track napajeni pomoci USB adapteru bez PC

Příspěvek od Paris »

jaka to je kytara?

-edited-

a jako realnou alternativu navrhuju misto zvukovky poridit maly multiefekt (nejlepe s usb a moznosti nahravani).
http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... procesory/
http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... i-cviceni/
kuba86

Příspěvek od kuba86 »

Kytara, je rekl bych to nejlevnejsi, co je na trhu a je koupena z aukra :-) jsem elektricko-kytarovy uplny zacatecnik. Chtel jsem to jen vyzkouset na takove to domaci brnkani a kdyz se mi to bude libit tak casem poridit neco lepsiho.

Jinak jsem se rohodl koupit si repro M-Audio AV 40 a mym cilem je koupit k tomu nejakou "krabicku" mezi ty repraky a kytaru (idealne i pripojitelnou k PC). Proste klasicky Cech/Moravak ... za co nejmin penez (max kolem 2500 Kc) hodne muziky :-D

Dik za tip s tim multiefektem... je to pro me zajimava moznost, laka me http://kytary.cz/digitech-rp155/HN104653/

Jaky mate nazor na tenhle vyrobek http://kytary.cz/line-6-pod-studio-ux1/HN103603/
Naposledy upravil(a) kuba86 dne 29.06.2011 7:13, celkem upraveno 1 x.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Fast Track Pro má možnost napájení ext. adaptérem (né přes USB) a funguje i bez PC.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
kuba86

Příspěvek od kuba86 »

Jenze prave ten model M-Audio Fast Track Mk 2 nema diru na externi napajeni a je napajen jen pres USB :-( tak me prave zajimalo jestli by to USB adapter obesel.
Model PRO je na me uz moc drahy.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ono zase na druhou stranu ... davat mezi kytaru a bednu zvukovku (bez pocitace) nema valny vyznam, to uz muzes upravit nejaky kabel a pripichnout tu kytaru primo. (ano, ma to par much (napriklad volume na kytare nebude dobre fungovat), ale zasadni rozdil v tom nebude.)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Paris píše:ono zase na druhou stranu ... davat mezi kytaru a bednu zvukovku (bez pocitace) nema valny vyznam, to uz muzes upravit nejaky kabel a pripichnout tu kytaru primo. (ano, ma to par much (napriklad volume na kytare nebude dobre fungovat), ale zasadni rozdil v tom nebude.)
To nemáš pravdu, ta zvukovka má regulérní nástrojový vstup, narozdíl od bedny.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jo ... a jeste neco bych chtel rict k tem av 40: ty sou tak malinky, ze se hodi tak barbinam do pokojicku.
kuba86

Příspěvek od kuba86 »

Ja bohuzel v tehle hudebnich vecech vazne nejsem moc zbehly. Hraju jen na akustiku a jako repro jsem doted pouzival vicemene pecky nebo zvuk z notebooku :oops:
Mas nejaky tip na lepsi aktivni repro do 3500 Kc? Fakt si necham poradit.

Rikal jsem si, ze nez abych si k te kytare porizovval nejake levne kombo tak si radsi poridim repraky a nejakou tu krabucku.
Naposledy upravil(a) kuba86 dne 29.06.2011 7:45, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

shoooter píše:To nemáš pravdu, ta zvukovka má regulérní nástrojový vstup, narozdíl od bedny.
ja vim. a rozdil bude v cem? (krome toho, co sem uz psal)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

kuba86 píše:jako repro jsem doted pouzival vicemene pecky nebo zvuk z notebooku. Mas nejaky tip na lepsi aktivni repro do 3500 Kc? Fakt si necham poradit.
ted zrovna tip nemam, ale mozna by bylo lepsi zatim poridit nejake lepsi repro k PC a 2.000,- vrazit do neceho jinyho
kuba86

Příspěvek od kuba86 »

No ja jsem ty AV 40 prave povazoval za repro k PC a podle toho co jsem si cetl tak pry na repraky k PC spatne nehraji. Jsem si celkem jisty ze si asi nikdy nic drazsiho nekoupim. Myslis ze pomer cena vykon u nich neni adekvatni?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ... to zalezi z ktery strany se to vezme. v tomhle pripade bych rekl ze ano (ze neni adekvatni). ze priblizne stejne (nebo lepe) zastanou tuhle funkci daleko levnejsi bednicky z obchodu s pocitacema, pokud se dobre vyberou.

z jiny strany uz to tak byt nemusi. dokazu si predstavit, ze nekdo takhle male bednicky k nejakemu druhu odposlechu vyuzije dobre (napriklad u videa mam jako odposlechy M-AUDIO BX 5-A, a uz ty jsou docela na hrane...), ale k praci "se zvukem" (a potazmu k tomu, co uvazujes ty) se teda moc nehodi.

a hlavne, kdyz chces za co nejmin penez co nejvic muziky, tak ty repraky jsou zrovna to, kde se da usetrit a penize pouzit spis na ten multiefekt. a nebo za podobne penize vybrat z pocitacovych reproduktoru neco daleko vetsiho (a mozna i lepsiho).
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a pridam jeden tip (pozor - neovereny, kdyztak zkus procist nejaky komentare na webu):
http://www.modecom.pl/2.0/speakers/audio/product/
zajimave zrejme budou modely MODECOM MC-HF40, 60 a 100.
kuba86

Příspěvek od kuba86 »

Dik za tip, prave jsem procital tenhle test ... http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... n?start=11
a dival jsem se na ten Modecom. Myslis ze je bych mel dat prednost 2.0 nebo 2.1?
Fakt moc diky, strasne moc mi pomahas, ja o tomhle totiz fakt nemam paru :-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ber to porad tak, ze to vsechno je porad relativni ... pouziti/vykon/penize ... rozhodne nechci rict, ze PC repro je lepsi, nez ty monitory .... ale ty pocitacovy bedynky (ty HF40) jsou za ani ne polovicni cenu (1 400,-) o neco vetsi, nez ty monitory (5.25" repro). a u tech HF60 a 100 dostanes za +- podobnou cenu (pod 3 000,-) 8" repro nebo tripasmovky... a to uz teda za zvazeni stoji.

a .... nebo ... pripadne se podivat, jestli nejaky schopny monitory za dobrou cenu nesezenes na bazaru.

ja bych se u 2.1 trochu bal o to pasmo, kde se zvuk deli mezi subwoofer a satelity ... takze (i s tim, ze 2.0 budou mit trochu nedostatek v basech oproti 2.1) bych volil v tomhle pripade 2.0.

(jo ... nerozmyslel sis to behem te doby s tim kombem? neprijde ti, ze za to, co das za multifekt a bedny, by sis nejaky kombicko vybral?)
Naposledy upravil(a) Paris dne 29.06.2011 20:25, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vrátil bych se od repráků k té zvukovce... Kubo, proč chceš na tohle použití kupovat zvukovku a ne nějaký multiefekt, který bude mít USB konektor a může pak případně taky sloužit jako zvuková karta?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kuba86

Příspěvek od kuba86 »

TO Paris: Mas pravdu, ty Modecom vypadaji podstatne lip, uz se po nich divam (nechci byt barbina :-D )

TO Nero: Taky mas pravdu, i Paris navrhoval multiefekt a ja s vama souhlasim, proto jsem se chtel poradit, nic jineho nez zvukove karty neznam :-) nenapadlo me predtim ze se tp da resit i takhle.

Co rikate treba na tenhle: http://kytary.cz/digitech-rp155/HN104653/
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Jestli ty Modecomy budou stejně "kvalitní" jako třeba jejich PC zdroje, byl bych dost opatrný.

Zvukovku bych nezatracoval má i mikrofonní vstup - je to prostě něco jiného.
Na bazaru jsem někde viděl Fast track pro za 2.200,-Kč, každopádně za 3.000,- jsou běžně. A má i ext. napájení. Jde s tím třeba kvalitně nahrát jakýkoliv audiu stereo signál (z mixu, ...), nahrávat do PC přes mikro i linku nástroje, zpěv atd. apod.
Další alternativa je malý mix s USB.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano, od tech repraku se nedaji cekat zazraky. ale za 3.5k porizovat 4" mini monitory taky neni zrovna idealni (i kdyz sem nikde nenapsal ani slovo o tom, ze by mely byt nejak spatne). to uz je mozna lepsi 5.25" za 1400 a pocitat s tim, jakeho jsou urceni a puvodu. koneckoncu rozhodnout se musi kuba sam, tady ma v podstate jen vypsane dalsi moznosti.... (a co clovek, to nazor. to je bezne a on to jiste chape)

a co se tyka ty zvukovky - tam bych se vratil na zacatek. a to k tomu, ze to chce v prvni rade mezi bednicky a kytaru ... takze jestli se tohle nezmenilo, sel bych spis cestou toho multiefektu.

kuba: k tomu RP155 bohuzel nejsem schopen nic rict, neznam to. neco o tom bude jiste na youtube:
http://www.youtube.com/results?search_q ... RP155&aq=f
a mozna prijde nekdo, kdo tu krabicku zna (asi by se hodilo upravit k tomu nazev tematu) a neco podnetneho rekne (me by treba zajimalo, jak tam beha to nahravani pres usb ... u toho si nejsem uplne jisty, jak to funguje)
zajimava alternativa bude asi i ten RP255 (ma krome pedalu jeste par drobnosti navic)
http://www.youtube.com/results?search_q ... RP255&aq=f
ale to zalezi na tom, jak se rozhodnes s tema bedynkama ... resp. kolik penez do nich budes davat...

a porad je tu ta alternativa s levnym kombickem... tu bych jeste nezatracoval...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“