FENDER Standard Strat® HSS with Locking Tremolo

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
molex

FENDER Standard Strat® HSS with Locking Tremolo

Příspěvek od molex »

Ahoj, vážně uvažuji o koupi strata od Fendera. Chtěl bych se zeptat, jetli ten dvojzvraťák u této cenové relace nějak moc nezlobí. Myslím jestli drží ladění a podobně. Uvítám všechny zkušenosti. Díky.
http://kytary.cz/fender-standard-strat- ... /HN112959/
grock

Re: FENDER Standard Strat® HSS with Locking Tremolo

Příspěvek od grock »

Když každý názor,tak tady je jeden-názor starého staromilce :wink: .
Nekladl bych si otázku,zda bude fungovat to tremolo,ale zda bude fungovat ten stratocaster.Podle mě NE.Strat s FR a HB u kobyliky nikdy nebude stratem.Také straty s FR na ebay jsou nejlacinější,není to prostě náhoda.JÁ bych do toho nešel.Ale otázka je,co hledáš TY!Good luck :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
molex

Příspěvek od molex »

Díky za názor!! :) Ale ještě dodám, že jsem tak trochu velký fanoušek Bon Joviho a Richieo Sambory takže... :D :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja jsem sice hola rit, ale s grockem souhlasim, kdybych shanel strata tak se vsim vsudy, ne todle :D (ale nemusi to znamenat ze to bude hrat spatne, jne to proste neni to, co bych od strata cekal)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nenech se rozhodit. Sám bys měl nejlépe vědět, co chceš za kytaru a co na ni budeš hrát za muziku. Nevšiml jsem si tu nikde, že bys vysloveně psal, že chceš klasického strata (takže nevím, odkud to pánové nade mnou vzali).
Cílová skupina stratoidní HSS kytary s FR bude jiná než skupina klasického SSS strata. Zrovna tak jako zvuk - plovoucí kobylka se na zvuku podepíše a humbucker zní samozřejmě také úplně jinak než singl.

Mimochodem existují i jiná dvouzvratná tremola než ta ve stylu Floyd Rose. Některá se dají koupit zvlášť a jejich instalace nevyžaduje řezání do nástroje. Bohužel - není to žádná láce.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
molex

Příspěvek od molex »

Tak já jsem rockověji založený, samozřejmě Clapton, Klopfner můžu a velmi. Ale Strat a Fender se mi líbí celkově, ale zvuk bych chtěl takový víc rockový tak nevím co od toho můžu čekat. Já se právě bojím toho tremola, mám zkušenosti s jednozvratným, ale bojím se aby se mi ta kytara pak nějak moc nerozlaďovala když za to pořádně vezmu :D
molex

Příspěvek od molex »

Nebo ať nezakládám nové téma, co si myslíte o tomhle a celkově kytarách Ibanez? http://kytary.cz/ibanez-rga-42tfmz-trb/HN117181/
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to bych se teda nebal. to tremolo bude zrejme origo FR, a tenhle system je snad jeste o neco min nachylnejsi k rozladovani, nez bezny bez zamku....

ale je pravda, ze na klasickym stratu to vypada divne ... jenze to je otazkou vkusu.

edit: ta ibanezka se mi libi docela, i kdyz radsi mam ty "placaty". a asi dost zalezi na tom, jak vnimas takovy "modernosti" jako aktivni snimace a tak... zadna jakoze "klasika" to neni...
Naposledy upravil(a) Paris dne 17.07.2011 23:22, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

molex píše:Tak já jsem rockověji založený, samozřejmě Clapton, Klopfner můžu a velmi. Ale Strat a Fender se mi líbí celkově, ale zvuk bych chtěl takový víc rockový tak nevím co od toho můžu čekat. Já se právě bojím toho tremola, mám zkušenosti s jednozvratným, ale bojím se aby se mi ta kytara pak nějak moc nerozlaďovala když za to pořádně vezmu :D
Tremola se neboj a na množství nehleď. Jde o rozsah chodu. Klikni. Pokud chceš opravdu extrémní rozsah, nechat struny klidně viset nebo je natáhnout téměř k prasknutí, páchat s tím dimebagoviny a flutter, určitě běž do FR; pokud ti stačí melodické bendy a maximálně hendrixoviny (víc než to, co předvedl na Woodstocku v devětašedesátém, se z toho vymáčknout nedá), obyčejné nebo 2-point stratovské tremolo ti v symetrickém dvojzvratném seřízení poslouží dobře. Jen to chce dodržovat popsaný způsob ladění, mít dobře namotané struny a udržovat nultý pražec a srážeče strun v dobrém stavu a jednou za čas to namazat.
molex

Příspěvek od molex »

A je tremolo Edge-Zero II dobré? Zase se budu opakovat, určitě záleží na natažení strun a starání se o to, ale abych nekoupil nějaký šmejd co nedrží ladění :D A taky asi udržování toho dvojzvraťáku (ladění oktáv atd...) není asi zas taková brnkačka si myslím...
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Náhodou ten Fender bych já osobně bral. já už nad ní uvažoval pnáč strat je pohodlnej a když chce někdo Floyda tak proč ne
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

asi jste me spatne pochopili, nesnasi se ho od tedle kytary odradit, jen sem chtel upozornit ze jestli nekde zahlidnul nekoho jak hraje na klasickeho strata a pak nasel todle, nebude to to same..o tomze to je pohodlna kytara to nepochybuji :)
molex

Příspěvek od molex »

Tak já momentálně hraju na strata ale pouze squiera a fakt mi ten tvar a úzký krk sedí no :)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no vidíš tak to je + a tremola se neboj
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak si na tom squieru ozkoušej poctivé dvojzvratné seřízení, s promazáním a vůbec se vším všudy, jak jsem psal, a uvidíš jestli ti ten rozsah stačí nebo potřebuješ FR :wink:
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Hele Molex, já těch kytar už taky pár vystřídal a Stratů tady taky pár mám... Fakt jak ti už Bummer psal, nenech se rozhodit. Ty doby, kdy se rvaly standardní páky ze Stratů a dávaly se tam Floyd Rose jsou trochu pryč, dá se to už dneska řešit trochu jinak - ale Floyd je pořád dobrá páka a funkční.

Dovolím si to trochu popsat ze svého subjektivního pohledu člověka, který hraje s Floydem i se Stratama hoooodně dlouho. Takže:
1) Floyd zabíjí trochu určitý frekvence a život kytary. Prostě struny zamkneš nahoře a dole a je to trochu něco jinýho, než volně průchozí struny... Nicméně dá se s tím žít pokud chceš dělat pořádnej rock.
2) U zmíněný kejtry mi trochu vadí 21 pražců. tedy ne, že bych doma neměl 2 straty s 21 pražci, ale k tomu Floydu typicky i od Fendera nejlíp sedí 22 pražců (viz starý samborův model, který se mi velmi líbil i v ruce)
3) Snímače pro FloydRose jsou pak trochu alchymie, to časem určitě budeš měnit, protože díky tomu, že to Floyd trochu žere, je dost alchymie najít ten humbucker, se kterým ti to bude do ucha hrát všechny tobě příjemný harmonický - ale dá se.
4) Ibanez je něco jinýho, to má jinej profil krku a hraje se na to jinak, než na Strata. jestli chceš Strata, jdi do něj. To víš jen ty, jestli je ti tenhle profil příjemnější, než placatej Wizzard Neck od Ibaneze a pod. Co se týče profilu, prober si v kšeftě různý poloměry zakřivení a rozhodni se, který je pro tvůj styl nejlepší. Starý Fendery měly 7.25, to není na vytahování nahoře při nízko položených strunách to pravý, ale řadě lidí narostly ruce takhle (zejména starý blusový páky se strunama nahoře). Pak můžeš jít přes modernější Straty 9.5 až na 12 a až k 16 jako na Charvelech a dalších. Otázka je to čistě individuální, podle mne neexistuje lepší rada, než soukromé rozhodnutí podle toho, jak se ti na to hraje... Ale ptáš se na Strata, tak beru, že ti Strat sedne do ruky maximálně.
Btw... Na jednom Stratu mám tzv. Compound radius... tedy proměnný poloměr zakřivení dole 9.5 palce, aby se dobře hrály kila, nahoře pak 12¨, aby se dobře tahalo... Taky zajímavá alternativa...
5) Páky. No kromě Floyda máš ještě na výběr na dvou šroubech Fendera - ten taky jde, no a pak třeba Wilkinsona, který mám na dvou kejtrách... Jde o to, že tyhle páky sice nejsou zamykací, ale nemusí být důvodem pro rozladění kejtry... šestišroubový Synchronized Fender tremolo má sice o něco lepší zvuk (asi nejen podle mne), ale zase neumí to, co novější nástupci. Podstatný je ale taky to další...
6) Hlava. Na hlavu můžeš zaseknout zámky, jako s Floydem, kde máš ladění na kobylce, ale zabiješ tím určitý frekvence. Pokud se ti ty frekvence zabíjet nechce, můžeš nasadit LSR roller nut nebo grafitový sedlový pražec. Tím snížíš tření a posuneš se dál.
No a zámky můžeš nahradit zamykacíma mechanikama Sperzel, Schaller nebo Wilkinson Ezlok (to je trochu jiný systém).

Pokud tohle uděláš, tak budeš moct pákovat jako Jeff Beck a mít stejně jako on velmi lehkou páku s minimem pružin - a stejně to bude držet - a zůstane ti ten strat základ... pár kytar takhle upravených tady mám....

Pokud teda chceš Strata, tak bych asi volil bazarovýho amíka do něj postupně narval tyhle doplňky (sedlový pražec + zamykací mechaniku + snímač). Ta kytara v tvým odkazu mi přijde trochu moc hybrid (21 pražců, tedy asi větší zakřivění + Floyd).
Pokud ale fakt chceš Floyd, tak i to lze, Strat s Floydem není pro mne problém (LesPaul jo)
Obrázek
grock

Příspěvek od grock »

Cybermuff píše:Hele Molex, já těch kytar už taky pár vystřídal a Stratů tady taky pár mám... Fakt jak ti už Bummer psal, nenech se rozhodit. Ty doby, kdy se rvaly standardní páky ze Stratů a dávaly se tam Floyd Rose jsou trochu pryč, dá se to už dneska řešit trochu jinak - ale Floyd je pořád dobrá páka a funkční.

.................................
Pokud teda chceš Strata, tak bych asi volil bazarovýho amíka do něj postupně narval tyhle doplňky (sedlový pražec + zamykací mechaniku + snímač). Ta kytara v tvým odkazu mi přijde trochu moc hybrid (21 pražců, tedy asi větší zakřivění + Floyd).
Pokud ale fakt chceš Floyd, tak i to lze, Strat s Floydem není pro mne problém (LesPaul jo)
Koukám,že autor rady prodělal určitý vývoj i během psaní příspěvku :D Nic ve zlým-ten prostředek ,tady souhlasím.Koukni na Becka a jestli se ti "páčí" jak on páčí a stačí ti to,jdi do modern fender tremola na 2 a roller nut+zamyk.kolíky a třeba ještě grafitové kameny.Pro mě to funguje dostatečně a s lepším zvukem i koneckonců pohodlnější výměnou strun než ten FR.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
grock

Příspěvek od grock »

Jo-teď jsem se dostal ke kytaře,co má bridge snímač DiMarzio HS3 a jsem velmi příjemně překvapen jeho barvou.Má i překvapivě slabý výstup,ale o to líp sedí k ostatním singlům.Zkus ho!
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Musím přihodit i svoji zkušenost.
Nejsem moc Fender typ, ale tudle kytaru jsem před dvěma dny slyšel hrát a ten HB nebo double-coil, jak chcete, hraje parádně. U singlů je to průměr ale ten HB drží a táhne, takže určitě vyzkoušet jestli to sedne :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“