M-audio Oxygen vs Axiom

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Johnysko

M-audio Oxygen vs Axiom

Příspěvek od Johnysko »

Zdravím.

Asi před týdnem jsem si zakoupil midinky od M-audia Oxygen ve 49 klávesové verzi. Jsem s nimi naprosto spokojen. Jen mi vrtá hlavou zda-li jsou stejně rychlostně citlivé jako model Axiom od stejné značky. Jen jestli se dá na oba modely zahrát stejně rychlé melodie. Začínám si dělat takové menší domácí studio na tvoření hudby (hip-hop) takže klávesy pro mě byly jasnou volbou. Už o tom celkově dost věcí vím takže zvažuji časem i nějakou tu zvukovou kartu. Ale myslím, že na ten úplný začátek se mi podařilo integrovanou zvukovku na desce Gigabyte (Realtek) stáhnout přes Asio4ALL na slušné 2ms bez jakéhokoliv praskání a šumění.

Takže moje otázky jsou následující...zda-li je nějaký rozdíl v té rychlostní citlivosti zmiňovaných midi kláves a zda tomu ta zvuková karta může napomoci (šel bych asi do modelú od m-audia). A nebo jest-li zbývá spíše vypilovat rychlost a um svých prstů :)

Díky za rady. Johnysko
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: M-audio Oxygen vs Axiom

Příspěvek od Nero »

Pokud ty MIDI kontrolery připojuješ přes USB, tak s tím zvuková karta nemá vůbec nic co dočinění.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Johnysko

Příspěvek od Johnysko »

Tak pokud vim tak zvukova karta obstarava zvuk. A tudiz latence a kvalita zpracovani zvukovych pasem je dano tou urcitou zvukovou kartou ktera se pouziva. Kamarad mi taky rikal ze je tam opravdu ale minimalni rozdil mez USB a nebo pripojenim klaves pres MIDI potom do te zvukove karty kterou si ted planuji koupit.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

predtim jsi mluvil o rychlostni citlivosti. s tim zvukova karta opravdu nic nema.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Kamarád mu to řekl... Zpracování (vytvoření) zvuku u midi kláves rovněž se zvukovkou nesouvisí, pokud z ní netahá GM zvuky.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

oxygen a axiom jsou jen kontrolery.
Janaj

Příspěvek od Janaj »

když nebudeš stíhat, tak si zpomal tempo, nahrej, zrychli zpátky.. ejdnoduše.. já mám Axiom 49, Oxygen jsem neměl možnost vyzkoušet, s Axiomem jsem nadmíru spokojen. A taky skládám hiphop.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Johnysko píše:Tak pokud vim tak zvukova karta obstarava zvuk.
Ano, obstarává zvuku. Ale MIDI signál není zvuk. Pokud propojuješ kontroler přes USB, tak až do okamžiku, kdy tomu signálu přiřadíš zvuk a ten zvuk má něco přehrát, není zvuková karta vůbec potřeba. Schopnost zaznamenat midi signál s nějakou rychlostí "not" tedy vůbec nesouvisí se zvukovou kartou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Nero píše:Ano, obstarává zvuku. Ale MIDI signál není zvuk. Pokud propojuješ kontroler přes USB, tak až do okamžiku, kdy tomu signálu přiřadíš zvuk a ten zvuk má něco přehrát, není zvuková karta vůbec potřeba. Schopnost zaznamenat midi signál s nějakou rychlostí "not" tedy vůbec nesouvisí se zvukovou kartou.
Takže, když se nahrává midi do jakéhokoliv DAW, tak se midi informace zapíše ihned a zvuk se může ozvat později, pokud jsem to pochopil dobře...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano - pochopil jsi to naprosto přesně; obzvlášť to platí při používání virtuálních nástrojů (VSTi). V případě integrovaného syntezátoru na zvukovce nebo připojeného tónového generátoru/syntezátoru (po USB nebo MIDI) se zpoždění nijak neuplatňuje.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Johnysko

Příspěvek od Johnysko »

Tak ted jste ze me udelali dost velkeho neznalce :D Ja vim co je MIDI ale diky za vysvetleni je videt ze se snazite pomoci. S tim kamaradem jsem mel na mysli to, ze rikal ze je tam maly az skoro zanedbatelny rozdil pokud pripojim klavesy pres USB a MIDI. Pres USB je to pry o trosicku pomalejsi, rozumej latence malilinko vetsi ale opravdu skoro zanedbatelne.

EDIT: me prave take zajimalo jestli nemaji ruzne midiny i prave ruzne druhy rychlostnich citlivosti...zrejme asi ne takze diky :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne nemají různé druhy, to je záležitost možností toho kterého MIDI kontroleru.

Jinak ano - mezi USB a standardní MIDI sběrnicí bude zřejmě určitý časový rozdíl, ale rozhodně neměřitelný (MIDI sběrnice je obecně sakra pomalá).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Je to tak jak píše Nero a spol. Ale pořád mi vrtá hlavou proč se toto téma jmenuje tak jak se jmenuje...

Pokud jde o Velocity control (rychlost stisku), což máš pravděpodobně na mysli, tak tam tuším není žádný rozdíl, taky mám doma OXYGEN 49, měl jsem i Axiom, a co se týče HW výbavy kláves, tak jsou na tom skoro stejně.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“