Bolest zápěstí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
stinm

Bolest zápěstí

Příspěvek od stinm »

Ahoj, čím to je, že vždy když hraji více jak 20 minut, tak dostanu strašnou křeč do ruky a musím paličku držet tak, jak se v žádném případě držet nemá. Je to neodborným držením paličky, nebo cvikem, kterého není dostatek?
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
pehve

Re: Bolest zápěstí

Příspěvek od pehve »

tohle je jasný důsledek samouky :!: držíš to špatně
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Je to rozhodně, jak už psal Pehve, špatným držením paliček. Najdi si učitele, nebo čti literaturu, nebo alespoň pozorně sleduj videa. Co nejrychleji se zlozvyku zbav!
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Přidám svůj názor ke klukům: Je to od špatného držení, nebo od špatné techniky hry. Spíčš ale to druhé!! od špatného držení by si měl hlavně puchýře...... nic není ztraceno, když nevyhledáš živého učitele, udělej si čas na Youtube a hledej. Viděla jsem tam někde krásné a názorné videa od Martina Vajgla, od vaška Zimy... a mnoho cizích videí!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
stinm

Příspěvek od stinm »

Monikad píše:Přidám svůj názor ke klukům: Je to od špatného držení, nebo od špatné techniky hry. Spíčš ale to druhé!! od špatného držení by si měl hlavně puchýře...... nic není ztraceno, když nevyhledáš živého učitele, udělej si čas na Youtube a hledej. Viděla jsem tam někde krásné a názorné videa od Martina Vajgla, od vaška Zimy... a mnoho cizích videí!! :idea:
ok, ok určitě se podívám, a dám na rady Vás všech, díky.
AXL v440 modern bass
DVP
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dobré lekce má třeba Vašek Zima na svých stránkách http://www.vaclavzima.com/vyukove-lekce ... a-rukou-i/
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
stinm

Příspěvek od stinm »

Monikad píše:Dobré lekce má třeba Vašek Zima na svých stránkách http://www.vaclavzima.com/vyukove-lekce ... a-rukou-i/
Zrovna dnes jsem na to koukal, a problém je v tom, že mám mít mezeru mezi palcem a jakoby dlaní a nemá mi vidět šlacha, a já mám prst až u ruky a držím to křečovitě.
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Víš jak by to mělo být... víš co děláš špatně... tak kde hldáš problém?? Bubínek, paličky a hybaj cvičit!!! :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

největší problém je v té křečovitosti. To je psychický blok který se netýká jen bubeníků ale i kytaristů a ostatních nástrojů kde se něco mačká nebo drží.
Musíš se uvolnit a přijmout filosofii výuky - nepospíchat v rychlostech - dokud to nedáš plynule a v klidu neposouvat si metronom. Až se to naučíš dávat bez křeče potom si přidej. Většinou se dostaneš do křeče když cvičíš bez metra a v domnění že to už jde si sám přidáváš na tempu až do zatuhnutí. To je špatně, když dokončíš jedno cvičení neměly by bolet ruce, jen slabá svalová únava - a tu hned protřepat a protáhnout. Samo že základ je držení - to musí být správné a na to si zvykni hned.
Musíš prostě hrát a hrát, ono si to sedne protože hraním sám přijdeš na to že doporučované držení je vlastně to nejlepší.
Dokud se neuvolní křeč tak cvič jen tak bez metra.
Cvič zatím jen jednoduše ať můžeš vnímat problém - na jednom bubnu - virblu. Kombinace nechej napotom :)
edit:jee Monika mě předběhla ale jsem rád že se stejnou radou 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

feki píše:Hlavně aby to nebyla dystonie : http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... tonie.html
ty voe nestraš, tak daleko snad není :shock:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Také jsem býval kdysi z hraní utahaný, bolely ruce, nohy, vlastně celé tělo. Nu začal jsem posilovat, běhat, v dlani mačkat gumová kolečka... a nic. :roll:
Je to ve správném držení těla, paliček v ruce, správném úhlu nohou a hlavně ve cviku.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Také jsem býval kdysi z hraní utahaný, bolely ruce, nohy, vlastně celé tělo. Nu začal jsem posilovat, běhat, v dlani mačkat gumová kolečka... a nic. :roll:
Je to ve správném držení těla, paliček v ruce, správném úhlu nohou a hlavně ve cviku.
Promiň že si rejpnu, ale tohle myslíš že je přesně a dobře míněná rada kolegovi na jeho otázku ohledně křeče v zápěstí po 20minutách hry?? myslíš že správné držení těla nebo správný úhel nohou mu odstraní křeč v zápěstí???? :shock: Já bych si byla skoro jistá, že to je sice moc dobré se i na tohle zaměřit, ovšem s křečí v zápěstí to ani nehne!! :cry: :idea:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:
zzbar píše:Také jsem býval kdysi z hraní utahaný, bolely ruce, nohy, vlastně celé tělo. Nu začal jsem posilovat, běhat, v dlani mačkat gumová kolečka... a nic. :roll:
Promiň že si rejpnu, ale tohle myslíš že je přesně a dobře míněná rada kolegovi na jeho otázku ohledně křeče v zápěstí po 20minutách hry?? myslíš že správné držení těla nebo správný úhel nohou mu odstraní křeč v zápěstí???? :shock: Já bych si byla skoro jistá, že to je sice moc dobré se i na tohle zaměřit, ovšem s křečí v zápěstí to ani nehne!! :cry: :idea:
Ono to ze správného držení těla ale přeci vychází :wink: Základ je uvolněnost a té se špatně dosahuje, pokud člověk špatně sedí. Křeč v ruce je důsledek více věcí, ne jen toho, že špatně drží paličky.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Díky Kajdo.
Myslel jsem to vážně tak, že všechno, co mě kdy bolelo z hraní na bicí, vycházelo ze špatného sezení, špatného držení paliček, špatné techniky.... Takže cesta, jak tohle odstranit, je vyvarovat se těchto chyb a cvičit a cvičit...

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To samozřejmě jo... dobrá židle, pohodlný posez, uvolněnost....o tom nediskutuji a s tím souhlasím. Nicméně když kolega napíše, že za sotva 20minut bubnování ho bolí zápěstí a má tam naběhlé šlachy. tak je to jasný signál špatné techniky držení a úderů... to si vymluvit prostě nedám :)

Blbý posez a neuvolněné tělo, to se projeví spíš v dlouhodobějším horizontu... nemyslíte?? :roll:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Zdá se mi, že všichni mluvíme o jednom, jen každý používá jiná slova... :roll: :D

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Zdá se mi, že všichni mluvíme o jednom, jen každý používá jiná slova... :roll: :D
taky mi to tak připadá.... 8)
stinm

Příspěvek od stinm »

Tak po delším zkoumání jsem zjistil, že mě ruka bolí po 20 minutách asi jen 10 minut a pak to pomine a mohu hrát dále. Takže teď opravdu netuším, čím to může být. Mluvil jsem i s kamarádem ze ZUŠky a ten tu samou bolest má taky a při tom držení paličky, posed za bicíma a techniku má správnou.
AXL v440 modern bass
DVP
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

tak zřejmě máš po 20 min už prostě dost a potřebuješ oddech, končetiny vytuhnou. i na bicí si je potřeba vybudovat "fyzičku" na těch správných svalech :) časem se ten interval prodlouží, určitě taky prospěje se před hraním protáhnout a končetiny rozcvičit na nějakých cvičeních. kéž bych to dodržoval před každým koncertem :?
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“