Mimochodem, chtěl bych si na ní připnout pás, u typu CD-60 si nejsem jistý, jestli jsou tam úchytky pro pás.
FENDER CD-100 a CD-60
Pravidla fóra
FENDER CD-100 a CD-60
Zdravím, už delší dobou přemýšlím o těchto akustikách. Zkoušel jste je někdo? Do těch 5000 Kč bych se chtěl vejít. 
Mimochodem, chtěl bych si na ní připnout pás, u typu CD-60 si nejsem jistý, jestli jsou tam úchytky pro pás.
Re: FENDER CD-100 a CD-60
Pokud to tu trochu projdeš, zjistíš, že akustiky Fender nejsou zrovna doporučované... A podle mne oprávněně - kdysi jsem jich pár (v této cenové relaci) zkusil a opravdu žádná sláva... Navíc, pokud popisky prodejců na webu nelžou, jsou obě celopřekližky...a Fendera, celopřekližku za víc jak 4 tis. (CD-100), to mi tedy opravdu nepřijde dobrá koupě...
V této ceně mají většinou kytary jen jeden úchyt na řemen - na spodní straně... Pokud chceš druhý (na patku krku), není problém ho dodělat...
V této ceně mají většinou kytary jen jeden úchyt na řemen - na spodní straně... Pokud chceš druhý (na patku krku), není problém ho dodělat...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
do 5.000 se vejdes s kytarou CORT Earth 70 nebo Earth 100 ... to jsou kytary s masivni predni deskou, ktere se mozna i vyrabeji ve stejne fabrice, jako ty Fendery....
Naposledy upravil(a) Paris dne 1.07.2011 14:43, celkem upraveno 1 x.
Jaké akustiky bys mi teda doporučoval? Fender je v elektrických kytarách silný zejména u modelů Stratocaster či Telecaster (když počítám firmu Squier). Napadlo mě teda zkusit teda i akustiku od značky Fender, po zvukové stránce nevím jak znějí. Někdo si zvuk vychvaluje, někdo naopak ne.
CORT dělají dobré akustiky?
To, že někdo dělá dobré elektriky, nezaručuje, že dělá i dobré akustiky... Naopak, pokud se podíváme na akustiky Fender, Ibanez či Epiphone, řekl bych, že to funguje spíše obráceněXmenT píše:Jaké akustiky bys mi teda doporučoval? Fender je v elektrických kytarách silný zejména u modelů Stratocaster či Telecaster (když počítám firmu Squier). Napadlo mě teda zkusit teda i akustiku od značky Fender, po zvukové stránce nevím jak znějí. Někdo si zvuk vychvaluje, někdo naopak ne.
Cort dělá dobré akustiky v poměru cena/kvalita...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Řekl bych, že to není tak jednoznačné - vlastnil jsem Epiphone akustiku a hrála pěkně. Taky jsem zkoušel akustiky Fender tedy ne tyto ale Sonoran a Kingman a mě osobně se tedy zvuk líbil. Navíc co je u této značky téměř jistota je kvalitní provedení krku/hmatníku - sou tu velice chválené značky co mají sice super zvuk a td., ale k čemu když to má křivé krky
- určitě se dá za ty peníze najít lepší nástroj, ale není to nijak tragické a ten zvuk taky záleží na vkusu jednotlivce - zpracování super.
- ...EDGE...
Ze bych nejak pravidelne narazel na Corty a Washburny s krivym krkem, inu nevim
Proc kupovat Fendra, kdyz muzu mit za stejny prachy lepsi kytaru?
Kazda kytara ma fajn zvuk, dokud ji neporovnas s jinou.
Proc kupovat Fendra, kdyz muzu mit za stejny prachy lepsi kytaru?
Kazda kytara ma fajn zvuk, dokud ji neporovnas s jinou.
Přemýšlím teď nad Cortem EARTH 70, vypadá fakt zajímavě a oslovil mě. 
Zvuk má pěkný a není zase tak drahý.
Tak pravidelně asi ne nicméně pár sem jich už v ruce s krkem do vrtule držel
Ono asi takle - do deseti tisíc je to dle mě úplně fuk jaká to je značka - jedna má lepší zvuk druhá lepší provedení, třetí zas láká cenou.... je to kus o kusu a jde jen o to, že každý výrobce si hlídá jinou jinou část výroby - jeden vsadí na lepší dřevo druhej zas na lepší provedení a td.... je lepší vyrazit do hudebnin nekoukat na to co je to za značku a prostě jít a zkoušet až člověk kápne na to co mu vyhovuje. Pokud chci kvalitní nástroj tak se budu dívat po kytarách kolem 20 tisíc - pokud si chci hrát doma v pokoji vybírám něco levného do desítky a něco co mě zaujme - někomu se líbí povrchová úprava někomu tvar, někomu zvuk - ono taky záleží kde se na to hraje a jak se na to hraje - pokud hraji v místnosti s blbou akustikou tak dobrej zvuk nedocením pokud hraju přes aparaturu může být tlumenější zvuk spíše výhodou. A ono takový to posuzování - tahle kytara za 5000 hraje špičkově a tahle za 5200 je hnůj a td.... mezi tím sou docela malé rozdíly a když si kytaru kupuje někdo kdo jí od ucha nedokáže naladit asi rozdíl ve zvuku ani nepozná a když - jsou to tak malé rozdíly, že to nemá cenu řešit. Jasně když si na ty kytary zahraješ hned po sobě potom ano ale řekl bych, že pro začátečníka bude podstatnější to jak je udělanej krk s hmatníkem než to jestli bude mít kytara nepatrně průraznější zvuk. A to ty Fendry, Epiphony a td docela dost dobře splňují. Zas taky ne každému se líbí to samé to máš jako u snímačů - někdo má rád třeba Lace někdo Noiseless někdo Custom 54. Jasně že překližka nebude hrát jako masív ale konkrétně mnou zmiňované kytary hrály pěkně - možná štěstí možná lepší série možná jinej vkus - každý od toho čeká něco jiného - super zvuk bych řešil u nástrojů 20 a víc na hraní na pódiu ale u kytar za 5000 na hraní v pokojíčku s blbou akustikou bych řešil - líbí se ti nelíbí se ti je kvalitně provedená a ladí po hmatníku - tak si jí kup. PS: jinak by mě docela zajímalo kolik lidí by tady ten super zvuk bylo schopno rozeznat třeba z 5 kytar kdyby nevěděli jaká je to značka
osobně si myslím, že by jich tak moc zas nebylo.
tyhle levnejsi akustiky Fender vyrabi Cort. mozna dokonce na stejnem miste. v podstate ke kazdemu modelu Fender se da najit Cort ekvivalent za nizsi cenu.
to, ze je potreba kytaru vybirat kus od kusu, to je samozrejme. napsano to tu bylo snad 100x.
to, ze je potreba kytaru vybirat kus od kusu, to je samozrejme. napsano to tu bylo snad 100x.
Naposledy upravil(a) Paris dne 24.07.2011 23:40, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
No a drtiva vetsina tech, co ho poznaji, Fender nedoporucuji, a vedi proc, rikat, ze ma lepsi zpracovani nez ostatni, mi prijde ponekud podivne, kytar s krkem do vrtule vidam opravdu malo, a kdyz uz tak ani Corty, ani Washburny to nejsou. A kupovat si kytaru s horsim zvukem, a pak se utesovat tim, ze bych to nepoznal, je skoda, ne? At uz za jakoukoliv cenu.M.K. píše:PS: jinak by mě docela zajímalo kolik lidí by tady ten super zvuk bylo schopno rozeznat třeba z 5 kytar kdyby nevěděli jaká je to značkaosobně si myslím, že by jich tak moc zas nebylo.
ano, z Earth 70 (nebo 100) se daji vybrat skutecne pekne kusy (vzhledem k cene).XmenT píše:Přemýšlím teď nad Cortem EARTH 70, vypadá fakt zajímavě a oslovil mě.
jeste se mrkni na kytary Washburn WD7, WD10 a WD11.
Nikde sem nepsal, že mají lepší zpracování jen, že to zpracování je kvalitní a žádná z těch co sem měl v ruce nebyla tímto špatná - je fakt že sem jich držel snad jen 5-6 - no a z těch bych bral tak 2 co se zvuku týče. No lepší zvuk... ano ten kdo to pozná si ho určitě nekoupí a bude to pro něj kytara tak k ohni - možná do ohně, protože většinou bude mít Taylor, Gibson, Martin a td.... jen sem tím chtěl říct, že pokud najdeš dvě konstrukcí stejné kytary se stejným materiálem v této ceně tak to bude celkem stejné. Ale klidně ať si každý koupí co chce a utěšuje se třeba tím, že tady se o té značce píše že je lepší
a to že zrovna vybral ten špatnej kus už bude vedlejší - beztak většina začátečníků co se tu ptá co je lepší si to nakonec objedná z e-schopu. Kdyby tak ochotně vyrazili do obchodu a zkoušeli nemuseli by se na to ptát / max, že skutečně ten ,,ohromnej,, rozdíl ve zvuku beztak nepoznaj ani při přímém srovnání a pak se na mě nezlob je to už opravdu jedno
Ale já už mlčím - jen mi šlo o to tu nastínit, že i mezi těmito kytarami se najdou dobré a je to o štěstí a náhodě.
- ...EDGE...
To mas pravdu, to je pak uplne fuk co koupi, na druhou stranu je tu napriklad spousta tech, co slusne poprosi o pomoc, a nekdo tam s nemi pak ochotne jde (nekdo kdo to pozna, napriklad), a vsichni pak muzou odejit s usmevem na tvari. Vicemene si myslim, ze se vlastne shodujem, akorat to oba rikame jinak...
ja bych treba nad akustikou Fender klidne uvazoval ... jen se pak (vzhledem k okolnostem) musim proste smirit s tim, ze si priplatim treba 1.000,- za jmeno a treba za hezci tvar hlavy. a vzdycky se muze vyskytnout lepsi/horsi kus (samoze i u konkurence).
proc se tady takhle vybira, je asi to, ze vetsina lidi prijde s prisnym omezenim cenou ... a kdyz se do te ceny vejde kytara s masivni predni deskou od mene vehlasne firmy, a ta od te vehlasne uz ne, tak to rozhodne za zvazeni stoji....
proc se tady takhle vybira, je asi to, ze vetsina lidi prijde s prisnym omezenim cenou ... a kdyz se do te ceny vejde kytara s masivni predni deskou od mene vehlasne firmy, a ta od te vehlasne uz ne, tak to rozhodne za zvazeni stoji....
Což to zas jo jen pak by možná bylo lepší napsat: Kdo se mnou půjde za dva dny vybrat kytaru do 5000 tam a tam..... Jako tyhle verze CD 60-100 sem ani nedržel v ruce jednoduše proto, že mě nikdy nezaujaly proto jsem zkoušel vždy jen sérii California - tuším Nero je testoval nejdřív psal OK že byla dobrá pak že ty další nic moc. Co sem měl já v ruce 2 byly fajn. Ale to je fuč. Já beru to, že když se někdo slušně zeptá má se mu poradit to ano s tím jen souhlasím, jen prostě nemám rád když mi někdo přijde na píseček a začne mi kopat do bábovičky
to tím že ty kytary stojej ani za..... Většina možná, třeba.... ale najdou se pěkné a ten design a provedení je za tu cenu super. Když zas někdy akustiku tak tuhle už jen proto, že má tu sexy hlavu ze Strata kterýho sem miloval už před 15 lety když sem si na něj prvně zahrál - a to že budu zas přebírat rok, dva než najdu tu nej je mi fuk. Jinak si myslím, že velikou roli kor v této ceně hrají struny - ty tovární bejvaj na nic a nejlépe s kytarou koupit rovnou novou sadu a doma hned přehodit - ten zvuk je pak o něčem jiném.
Jasný sou dražší než konkurence.... a třeba neprávem jen díky tomu že v ele. to je pojem. Ale zas co to je 1000 Kč ? - jeden večer v baru, jedno rande s holkou, 3 sady strun co ohraješ za půl roku, půl nádrže benzínu. Pokud je mi to jedno zda firmu XY nebo YX a je v tom rozdíl cenovej pak ano.... ale jestli se mi vážně jedna hodně líbí tak tohle už snad nehraje takovou roli..... A když sem student a nemám příjem ani kapesné tak místo vysedávání u PC zvednu tu část těla na které sedím a zajdu na brigádu, dvě odpoledne a je to doma 
- ...EDGE...
Jasne, a za tu tisicovku navic uz treba zase sezenu lepsi kejtru, ale to uz se dostavame do nekonecneho uroboroidniho cyklunazoru a tezi.