Aktivní monitor/aktivní reprobox (zpěv + kytara)

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
machaloj

Aktivní monitor/aktivní reprobox (zpěv + kytara)

Příspěvek od machaloj »

Zdravím, měl bych dotaz ohledně koupě nějakého toho aktivního monitoru do zkušebny/menší koncerty. Začínáme s kapelou, takže nepotřebujeme nějaké profi vybavení..Jde mi o to aby mě ve zkušebně bylo slyšet a mělo to i nějaký ten kvalitní zvuk. Brouzdal jsem po internetu a našel jsem:
http://kytary.cz/laney-cxp112/HN085091/ zdá se mi tam přijatelná cena a značka Laney má dobré ohlasy. Nebo bych měl jít radši do:
http://kytary.cz/mackie-th-15a/HN108172/ ?

Jde mi hlavně o zpěv, ale aby tam zněla pěkně elektroakustika. Ještě bych měl dotaz ohledně Impedance. Jaký je rozdíl mezi 4, 8 Ohmy? Klidně piště i alternativní bedny v této cenové hranici, pokud s nimi máte dobré zkušenosti. Popř. jaký by jste k tomu pořídili mikrofon? Děkuji, zdraví Machal
Washburn WD21SCE
zzbar
Rádce

Re: Aktivní monitor/aktivní reprobox (zpěv + kytara)

Příspěvek od zzbar »

Tak ten Laney je už svojí konstrukcí předurčen jako pódiový podlahový monitor. Netvrdím, že bys ho nemohl použít ve zkušebně, ale se svými 120W a hlavně 98dB bude vhodný spíše do klidnějších žánrů. Zkrátka horkotěžko s ním utáhneš tu zkušebnu a pokud ven, tak fakt jenom na zem a to ještě pokud hrajete folk, nebo něco podobného. Jinak se neprosadí.
To ten Macek vypadá o trochu líp, zajímavé je, ža na Kytarách mu píšou 240W, např. v Audioteku a jinde 400W... Ale všude uvádějí stejné SPL a to je 116 dB. To značí, že to nebude také žádná sláva.
Na tvém místě bych ještě chvíli počkal, našetřil další trojku, za kterou bys pak mohl koupit např. RCF ART 310A, nebo Behringer s 12" a DSP. A to už je úplně jiná úroveň. Tu můžeš použít jak do zkušebny, tak také jako monitor, nebo jako součást menšího PA (tam už by byla lepší dvojice).
Pokud chceš do toho strčit kytaru a mikrofon zároveň, poohlédni se po nějakém malém mixu za pár kaček.
Jestli je to pro tebe už moc peněz, hledej na bazaru.
Co se týče mikrofonu, musíš opět napsat pro jaký styl to je a za jakou cenu...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
machaloj

Příspěvek od machaloj »

No pošetřit to je jedna věc, peníze by možná i byly, jde o to, že budeme teprve začínat s kapelou a nechci do toho vrážet těžké prachy, když výsledek není jistý..Jestli se nerozpadneme, jestli to půjde atd. Jinak proč je 120w málo? Kamarád kytarista má 120w celolampové combo a už na 3/10 hlasitost a 2/10 gain na boost channelu padají stěny..Říkám nerozumím tomu..:) Jinak mikrofon pro styl Indy Rock..Oasis atp..do 2000 Kč.
Washburn WD21SCE
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

My máme v kapele kytaristy s kombama kolem 50W a musíme je krotit. Chci říct, že pro zpěv je skutečně 120W málo, s kytarama to nesrovnávej. Nebo chceš "krásně zkreslený" zvuk zpěvu? (pokud to budeš valit naplno). A pokud koupíš RCF, nebo i ten Behroš s DSP, a pak rozpustíte mančaft, nemusíš se bát. Tyhle bedny v klidu prodáš na bazaru a tratíš na tom jen pár kaček. A navíc to chceš taky na live produkci, ne?
Co se týče mikrofonu, už toho tady bylo napsáno spousta (jen si to pročíst). Za dva litry doporučuju AKG D5,
Audix OM2, nebo i Shure SM 58 (cca o dvě kila dražší). Safa a jiní přidají další typy, musíš si je odzkoušet na prodejně (nebývá to problém).
Naposledy upravil(a) zzbar dne 30.06.2011 16:44, celkem upraveno 3 x.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

on 120W reprobox není zdaleka tak hlasitý jako 120W celolampové kombo, hlavně proto, že nemá lampy, aji tranzistorový kombo je hlasitější, než reprobox
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Používáme tohle, je to malý lehký - spokojenost
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... b210d.html
recenze tady
http://www.cybermuff.cz/2010/05/male-pa ... p-a-b210d/
Jestli ti ale stačí výkon posuď sám
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
machaloj

Příspěvek od machaloj »

A co tohle? http://kytary.cz/behringer-b212d/HN112293/

No pokud by to výkonnově stačilo a mělo to kvalitní zvuk, tak bych sel klidne i do toho BD210D a navíc dost ušetřených peněz, jenže se mi nějak nezdá, proč je to tak levné:)..Navíc o Behringeru jsem se dočetl, že dělá celkem nekvalitní výrobky(čína).

Jinak pořád jste mi neodpověděli co znamená ta Ipendance a jaký je rozdíl mezi 4/8 Ohmů..:)
Washburn WD21SCE
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ovšem právě Behringerovy bedny s DSP jsou (zdá se) kvalitní. Těch se bát nemusíš. Jsou ale trochu dražší.

a spousta No name...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Já nepíšu, že to je to nejlepší a nejvýkonější co se dá koupit.
Píšu jen, že to používáme, hraje to dobře a je to malé a lehké.
Samozřejmě 10" může být pro někoho málo, ale to je na zvážení.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

tyhle bedny jsem slyšel hrát a poslouchat se to dá v pohodě
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

S těch dvou Laney nebrat má divné výšky a ten tlak nemá.

Jesli vám nestačí na skušebně takový monitor tak co chcete, 10kW koncertní PA. Za 10 roků budete hluchý.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tady někdo nechápe, o co jde. Nejde o hlasitost, ale o výkonovou rezervu, kterou mi ta bedna poskytne. Čili kvalitní zvuk bez zpětné vazby.
Vsadím boty, že budeš hluchý za rok, pokud si budeš pouštět 100W monitor na plné pecky. Kdežto bednu s dostatečným výkonem si můžeš pouštět na čtvrt plynu a nešílet z toho, že ti to hvízdá.
Navíc ji případně využiješ při živém vystoupení.
No a kdyby jim to s kapelou nevyšlo, tak to prdítko nikde neprodá a může si ho strčit do špic.

a spousta No name...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Tu rezervu na skušebně nevyužiješ leda při rozvazbení. Co ti chybí v úvahách ta bedna musí mít dobrou citlivost a kmitočtově rozná právě že se ti to rozhouká ne kvůli malé rezervě výkonu ale kvůli blbé akustice blbému mikrofonu nebo něčemu na bedně.
machaloj

Příspěvek od machaloj »

No a co ten Behringer bd212d? co jsem dal výše jako odkaz? To by se nehodilo? nebo o jakých DSP mluvíš, kdyžtak pošli konkrétní odkaz:) Díky.
Washburn WD21SCE
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kuliman píše:aji tranzistorový kombo je hlasitější, než reprobox
Co to je ta moudro?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Než taková moudra kupte si knihu o zvučení a přečíst pak se ptát.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

dalabo:
evidentně jsi toto vlákno nepročítal od začátku. O citlivostech jsme se bavili hned tam.
A snažím se doporučit bedny , které jistě splní tazatelovy požadavky.

malachoj:
Tady máš link na bedny. Podle mého nejlepší volba pro tvoje účely. Ale jsou tu i jiní rádci, s mnohem větším počtem příspěvků. Mně věřit nemusíš.
http://kytary.cz/rcf-art-310-a/HN097196/
http://kytary.cz/behringer-b512dsp/HN094846/

a spousta No name...
machaloj

Příspěvek od machaloj »

zzbar: Děkuji za rady(samozřejmě všem!), ale je to trošku nad moje finanční požadavky..Samozřejmě si nemyslím,že čím víc příspěvků-> tím zkušenější rádce(tím se nechci nikoho dotknout) ;). Jsou to pěkné bedny oboje, ale RCF nemá ani jack vstup(což bych rád, protože chci dotoho hrát i na akustiku) a behringer má sice vše, ale jak jsem již vzpomínal, moje cenová hranice je mírně níž.. Bazaru se celkem bojím, protože nemám tu zkušenost rozeznat dobrou bednu od špatné..

Nikdo jste mi neodpověděl na: http://kytary.cz/behringer-b212d/HN112293/
A ani na rozdíl Ipendance 4/8 Ohm.(vůbec nevím o co jde) Jde o to, že si(podle mého laického názoru) myslím,že to má co dočinění s komponenty do dotyčné bedny připojené.. Děkuji za názory.
Washburn WD21SCE
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

RCF ale hraje o mnohem líp. Pokud chceš připojovat víc nástrojů, pořiď si malý mixpult (dnes otázka pár stovek). Bazaru se neboj, pokud bedna hraje, tak tam v podstatě nemůže čekat o nic větší zádrhel, než u nového kusu.

Co se týče impedance - co to je technicky, to si najdi na wikipedii. Jestli má smysl ji řešit? U aktivních boxů ne. U pasivních ano, protože impedance boxu musí být minimálně stejně velká jako impedance zesilovače.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

machaloj:
možná jsi myslel, když je u aktivního monitoru ještě výstup na pasiv. Ano, tak tam je uvedena impedance, kterou ten pasiv musí mít. A tu je nutno dodržet.

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“