Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
sandman13

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od sandman13 »

Tak kombo je doma jedna sa o Hughes and kettner edition tube 20w. Mam s nim ale problem ze pri niektorych tonoch sa z neho ozyva bzucanie/zvonenie neviem ako by som to nazval (ako ked hrate pri vyssej hlasitosti a rezonuju okna klucky atd...) konkretne to je najvyraznejsie na tone G na hrubej e strune, hlasitost je asi na 1/4. Lampove kombo som doteraz nemal tak neviem posudit ci je to bezne u komb , kedze vo vnutri vznikaju otrasy a vibracie , Dost vyrazne v nom rezonuje pri hre na skresleny kanal pri tlmeni strun
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

vibrují ti mřížky v elektronkach řekl bych :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
grock

Příspěvek od grock »

Koupil jsem z druhé ruky kombo HK tube edition 25annivers. a mám stejný problém.Zatím jsem to neřešil,mám podezření na elektronky nebo rezonující reverb nebo repro.. Až to najdu-napíšu.Pokud bys byl rychlejší,dej vědět :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

grock píše:Koupil jsem z druhé ruky kombo HK tube edition 25annivers. a mám stejný problém.Zatím jsem to neřešil,mám podezření na elektronky nebo rezonující reverb nebo repro.. Až to najdu-napíšu.Pokud bys byl rychlejší,dej vědět :D
Zdravim ....uz ste vyriesili ten problem ?
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
Lachim

Příspěvek od Lachim »

U LANEY VC (když jsem ho měl) mě jeden čas rezonovalo transportní ucho. Je vintage, takže navolno.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nessino

Příspěvek od Nessino »

grock píše:Koupil jsem z druhé ruky kombo HK tube edition 25annivers. a mám stejný problém.Zatím jsem to neřešil,mám podezření na elektronky nebo rezonující reverb nebo repro.. Až to najdu-napíšu.Pokud bys byl rychlejší,dej vědět :D
CUB mi dělá to samé. Rozdělával jsem ho, kontroval usazení lamp a jestli něco není povolené, nic jsem nenašel.
Je to podobní zvuk jako když drnčí strruny ale takový zvonivější, nevim jak to líp popsat. Řekl bych že je to flaškou :?:
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zkus opatrný poklepem na jednotlivé lampy, mohl bys najít, která to dělá, pokud to je lampami.
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Lampa je tam jen jedna, ale zkusím to. Je tam ještě původní a to kombo má možná 2 roky. Jak poznám že lampa bude špatná? Podívám se tady, ono to na fóru někde bude.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
grock

Příspěvek od grock »

Tak jsem vyměnil repro-měl jsem doma staré (dokonce německé Solton :D ) a zlepšilo se to tak o 90%,pro jistotu jsem ještě vyměnil lampy v předzesilovači a zdá se to v pohodě.Teď mi pro změnu blbne kytara :mrgreen:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Stará repra AA Craft ( Solton) jsou skvělá. Určitě lepší než Eminence, které osazuje HK. Dobře jsi udělal.
grock

Příspěvek od grock »

Tady byl Celestion HOT 100,určitě žádný zázrak :D ,když ho prodávají za 980,-kč.Oni v HK zkrátka tlačí cenu dolů za každou cenu...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Asi jim ty čínské Celestiony vyjdou ještě levněji, než polské Eminence. Tak si polepšili...
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já bych se chtěl zeptat na jednu věc:

Zanedlouho mi přijde hlava Orange Thunder 30 přepínatelná 30/15/7W a zajímá mě jaký bude mít vliv časté přepínání aparátu 30/15/7 na životnost lamp... De mi o to hlavně u kuř pauz, když si to switchnu na 7 a pak zase na 30 atd...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jakou má logiku to krátkodobě a zejména u kuřáckých pauz přepínat?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Mjkl píše:Já bych se chtěl zeptat na jednu věc:

Zanedlouho mi přijde hlava Orange Thunder 30 přepínatelná 30/15/7W a zajímá mě jaký bude mít vliv časté přepínání aparátu 30/15/7 na životnost lamp... De mi o to hlavně u kuř pauz, když si to switchnu na 7 a pak zase na 30 atd...
K tomu Ti slouží přepínač Stand By. Jeho přepnutí má na životnost lamp pozitivní vliv.
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Nero píše:Jakou má logiku to krátkodobě a zejména u kuřáckých pauz přepínat?
de o to aby se mohlo volně diskutovat a procvičovat si prsty nebo zkoušet... :) Já nekouřím, takže mě akorát dicky ti kuřáci zdržují :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To bych osobně použil volume pot na kytaře... Na cvičení to bohatě stačí a s aparátem nemusím nic řešit.

Přepnutí z 30 na 15 udělá asi to, že odpojí polovinu lamp = přestanou se hřát. Pak je znovu aktivuješ. Ve výsledku jsi ve stejné situaci, jako když bys relativně rychle aparát vypínat a zapínal (byť se to týká poloviny lamp. To úplně optimální nebude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Není to spíš u thunderu, že se zapojí, nebo odpojí trioda, pentoda ? Snad neplácám blboviny.
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 3.07.2011 16:45, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V manuálu se píše:OUTPUT POWER COMBINATIONS.
Output switch HALF, 2 OUTPUT TUBES = 7watts.
Output switch HALF, 4 OUTPUT TUBES = 15watts.
Output switch FULL, 2 OUTPUT TUBES = 15watts.
Output switch FULL, 4 OUTPUT TUBES = 30watts.

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Nero píše:To bych osobně použil volume pot na kytaře... Na cvičení to bohatě stačí a s aparátem nemusím nic řešit.

Přepnutí z 30 na 15 udělá asi to, že odpojí polovinu lamp = přestanou se hřát. Pak je znovu aktivuješ. Ve výsledku jsi ve stejné situaci, jako když bys relativně rychle aparát vypínat a zapínal (byť se to týká poloviny lamp. To úplně optimální nebude.
tohle jsem měl na mysly no :) ok díky... nebo ještě volume pedál ve smyčce :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“