Kdybych měl vybírat mezi Special 6 a Special 6 Ultra, tak asi jdu do Special 6 s tím, že ušetřené peníze můžu investovat do výměny repra a lamp, kreslit budu overdrivem. Nebo nemusím upgradovat kombo, ale koupím si jinou efektovou krabičku, která mi dá potřebné zkreslení.
"Nové" VHT aparáty
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: "Nové" VHT aparáty
Ta cena vylezla hodně ošklivě - až se mi to vůbec nelíbí
Kdybych měl vybírat mezi Special 6 a Special 6 Ultra, tak asi jdu do Special 6 s tím, že ušetřené peníze můžu investovat do výměny repra a lamp, kreslit budu overdrivem. Nebo nemusím upgradovat kombo, ale koupím si jinou efektovou krabičku, která mi dá potřebné zkreslení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já sice kupoval tu svoji hlavičku když ještě Ultra nebyly, ale udělal bych to stejně jak píšeš. Takový malý prcky mi příjde lepší dokrmit nějakou kvalitnější krabičkou.
Jak se tak divam, tak VHT Special 6 (kombo) uz ani neni v nabidce, takze Ultra 6 je nejspis upgradovana nahrada za Special 6.
- Nero
- Rádce
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak dneska jsem byl odzkoušet na kytarách tu 40 wattovou verzi Lead a abych byl upřímnej, trochu mě to zklamalo. Když na to koukam jako celek, tak to neni špatnej aparát, ale trochu mě nudil. Hrál jsem na PRS SE soapbar. Čistej zvuk neurazil, ale přes krkovej snímač jsem čekal trochu větší zážitek. Zkreslenej zvuk gain max 1/3 bylo asi to nejlepší co se z toho dalo vytáhnout, lezl z toho docela hezkej crunch a dobře reagoval na dynamiku hry i na změny tónový clony. Vyšší zkreslení (gain 1/2 a víc) se mi už pak docela rozplývalo pod rukama.
Mam několik kandidátů na kombo, ale VOX mě bavil mnohem víc, ačkoliv se nedá uplně srovnávat charakter obou aparátů.
Mam několik kandidátů na kombo, ale VOX mě bavil mnohem víc, ačkoliv se nedá uplně srovnávat charakter obou aparátů.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
-
Teorge
Tak jsem dneska to kombo(VHT Special 6) vyzkoušel ve zkušebně. Na zkreslený jsem kreslil přes HT-Blackfire. A tady byl kámen úrazu. Abych z toho s tím Blackfirem dostal hezký zkreslený zvuk, musel jsem kombo trochu ohulit. Trochu více než si představuji na hraní na doma a tak půjde z domu a budu raději častěji jezdit do zkušebny.
- Nero
- Rádce
To mi neříkej, že na dostatečný rozehrání repráku potřebuješ tak vysokou hlasitost. Na HT přece jen gain i volume, takže do VHT lze poslat slabý signál a nenechat ho řvát... 
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Čistý hraje krásně, ale s tím pedálem to prostě zní jakoby strašně zatlumeně. No ještě to budu zkoušet, slíbil jsem totiž, že si ho nechám, dokud se nevrátí Tadeas z Belgie a nevyzkouší si ho.
- Nero
- Rádce
Já teď (možná zítra) plánuju na kytary.cz skočit s PRS a Zendrivem a schválně to s tím provětrat. Tak teď jsem o to zvědavější.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Možná bude stačit opravdu jen ubrat volume na pedálu. Jestli to budeš zkoušet vyzkoušej pls i FS, já na něj dneska šlapal a neslyšel jsem žádnou změnu 
U VHT Special 6 Ultra FS funguje az potom, co "vytahnes" volume knob nahoru, neni to nahodou tim? (jako kdybys rozepinal humbucker na singel coil - potak se musi "vytahnout")Teorge píše:Možná bude stačit opravdu jen ubrat volume na pedálu. Jestli to budeš zkoušet vyzkoušej pls i FS, já na něj dneska šlapal a neslyšel jsem žádnou změnu
Btw, co sem mel doma Backstar Ht-Distx, tak vzdy pri levelu nad 1/2 znel strasne zahuhlane...
-
Teorge
No já ho mívám normálně na +/- polovinu volume. Nenapadlo mě, že by to mohlo být tím, protože, když to ženu do BS S1-45, tak to zahuhlané není.
FS vyzkouším, přiznám se manuál jsem nečetl
A v manuálu na internetu už ani FS není.(a zrovna sedím v práci..)
FS vyzkouším, přiznám se manuál jsem nečetl
Jo, je to same reseni jako u Special 6 Ultra, ted jsem se mrkl na obrazek.
http://vhtamp.com/images/AV-SP1-6_2.jpg
Normalne vem volume potenciometr a potahni ho smerem nahoru. Musim se vsak priznat, ze jsem na to taky hned neprisel. Zapinam FS a rikam si - Wft? Ono je to nejaky polamany
http://vhtamp.com/images/AV-SP1-6_2.jpg
Normalne vem volume potenciometr a potahni ho smerem nahoru. Musim se vsak priznat, ze jsem na to taky hned neprisel. Zapinam FS a rikam si - Wft? Ono je to nejaky polamany
Tak jsem si taky udělal radost a Speciala jsem si min. týden (ještě za "staré" peníze) pořídil... Je to velice povedený aparát, hned jsem teda vyměnil repro (za G10 Greenback) a lampy, ale i v základu to bylo velice dobře hratelné. No a s krabičkama? Myslím, že to kombo nesnese žádné velké šílenosti, dost brzo jde do strašně velké komprese a pak je z toho spíš taková neštastná zvuková koule. Mě se nejvíc osvědčilo dát hlasitost a tone přesně na polovinu a kreslit pedálama tak do úrovně blues-rocku, takhle to bylo velmi dobře použitelné a zvuk se mi zdál opravdu povedený a myslím, že by se za něj nikdo nemusel při dobrém nazvukčené stydět ani na koncertě. Za ty prachy je to kombíčko neuvěřitelné a na domácí hraní podle mě naprosto ideální - musím ale dodat, že aparát používám pouze na čistý zvuk a tak je pro mě ideální mít Volume pot cca do půlky, pokud chce někdo zkreslení přímo z komba (ten zvuk mě moc nezaujal), tak to na doma určitě není 
- Nero
- Rádce
Ach jo...
Jsem si chtěl dojít ty Special a Special Ultra vyzkoušet, případně porovnat s dalšími prcky. Kouknu na e-shop a nejenže vidím, že z ničeho nic v Praze ani jeden kus nemají (za to přihráli po jednom kousku do Ostravy), navíc cena vylítla ze 3300 na 4900. No potěš pánbů... A celý den je v pytli
Edit: Koukám, že u thomanna ještě nezdražili, snad teda ani nezdraží - jestli budu někdy objednávat, tak je aspoň jakou cenou se ohánět
Jsem si chtěl dojít ty Special a Special Ultra vyzkoušet, případně porovnat s dalšími prcky. Kouknu na e-shop a nejenže vidím, že z ničeho nic v Praze ani jeden kus nemají (za to přihráli po jednom kousku do Ostravy), navíc cena vylítla ze 3300 na 4900. No potěš pánbů... A celý den je v pytli
Edit: Koukám, že u thomanna ještě nezdražili, snad teda ani nezdraží - jestli budu někdy objednávat, tak je aspoň jakou cenou se ohánět
PetrPeter 1975 - 2008
Teorge: nehrál jsi s tou krabičkou do komba když jsi měl přepnuto na Low power ? Protože s distortionem na low mám ten zvuk taky zahuhlanej až to skoro pěkný není, ale přepnu na high a v pohodě, můžu hrát skoro na nule a zvuk je pořád v poho. Samozřejmě, že když mu ohulím tak se zvuk zjasní a je lepší, ale i tak.
Tak císař by snad nějakou slevu dostat mohl, ne? 
Já se do té "nové" ceny vlezl společně i s tím reprem (btw - je o kilo lehčí než to ve vht, ono to vht-ácké není špatné, spíš je na mě takové moc sterilní a trošku vykradené ve středech) a ještě stovka zbyla
Já se do té "nové" ceny vlezl společně i s tím reprem (btw - je o kilo lehčí než to ve vht, ono to vht-ácké není špatné, spíš je na mě takové moc sterilní a trošku vykradené ve středech) a ještě stovka zbyla