Zpěvový aparát do zkušebny

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
dickies333

Zpěvový aparát do zkušebny

Příspěvek od dickies333 »

Dobrý večer,

Začínáme plánovat výstavbu zkušebny a rádi bychom už dopředu měly jasno co a jaký věci k nástrojům atd. pořídit, za zbytek by se nakoupilo vybavení (odhlučnění atd.) do zkušebny. Mám mikrofon Audix OM2 + zvukovou kartu M-AUDIO Fast Track (která bude asi při tomto využití k ničemu, ale kdyby byla nějaká možnost kde by tahle zvukovka pomohla tak budu rád o radu a návrh s čím to zkombinovat :) ) Byl bych rád kdyby se cena nevyšplhala víc jak na 5-8 tis. a pomohlo by mě kdybych měl na výběr z více možností v této cenové kategorii.

Mělo by to (pokud to má nějaký vliv) být na scream/growl, zkušebna bude velká cca 4x4m a kytarové kombo budeme mít 100W (kombo za cca 10k), budu radši za levnější variantu ale kdybych si měl vybrat mezi dražší s tím že do budoucna se to vyplatí vs. levnější, kterou budu muset třeba za půl roku vyměnit tak si radši připlatím.

Za případné návrhy Vám budu moc vděčný 8)
Naposledy upravil(a) dickies333 dne 2.07.2011 12:08, celkem upraveno 1 x.
zzbar
Rádce

Re: Zpěvový aparát do zkušebny

Příspěvek od zzbar »

Zvukovka ti bude dobrá, pokud budete nahrávat do komplu. Spíše potřebuješ mix. A pokud potřebuješ aparát do zkušebny, zrovna teď je aktivní jedno fórum na toto téma. Snaž se tu i hledat!!!
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
dickies333

všiml jsem si toho až po napsaní příspěvku, ale nechal jsem to tu, kdyby byla nějaká možnost zabudovat např. tu zvukovku a tak. Nenutím nikoho na můj dotaz odpovídat, ale v tomto směru nejsem zkušený a nevím co k čemu se nejlépe hodí tak se radši ptám abych nekupoval něco zbytečného když už bych to vlastně v jiném provedení měl. :roll: ale díky za odpověď
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Dobře jsi začal tím mikrofonem. Audix OM2 je za ty prachy dobrý mikrofon.
dickies333 píše:Mělo by to (pokud to má nějaký vliv) být na scream/growl, zkušebna bude velká cca 4x4m a kytarové kombo budeme mít 100W (kombo za cca 10k), budu radši za levnější variantu ale kdybych si měl vybrat mezi dražší s tím že do budoucna se to vyplatí vs. levnější, kterou budu muset třeba za půl roku vyměnit tak si radši připlatím.
Nemysli si, že aparát na zpěv je levnější než kytarový. Pokud to má za něco stát, tak si fakt raději trochu připlať. Tvoje uvažování je správné.
Když dáte za 100W kombo 10k, kolik dáte za 400W bednu pro zpěv? :wink: :?:

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
dickies333

okej, nedělá mi problém o chvíli déle počkat a připlatit si když to bude stát za to ;) ale rád bych viděl návrhy, rozhodování a výběr mezi návrhy už pak bude snažší. Ještě jako dodatek, bylo by super kdyby se to pak dalo využít jako např. odposlech na koncertě takže další důvod proč si klidně připlatit když to bude stát do budoucna za to. :wink: ale nad 10k by byl už problém, protože výbava zkušebny taky nebude zadarmo :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hlavně nekupujte žádný mixpult!! Tohle je strašná mánie. Máš jeden mikrofon na zpěv, tak co bys asi tak mixoval? Pořiď si kvalitní podiový odposlech, nejlépe se symetrickým vstupem s mikrofonní citlivostí. Už skoro dvacet let jsou prověřené plastovky od RCF. Bednu pak ve zkušebně umísti co nejvýše nad vaše hlavy a natoč pěkně do prostředka. Inspiruj se umístěním PA boxův klubech, či divadlech. Vhodné umístění aparátu je důležitější než jeho výkon. Pokud budete v budoucnu chtít zpívat dva, pak teprv zauvažujte o nějakém minimixíku, teď ho pusť z hlavy, zbytečně bys vyhodil peníze.
Nejlevnější verze by asi byl nějaký bazarový kouesk Laney CPX, či pod. Jsou to celkem použitelné a spolehlivé věci.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

mmjuz píše:Hlavně nekupujte žádný mixpult!! Tohle je strašná mánie.
Už dávno jsem nezvučil kapelu, kde by byl jen jeden zpěvák... Spíš naopak, většinou se snaží zpívat všichni na pódiu, snad kdo má ruce a nohy (a hubu).
Z toho vycházím, když říkám, pořiď si i malý mix. Jestli to někomu připadne jako mánie, tak fajn. Jisté je, že až se bude chtít ke zpěvákovy přidat někdo druhý, tak nemá šanci. Proto bych už teď investoval nějakých 1500,- , za který ten mix v pohodě koupíš (je to tak moc?). Navíc i ten základní mix má korekce, na kterých si můžeš zpěv upravit. Ta RCF, byť velmi kvalitní, oblíbená a používaná, má jen vstupní citlivost.
S tím umístěním "nad hlavy" souhlasím. Bude to blíž uším, líp to uslyšíš, nebudeš to muset tolik tavit, nebude ta pak náchylné na vazbu.
Konkrétně RCF 310A a Behringer 512DSP jsou kolem 10k. Můžeš je použít jako pódiový monitor, nebo při menších akcích jako součást FOH.
Pokud nechceš (nemůžeš) investovat do toho víc, na trhu jsou další bedny, vybírej, zkoušej.
Rozhodně i dozkušebny nepodceňuj výkon. Nářků, dotazů, a ubrečených zpěváků, kteří se diví, že jim to ve zkušebně vazbí, když přece jedou přes 120W kombo nebo bednu je tady plné fórum. A nedají si říct a nedají.

a spousta No name...
dickies333

no ono jsem to taky nenapsal uplně přesně, s vašimi reakcemi jsem spokojený a určitě si je budu pamatovat, ale téměř 100% budeme spíše hrát post-hardcore takže to jest growler/screamer a vokál. Takže asi ten mix bude potřeba. Po těch bednách se určitě podívám, šlo mi o to abych se měl od nějakýho výkonu a všelijakých parametrů odrazit a podle toho v té kategorii hledat. V kapele budeme mít možná i 3 zpěv jako takový doplňkový a ten mikrofon bude zřejmě napojený na synthetizator (microKORG) takže to zřejmě nebude potřeba zapojit do toho mixáku, ale rád bych měl takovou možnost kdyby to v tom syntháku nebylo ono.

Tudíž prosím ještě o jednu radu ohledně toho mixáku přesněji o návrh, který by se na toto všechno hodil. 3 XRL vstupy, možná to má každý, ale o to pak budu mít snažší rozhodování pokud máte s nějakým mixákem dobrý zkušenosti. Předem díky za všechny odpovedi a návrhy :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Zase je to otázka peněz. Kolik? A bude to jen do zkušebny, nebo počítáte že s tím budete hrát i live akce?
Má to být základ se čtyřmi vstupy, nebo do toho pak půjde i zbytek kapely?

a spousta No name...
dickies333

tak penize max kolem tech 1500 - 2000 (nevím přesně kolem jaké částky se pohybuje mix s těmito parametry), bude to jen do zkušebny, protože ve větších klubech už mají své mixy a kamarádovi budeme na těchto akcích hrát zatím jako předkapely takže na malé akce snad ani jezdit nebudeme. Pak budou max. 3 zpěváci, takže 4 vstupy by stačit mohly ne?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

dickies333 píše:Dobrý večer,

možnost kde by tahle zvukovka pomohla tak budu rád o radu a návrh s čím to zkombinovat :) ) Byl bych rád kdyby se cena nevyšplhala víc jak na 5-8 tis. a pomohlo by mě kdybych měl na výběr z více možností v této cenové kategorii.

Za případné návrhy Vám budu moc vděčný 8)
Za tenhle rozpočet přikoupit další dva mikrofony + štendry, mixík a aktivku je nesmysl.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

mmjuz píše:Za tenhle rozpočet přikoupit další dva mikrofony + štendry, mixík a aktivku je nesmys
Ano, tohle už si dickies333 uvědomil.
Hledej na hudebnibazar.cz, nebo třeba na Aukru. Malých mixů kolem 2k je tam spousty. Do zkušebny na míchání zpěvů ti to bude stačit.
např.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =15&order=

Přičemž osobně bych šel do toho Soundcraftu.

Přeju hodně štěstí! :wink:

a spousta No name...
dickies333

mmjuz: ten rozpočet byl pouze informativní ohledně mého apáratu na ten scream/growl (nejaka bedna co hraje) ostatní záležitosti jsem do toho nepočítal. Samozřejmě jako kapela budeme mít o něco vetší rozpočet takže se i na něco určitě složíme (snad mě to nenechají platit samotnýho :lol: )

zzbar: moc děkuji za tvé návrhy, určitě po nějakým z těhle se podívam.

a ještě k tomu aktivu: mám vybírat mezi RCF 310A a Behringer 512DSP a jim podobným nebo se přítomností mixáku něco v parametrech změnilo? Jen tak informativně
Predator

Příspěvek od Predator »

Mne sa veľmi osvedčil PA kompakt Soundhouse One. Včera sme s tým hrali jeden stredne veľký podnik, a pri masteroch na polovici basy triasli dreveným obložením ... zvuk parádne čistý, čitateľný, konkrétny. Myslím si, že tade vedie cesta :D
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

dickies333 píše:a ještě k tomu aktivu: mám vybírat mezi RCF 310A a Behringer 512DSP a jim podobným nebo se přítomností mixáku něco v parametrech změnilo? Jen tak informativně
Ne ne, ten mix platí furt :wink:

a spousta No name...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kup si prvně nějakou tu aktivku, ať aspoň Ty máš přes co zpívat. Až se kolegové rozhoupou a pořídí si mikrofony, tak teprve začněte řešit mixáček.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“