Ahoj, asi tak před půl rokem jsem si koupil "sestavu" na nahrávání.. focusrite saffire 6 usb a kondenzátorový mic. mxl 550. Je to strašně obecná otázka a snažil jsem se ji odkládat co nejdál, protože bude asi těžce zodpovídatelná. No zkrátka kvalita je hrozná, jak kdybych zpíval do mikrofonu z tesca za 70 korun... Zkoušel jsem fl studio, přiloženej ableton, šoupat se vším všema směrama, ale příčinu jsem nenašel. Nějaký nápady, kde by se to mohlo ztrácet?
Díky moc!
kvalita zvuku (Focusrite Saffire + MXL 550)
Pravidla fóra
-
Dark_chaoZ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: kvalita zvuku (Focusrite Saffire + MXL 550)
Nejlepší by bylo, abys tu nahrávku někam uploadnul a nechal nás to poslechnout. Pak se možná bude dát určit, jestli je chyba v technice nebo ve způsobu, jakým je používána.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Jinak nemůžeme tu "kvalitu" posoudit - jestli se jedná o technický problém nebo problém ve snímání apod.
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
zajimave, mam focusrite saffire 6 usb a co můžu srovnat i s mnohem dražším vybavením, je zvuk resp. preamp ve focusritu na hodně hodně dobré úrovni. (až jsem byl spíš překvapenej, ani sem to nečekal vzhledem k ceně)
=
Jsem pro
postni nahrávku
=
Jsem pro
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Zkus si půjčit jiné mikrofony a vyzkoušet a uvidíš. A doufám, že máš zapnutý fantom
Ty mikrofony fungují i bez něj, ale velmi špatně, tak jak popisuješ.
Zvukař z Podkrkonoší