kvalita zvuku (Focusrite Saffire + MXL 550)

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Dark_chaoZ

kvalita zvuku (Focusrite Saffire + MXL 550)

Příspěvek od Dark_chaoZ »

Ahoj, asi tak před půl rokem jsem si koupil "sestavu" na nahrávání.. focusrite saffire 6 usb a kondenzátorový mic. mxl 550. Je to strašně obecná otázka a snažil jsem se ji odkládat co nejdál, protože bude asi těžce zodpovídatelná. No zkrátka kvalita je hrozná, jak kdybych zpíval do mikrofonu z tesca za 70 korun... Zkoušel jsem fl studio, přiloženej ableton, šoupat se vším všema směrama, ale příčinu jsem nenašel. Nějaký nápady, kde by se to mohlo ztrácet?

Díky moc!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: kvalita zvuku (Focusrite Saffire + MXL 550)

Příspěvek od Nero »

Nejlepší by bylo, abys tu nahrávku někam uploadnul a nechal nás to poslechnout. Pak se možná bude dát určit, jestli je chyba v technice nebo ve způsobu, jakým je používána.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Jinak nemůžeme tu "kvalitu" posoudit - jestli se jedná o technický problém nebo problém ve snímání apod.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zajimave, mam focusrite saffire 6 usb a co můžu srovnat i s mnohem dražším vybavením, je zvuk resp. preamp ve focusritu na hodně hodně dobré úrovni. (až jsem byl spíš překvapenej, ani sem to nečekal vzhledem k ceně)

=

Jsem pro :arrow: postni nahrávku
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
kalfar

Příspěvek od kalfar »

Zkus si půjčit jiné mikrofony a vyzkoušet a uvidíš. A doufám, že máš zapnutý fantom :wink: Ty mikrofony fungují i bez něj, ale velmi špatně, tak jak popisuješ.
Zvukař z Podkrkonoší
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“