Bugera
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Bugera
Já vím, že na tom vůbec nezáleží, ale jen když vidím design, tak mě strašně odpuzuje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jsem na tom stejně Nero...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s touto technologií.MejlaSN píše:Hele teďka jsem na netu narazil na verze Infinium a píšou u toho, že to nějak slouží ke kontrole elektronek a že automaticky vyrovnává poměr jejich použití...to je lepší vzít tu normální verzi ne?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To mě příjde to samé, jako jsem měl na Powerballu od Englu. Kontroluje to lampy, a když některá odejde, jde dohrát na jeden pár /v případě 100W hlavy/. 90% těch videí su kecy a zahrají tam 10 sekund, to ať si tam, kde slunko nesvítí a tím širším koncemdayslypper píše:Taky by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s touto technologií.MejlaSN píše:Hele teďka jsem na netu narazil na verze Infinium a píšou u toho, že to nějak slouží ke kontrole elektronek a že automaticky vyrovnává poměr jejich použití...to je lepší vzít tu normální verzi ne?
Tohle mel uz i muj Savage 60, kterej je jeste z 90. let. Tehdy tomu rikali Emergency Circuit System a mozna to fungovalo trochu jinak, ale princip je stejnej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
osobne me prijde (podle toho, co pisou), ze tam maji nejakej jednochip, co jim meri proud na jednotlivych lampach a konstantne upravuje predpeti (BIAS) jednotlivych lamp aby byly nastaveny na tech 70% plate dissipation. Ono prece jenom, jak lampa starne, tak se lehce meni i jeji charakteristika a clovek by mel cas od casu upravit nastaveni biasu (u fixed biasu).
-
stripeslover
Někdo tady psal, že ho překvapilo, jak je v55hd tichá. Docela uvažuju o týhle hlavě, myslíte, že kdybych vyměnil lampy, tak by to hrálo hlasitějc?
Díky
Díky
No kdysi něco takovýho měl Peavey Heritage (na začátku osmdesátých let, to je hooodně fousatý). Bylo to pár tranzistorů, snímal se proud na měřícím odporu v katodě flašek a podle toho se regulovalo předpětí. Žádný procesor tam nebyl. Ale i Peavey to pak opustil a vrátil se k jednoduchýmu klasickýmu nastavení...lunchie píše:osobne me prijde (podle toho, co pisou), ze tam maji nejakej jednochip, co jim meri proud na jednotlivych lampach a konstantne upravuje predpeti (BIAS) jednotlivych lamp aby byly nastaveny na tech 70% plate dissipation. Ono prece jenom, jak lampa starne, tak se lehce meni i jeji charakteristika a clovek by mel cas od casu upravit nastaveni biasu (u fixed biasu).
Dneska jsem hrál na Bugera 1990, kopii Marshalla JCM 900 a musim říct, že to má koule
hrálo to moc pěkně a přišlo mi, že to má i víc gainu jak Marshall.... určitě bych si koupil za ty prachy, co stojí jen hlava od Marshallu, celej full stack od Bugery...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A hráls i na ten box od Bugery? Protože pak by mě chuť na bugerovský full stack dost rychle přešla...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj,
chci se zeptat který flašky mám vyšroubit, když chci snížit výkon u 333xl? Musím pak řešit bias? Dík
chci se zeptat který flašky mám vyšroubit, když chci snížit výkon u 333xl? Musím pak řešit bias? Dík
Bias resit nemusis, vysroubit musis bud krajni nebo vnitrni. Spravne by se mela zmenit i impedance.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
nehrálsNero píše:A hráls i na ten box od Bugery? Protože pak by mě chuť na bugerovský full stack dost rychle přešla...
Takže když chci snížit výkon ze 120w na 60 tak vyndám Ty krajní?Wohma píše:Bias resit nemusis, vysroubit musis bud krajni nebo vnitrni. Spravne by se mela zmenit i impedance.
Krchna: Ano.
Rohlajs: To by samozrejme fungovalo, ale podle toho, co jsem nasel na netu, tak vzadu je jen vstupni/hlavni pojistka, ni?
Rohlajs: To by samozrejme fungovalo, ale podle toho, co jsem nasel na netu, tak vzadu je jen vstupni/hlavni pojistka, ni?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Aha já myslel že vždy má každej pár svou pojistku. Omlouvám se za další zbytečnou odpověď. 
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
Nektere zesilovace to tak maji, ale aspon z tech, co jsem videl, to byla mensina.Rohlajs píše:Aha já myslel že vždy má každej pár svou pojistku. Omlouvám se za další zbytečnou odpověď.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
http://www.youtube.com/watch?v=PZSNKRU-OO8 - Trirec demo (pokud to tu je, tak sorry..
)
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Kurňa, tak Vintage na druhém kanálu se jim celkem povedl
Čert ví jak to hraje naživo.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote