Utlumeny stereo signal

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Cajra

Utlumeny stereo signal

Příspěvek od Cajra »

Ahoj. Potreboval bych poradit. Mam propojenej prehravac stereo kabelem jack jack do mixu a dale z mixu do zesilovace dvouma XLR konektorama. Pri zapnuti je zvuk utlumeny az zkresleny, proste priserny. Kdyz na linkovim kabelu propojim minus linky a GND (nebo soupnu na dalsi vstup zesilovace mono jacka 6,3), zvuk se vycisti.Uz nad tim laboruju dva dny, tak pisu o radu. Dik
pavel2
Odborník

Re: Utlumeny stereo signal

Příspěvek od pavel2 »

Jakej přehrávač, jakej mix, jaký kabely...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Cajra

Příspěvek od Cajra »

ahoj

Prehravacem to asi nebude. Mel jsem zapojeny dva ruzne PC, telefon,nebo disk man...porad stejny vysledek.Kabel z PC do mixu je klasicky originalni jack/jack, nebo moznost jack/cinch, oba dva vstupy jsem zkousel.Mix je Behringer Xenyx 1204USB. Z mixu do zesilovace mam propojeny dva original kabely XLR. Kabely jsem promeroval a vse je OK.Zesilovac je Fidek FPA 12A. Pripada me jok kdyz se miNus linky dostava na GND, jen netusim jak je to mozne.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

A kde teda ten stereo jack do mixu připojuješ? Ten mix nemá žádný "stereojack" vstup. Buď to musíš prřipojit kabelem streo jack --> 2x cinch do těch input činčů, nebo kabelem streojack --> 2x mono jack do stereo šavle nebo do dvou mono šavlí...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jestli propojuješ stereovýstup do symetrického vstupu, pak to ASI bude ten problém.

Je nutné PŘESNĚ vědět, co máš kde za kabely - stereo kabely nejsou - ve zvukařině jsou jenom symetrické a nesymetrické kabely.

Jejich vzájemné použití se nevylučuje, ale je nutné vědět co a jak.

Nevíme, co vlastně používáš, takže na Tvoji otázku Ti nikdo přesně a správně nemůže odpovědět...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Cajra

Příspěvek od Cajra »

rain píše:A kde teda ten stereo jack do mixu připojuješ? Ten mix nemá žádný "stereojack" vstup. Buď to musíš prřipojit kabelem streo jack --> 2x cinch do těch input činčů, nebo kabelem streojack --> 2x mono jack do stereo šavle nebo do dvou mono šavlí...

Spatne sjem se teda vyjadril. Ano pripojuju jacka do PC a 2x cinche do mixu. vyzkousel jsem i 2x mono jack do dvou mono vstupu...porad nic

Nerikam, ze jsem nejakej profik, ale zas uplnej amater taky ne. Asi dam tedy mix na reklamaci, nebo uz nevim.
Cajra

Příspěvek od Cajra »

pavel2 píše:Jestli propojuješ stereovýstup do symetrického vstupu, pak to ASI bude ten problém.

Je nutné PŘESNĚ vědět, co máš kde za kabely - stereo kabely nejsou - ve zvukařině jsou jenom symetrické a nesymetrické kabely.

Jejich vzájemné použití se nevylučuje, ale je nutné vědět co a jak.

Nevíme, co vlastně používáš, takže na Tvoji otázku Ti nikdo přesně a správně nemůže odpovědět...
Mylis tim stereovystup do symetrickeho (mono) vstupu?....To ale nedelam :(
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

můžeš to prosimtě vyfotit??
a ukázat nám tu fotky???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
kalfar

Příspěvek od kalfar »

Zkus si poslechnout ten mix na sluchátka tím vyloučíme nefunkčnost v části řetězce. A v prvním příspěvku popisuješ nějaký postup, jak ten zvuk vyčistíš, zkus to více popsat.Co/kde je linkový kabel, jak propojíš - se zemí, co je s tím mono jackem v druhém vstupu? Mě to spíš připadá, že je někde vadná součástka v symetrizaci vstupu/výstupu. A další věc je, fungovalo to před tím? Co jsi koupil/změnil, že to přestalo fungovat?
Zvukař z Podkrkonoší
Cajra

Příspěvek od Cajra »

cau chlapaci.

Predem dik za odpovedi a nazory.

Prijel kamos se stejnym mixem...vse zapojeny jak u toho meho...vse hralo OK.

Mix je zabalen a zitra pujde odeslat na reklamaci.

Mejte se ....Cajra
Cajra

Příspěvek od Cajra »

kalfar píše:Zkus si poslechnout ten mix na sluchátka tím vyloučíme nefunkčnost v části řetězce. A v prvním příspěvku popisuješ nějaký postup, jak ten zvuk vyčistíš, zkus to více popsat.Co/kde je linkový kabel, jak propojíš - se zemí, co je s tím mono jackem v druhém vstupu? Mě to spíš připadá, že je někde vadná součástka v symetrizaci vstupu/výstupu. A další věc je, fungovalo to před tím? Co jsi koupil/změnil, že to přestalo fungovat?

Ahoj...ten mix je funglofka....
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“