Utlumeny stereo signal
Pravidla fóra
Utlumeny stereo signal
Ahoj. Potreboval bych poradit. Mam propojenej prehravac stereo kabelem jack jack do mixu a dale z mixu do zesilovace dvouma XLR konektorama. Pri zapnuti je zvuk utlumeny az zkresleny, proste priserny. Kdyz na linkovim kabelu propojim minus linky a GND (nebo soupnu na dalsi vstup zesilovace mono jacka 6,3), zvuk se vycisti.Uz nad tim laboruju dva dny, tak pisu o radu. Dik
Re: Utlumeny stereo signal
Jakej přehrávač, jakej mix, jaký kabely...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
ahoj
Prehravacem to asi nebude. Mel jsem zapojeny dva ruzne PC, telefon,nebo disk man...porad stejny vysledek.Kabel z PC do mixu je klasicky originalni jack/jack, nebo moznost jack/cinch, oba dva vstupy jsem zkousel.Mix je Behringer Xenyx 1204USB. Z mixu do zesilovace mam propojeny dva original kabely XLR. Kabely jsem promeroval a vse je OK.Zesilovac je Fidek FPA 12A. Pripada me jok kdyz se miNus linky dostava na GND, jen netusim jak je to mozne.
Prehravacem to asi nebude. Mel jsem zapojeny dva ruzne PC, telefon,nebo disk man...porad stejny vysledek.Kabel z PC do mixu je klasicky originalni jack/jack, nebo moznost jack/cinch, oba dva vstupy jsem zkousel.Mix je Behringer Xenyx 1204USB. Z mixu do zesilovace mam propojeny dva original kabely XLR. Kabely jsem promeroval a vse je OK.Zesilovac je Fidek FPA 12A. Pripada me jok kdyz se miNus linky dostava na GND, jen netusim jak je to mozne.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
A kde teda ten stereo jack do mixu připojuješ? Ten mix nemá žádný "stereojack" vstup. Buď to musíš prřipojit kabelem streo jack --> 2x cinch do těch input činčů, nebo kabelem streojack --> 2x mono jack do stereo šavle nebo do dvou mono šavlí...
Jestli propojuješ stereovýstup do symetrického vstupu, pak to ASI bude ten problém.
Je nutné PŘESNĚ vědět, co máš kde za kabely - stereo kabely nejsou - ve zvukařině jsou jenom symetrické a nesymetrické kabely.
Jejich vzájemné použití se nevylučuje, ale je nutné vědět co a jak.
Nevíme, co vlastně používáš, takže na Tvoji otázku Ti nikdo přesně a správně nemůže odpovědět...
Je nutné PŘESNĚ vědět, co máš kde za kabely - stereo kabely nejsou - ve zvukařině jsou jenom symetrické a nesymetrické kabely.
Nevíme, co vlastně používáš, takže na Tvoji otázku Ti nikdo přesně a správně nemůže odpovědět...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
rain píše:A kde teda ten stereo jack do mixu připojuješ? Ten mix nemá žádný "stereojack" vstup. Buď to musíš prřipojit kabelem streo jack --> 2x cinch do těch input činčů, nebo kabelem streojack --> 2x mono jack do stereo šavle nebo do dvou mono šavlí...
Spatne sjem se teda vyjadril. Ano pripojuju jacka do PC a 2x cinche do mixu. vyzkousel jsem i 2x mono jack do dvou mono vstupu...porad nic
Nerikam, ze jsem nejakej profik, ale zas uplnej amater taky ne. Asi dam tedy mix na reklamaci, nebo uz nevim.
Mylis tim stereovystup do symetrickeho (mono) vstupu?....To ale nedelampavel2 píše:Jestli propojuješ stereovýstup do symetrického vstupu, pak to ASI bude ten problém.
- Jens Ludwig
- Odborník
můžeš to prosimtě vyfotit??
a ukázat nám tu fotky???
a ukázat nám tu fotky???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Zkus si poslechnout ten mix na sluchátka tím vyloučíme nefunkčnost v části řetězce. A v prvním příspěvku popisuješ nějaký postup, jak ten zvuk vyčistíš, zkus to více popsat.Co/kde je linkový kabel, jak propojíš - se zemí, co je s tím mono jackem v druhém vstupu? Mě to spíš připadá, že je někde vadná součástka v symetrizaci vstupu/výstupu. A další věc je, fungovalo to před tím? Co jsi koupil/změnil, že to přestalo fungovat?
Zvukař z Podkrkonoší
cau chlapaci.
Predem dik za odpovedi a nazory.
Prijel kamos se stejnym mixem...vse zapojeny jak u toho meho...vse hralo OK.
Mix je zabalen a zitra pujde odeslat na reklamaci.
Mejte se ....Cajra
Predem dik za odpovedi a nazory.
Prijel kamos se stejnym mixem...vse zapojeny jak u toho meho...vse hralo OK.
Mix je zabalen a zitra pujde odeslat na reklamaci.
Mejte se ....Cajra
kalfar píše:Zkus si poslechnout ten mix na sluchátka tím vyloučíme nefunkčnost v části řetězce. A v prvním příspěvku popisuješ nějaký postup, jak ten zvuk vyčistíš, zkus to více popsat.Co/kde je linkový kabel, jak propojíš - se zemí, co je s tím mono jackem v druhém vstupu? Mě to spíš připadá, že je někde vadná součástka v symetrizaci vstupu/výstupu. A další věc je, fungovalo to před tím? Co jsi koupil/změnil, že to přestalo fungovat?
Ahoj...ten mix je funglofka....