Zesilovač nebo kombo??
Pravidla fóra
Zesilovač nebo kombo??
Všechny zdravim!!
Mam spatne kombo peavey backstage 10w opravdu detska hracka je to takovej plechovej zvuk kterej se mi vubec nelibi.
A tak jsem zacal uvazovat o novem kombu.
Jenze pak jsem zjistil ze mame doma repra, ktery nepouzivame a kdyz sme je zkouseli zapojit k zesiku, tak hraly aspon 2x lip nez ten v kombu.
Tak mne napadlo: mam efekt s kterym sem spokojenej a mam dobry repra ktery nevyuziju.A tak sem si rikal ze by stacil jenom dobrej zesilovac.
Co myslite?
A jeste mne napadlo si ten zesilovac sestavit.
Tatka totiz kdysi postavil cely radio(nekdy v roce 1970) a rikal ze ten zesak v kombu by postavil mnohemkrat lepsi. tak co myslite radsi koupit nebo zkusit sestavit??
Nebo radeji kombo?
Mam spatne kombo peavey backstage 10w opravdu detska hracka je to takovej plechovej zvuk kterej se mi vubec nelibi.
A tak jsem zacal uvazovat o novem kombu.
Jenze pak jsem zjistil ze mame doma repra, ktery nepouzivame a kdyz sme je zkouseli zapojit k zesiku, tak hraly aspon 2x lip nez ten v kombu.
Tak mne napadlo: mam efekt s kterym sem spokojenej a mam dobry repra ktery nevyuziju.A tak sem si rikal ze by stacil jenom dobrej zesilovac.
Co myslite?
A jeste mne napadlo si ten zesilovac sestavit.
Tatka totiz kdysi postavil cely radio(nekdy v roce 1970) a rikal ze ten zesak v kombu by postavil mnohemkrat lepsi. tak co myslite radsi koupit nebo zkusit sestavit??
Nebo radeji kombo?
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
mno jestli máš repra kerý tobě vyhovujou tak asi bych šel do tý hlavy ale s tou stavbou
......já sem vtomhle hodně skeptickej ale tak když tomu tvůj taťka rozumí a ty mu svěříš svoje úspory na součastky proč ne 
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně bych volil kombo
hlavu a box mám, je to neskladný, nepřenosný... a když to tak čtu, tak ty repráky asi nebudou primárně určený na kytaru, takže budou hrát v jiných polohách...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Já nikdy kombo neměl a ani bych ho nechtěl. Nemam rád komba, zdaj se mi takový polovičatý. Navíc se dá vždycky jedna z věci vyměnit, nebo vzít jenom jedna. Další věc můžeš mít kombo jakýkoliv, nikdy se neuslyšíš tak jako s 4×12. Taky bych si nikdy nekoupil celolampu-kombo, lampy dostávaj rázy z repra a nikdy tolik nevydrží, navíc nejsou ve svý přirozený pozici-na stojáka.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Z pohledu basáka jednoznačně hlava box, z pohledu kytaristy už bych snad kombo snesl. Co jsem hrál an nějakej tzrochu větších akcích, kde hráli i "dospělí" kapely, tak tam měli chlapi i komba...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ja bych sel do hlavy, ale jenom kdybych mel kvalitni repra a kvalitne udelanej box. A nektery drazsi komba s 2x12 jsou schopny prervat nejaky slabsi boxy 4x12, ale u tech komb uz je to pak o hodne vyssi cena.
napr. kamosovo 2xcelestion basaky a horna prervou box marshall 4x12.
Ale jestli to jsou naky stary repra(20let a vic), tak bych sel do komba.
To jsem taky jednou hral na reprak z roku asi 1950-1960. No to byla hruza
, vazil 15kg samotnej reprak a hralo to jak dnesni 8" a mozna jeste min. A o kvalite zvuku ani nemluvim.
napr. kamosovo 2xcelestion basaky a horna prervou box marshall 4x12.
Ale jestli to jsou naky stary repra(20let a vic), tak bych sel do komba.
To jsem taky jednou hral na reprak z roku asi 1950-1960. No to byla hruza
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
čus
jednoznačně zesak a reprobedny ja mam zesak a repro a hraje se mi luxusně

Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!