zajímalo by mě, jak kdo z vás nastavuje svůj ekvalizér, když jde hrát koncert. Jaké je vaše oblíbené nastavení pro váš styl? Pojďme se podělit
Tak já začnu. Na zesilovači mám ekvalizér třípásmový a do zkušebny používám nejčastěji toto nastavení:
Můžu se zeptat na logiku tohohle nastavení? Že máš všechno zvednuté nad 12?bukvice píše:low na 15:00, lo-mid na 13:00, hi-mid na 12:50 a high na 15:00
Jistě že nebudeš... Ale pořád budeš blíž "lépe zpracovatelnému" zvuku, než týpek co si hodí absolutní véčko.dalabo píše:Ne myslel jsem to obecně že je to celé ptákovina.
S těmi všecko na 12 hodinách zase je to individuál třeba na basse sem měl low +6/-14 dB mid +3/-9 High +16/-6 dB tak nevim když dám všecko na 12 hod kolik budu mít ? Asi ne 0-0-0.
ÁmenJazzman píše:nejlepší eq. je žádný eq. Pokud to nehraje už rovně, hrát to nebude.
PřesněJazzman píše:nejlepší eq. je žádný eq. Pokud to nehraje už rovně, hrát to nebude.
Tohle je přesně to nastavení, který jsem zmiňoval v příspěvku výše. Akorát abych přesně zjistil ty frekvence musel jsem najít obrázek svýho ekvalizérudzzerza píše:Taky budu souhlasit s tim ze kazde nastaveni je zavisle na nastroji, aparatu, akustice prostoru atd.
Nicmene i zvukari maji svoje figle jak se rychle dobrat k dobremu zvuku, takze myslim ze i pro basu existuje par obecnych doporuceni, ktera mohou ale i nemusi fungovat.
Ja osobne mam na base korekce rovne, EQ na Hartkem mam vypmnuty, pouze to trochu dokrmuju BBE Maximizerem.
Potkal jsem se vsak s jednim docela zajimavym nazorem, ze obecne lze rict ze je dobre basu ubrat na 125 Hz a pridat kolem 2 kHz. Nesmi to byt ostra krivka, ale spis pozvolna. Autor tohoto nazoru tvrdil ze v klasicky znejici rockove kapele se takto nastavena basa nejlepe prosadi a soucasne neprekryva frekvence jinych nastroju.
Jako zaklad experimentovani bych to videl jako dobry zaklad a pak at uz si krouti equlizerem kazdy jak je mu libo