4Mlíko
Taky se připojuji ke gratulantům. Určitě ti bude mnoho let dobře sloužit.
Já bych se ale chtěl zeptat místních odborníků. Přátelé mě trochu zaskočil už úvodní název: epiphone LP Tribute ´60s vs. Gibson LP Studio ´50 Tribute?????
Nechci tu vypadat za idiota, vím, že dělají i 50 Tribute, ale ofiko i v Muzikusu a všude prezentují "Gibson LP Studio ´60s Tribute." No nic. Já totiž, že bych i předpokládal, že to budou kytary s tím hubenějším 60-tkovým krčkem, ne? Pokud by tomu tak bylo a nedošlo jen k překlepu u tazatele, tak potom, i když je to teď mimo, tak za mě určitě by zvítězil Gibson LP Studio ´50s Tribute, protože ten hubenej krk fakt nemám rád, ale je to jen můj osobní názor a nikomu ho nevnucuji.
Cenově jsem koukal, že jsou na tom oba modely podobně, teď myslím Gibson 50 nebo 60 Tribute. Já to totiž napsal jen proto, že asi mělo docházet k porovnání stejných typů. ale možná, že i tazatel chtěl porovnat Epi 60 a Gibson 50. Potom pokud by tam byl rozdíl jak jsem psal výše v krku a tak není co řešit. Ale ještě jednou je to jen můj názor.
Jinak velice stručně pro Grocka
Nezlob se, že teď napíšu, že jednoznačně nesouhlasím s názorem, že za 20 litrů už neseženeš dobrou kytaru, a to i novou. To mi věř, že ano. Správně to tu napsal Nero. Plno z nás začínalo a všechno je otázka peněz. Navíc jak dále někdo velice hezky psal, že nebude čekat a šetřit a šetřit a šetřit jak trubka s pocitem, že JEDNOU MOŽNÁ.......
Velice správně ti tu také někdo reagoval, aby jsi si uvědomil skladbu lidí co tu píšou. Já tě ujišťuji, že je tu většina lidí s kytarami kolem 10 litrů jsou to vynikající kytaristi a určitě mají za sebou spoustu koncertů a možná, že by tu svojí kočičku nevyměnili ani za to, co máš ty v podpisu ten Custom. Koneckonců asi ani se mnou

. Neber to prosím vůbec nějak špatně, prostě je to tu debata a názory se různí

.
Jako poslední bych si dovolil napsat názor, že si dovolím oponovat, a to tím, že já jsem nikdy bazar nekupoval. Kytaru chci mít novou a sám si jí zajet. Je to zase jen můj názor. Bazarová, koncerty vyhraná kytara bude jistě super, ale pro mě je to jen alternativa jak ušetřit, i když tu někdo psal a to je pravda, že super vyhraný kvalitní nástroj může být i dražší než nový. Příklad: Za zajetýho Gibsona osobně od Erica Claptona zaplatím asi jako za Celou barevnou řadu LP Custom co se vyrábí, že? Čili jedna kytara za pět.
No nic já prostě miluju ten okamžik, kdy otevřu kufr a vím, že kromě testu ve fabrice a pár lidí, co si vyzkouší v krámu jsem první, kdo jí oživí. Navíc já říkám, že i kytara má duši a pokud jí někdo měl mnoho let a pak se jí zbavil, čili zradil, už od toho nástroje nečekám velké zázraky. Klidně mě ukamenujte, nebo si klepejte na čelo, ale já ani kytary nepůjčuji. Někdo s tím problém nemá.
Hezký večer všem