Zduř
chtěl bych se pustit do renovace mojí starej Jolánky Rubín...ale v renovacích jsem uplnej nováček.
Takže se chci zeptat na co je třeba dát pozor při demontáži a následné montáži???
Předem dík za odpovědi.
renovace Jolany
-
woro90-1
Re: renovace Jolany
Abys něco nezprasil 
Napiš co jí je, co je potřeba udělat, a pak se dozvíš co a jak. Nikdo tu asi kvůli tomu nebude psát třístránkový epos.
Napiš co jí je, co je potřeba udělat, a pak se dozvíš co a jak. Nikdo tu asi kvůli tomu nebude psát třístránkový epos.
-
Kurt Cobain
No co jí je 
Stála asi 6 let na půdě, má malinko šikmo krk, nefunguje jeden snímač, celkově elektronika je asi v pr... jde mi hlavně o to že když to rozeberu esi třebat to nastavení krku potom není ňáká velká věda...
Stála asi 6 let na půdě, má malinko šikmo krk, nefunguje jeden snímač, celkově elektronika je asi v pr... jde mi hlavně o to že když to rozeberu esi třebat to nastavení krku potom není ňáká velká věda...
-
woro90-1
Jak šikmo krk? Že jsou struny blíž k jedné straně než k druhé? To se řeší tak, že úplně povolíš struny, povolíš šrouby držící krk a ze strany na ten krk klepeš rukou nebo maximálně měkkou gumovou paličkou přes ručník, abys nerozdrtil lak. Jen nevím jestli to zrovna u Rubínu půjde, tyhle Jolči už měly dost těsná lože krku. Záklon krku upravíš podložením v loži krku, menší odchylku papírem či dýhou, na větší je výborný tenký plast ze zadní strany rychlovazače. Elektroniku kompletně zkontroluj, hlavně přepínač, a pokud je všechno v pořádku, nově přepájej. Pokud se ukáže, že je snímač skutečně v tahu, zkus někde sehnat náhradní, a pokud to nepůjde, záleží na tobě (a tvé peněžence), jestli ho necháš přemotat nebo tam namontuješ obyčejný stratovský a tenhle strčíš do šuplíku.
Každopádně nezapomeň na srovnání, přebroušení a vyleštění pražců, seřízení kobylky, vyčištění a nakonzervování hmatníku, naleštění kovu Sitolem a vydrhnutí laku třeba autošamponem, ať se na ni dobře hraje a k něčemu vypadá. Je to ještě mladice, tak ať se pěkně leskne
Každopádně nezapomeň na srovnání, přebroušení a vyleštění pražců, seřízení kobylky, vyčištění a nakonzervování hmatníku, naleštění kovu Sitolem a vydrhnutí laku třeba autošamponem, ať se na ni dobře hraje a k něčemu vypadá. Je to ještě mladice, tak ať se pěkně leskne
Ja mám už dlhší čas rozobratú Jolanu Kolor a Alexandru III ale nejak nemám na ne teraz čas . . . Ten Kolor to je vlastne to isté čo Rubín akurát má iný tvar hlavy. Nechcem ich ale dostať do originálneho stavu a vzhľadu, pretože už na nich boli spravené nevratné zásahy. Chcem hlavne "spojazdniť" tú Kolorku, už som ju zbrúsil až do dreva a teraz čakám na balík od R. Sivčáka s lad. mechanikami a pod. a potom chcem na to spraviť sunburst. Ale kedy to bude to neviem . . . a Alexandra príde na rad až niekedy v ďalekej budúcnosti, z tej mám vlastne iba drevo. No a okrem toho mám ešte peknú Graziellu skoro v originálnom stave, takže tej sa ani nedotknem