Prodat 12'', koupit 15'' - vyplatí se?

Baskytarová aparatura ...
Durin

Prodat 12'', koupit 15'' - vyplatí se?

Příspěvek od Durin »

Zdravím,
zajímal by mě váš názor na to, zda-li se vyplatí prodat 12' box, trochu přidat a koupit 15'.
Abych byl konkrétnější. Koupil jsem novou aparaturu, kterou mám v podpise. Chytře jsem využil slev a zesilovač i s boxem mě vyšel stejně, jako by stál samotný ten zesilovač bez slevy. Tím pádem jsem k tomu měl box jakoby zadarmo. Nový stojí okolo 6,5 tisíce, takže na bazar bych ho dával nějak kolem 4 nebo 5 tisíc.
Zajímá mě, jestli má cenu vůbec toto podnikat, nebo jestli radši nenašetřit o hodně více a koupit nějaký box s 2 reproduktory, či co. Zatím mi ta 12ka stačila, ale vždy jsem byl kvůli tomu vázaný na PA. Jednou se povedlo, že PA nebylo a ten 12' reprák samozřejmě netlačil tolik, kolik by bylo potřeba, zvuk byl plochý, přímočarý...zkrátka to bylo takové, jako kdybyste ozvučovali celý klub 12kou reprákem :D Proto tedy uvažuji o větší ploše reproduktorů, aby to mělo něco do sebe.
Díky za rady
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Prodat 12'', koupit 15'' - vyplatí se?

Příspěvek od rain »

Já bych jenom 15' nechtěl. Spíš bych hleděl dokoupit minimálně 2x10' nebo ještě jednu 12'
Durin

Příspěvek od Durin »

rain píše:Já bych jenom 15' nechtěl. Spíš bych hleděl dokoupit minimálně 2x10' nebo ještě jednu 12'
Takže kdybych dokoupil dvanáctku, a přidal to k tý svojí stávající, tak to by mohlo být taky dobré. Ale jak to vyřešit? Mám 4 ohm zesilovač a box taky 4 ohm. Když koupim další box, budu je muset zapojit paralelně a budu ztrácet na výkonu. Tak právě proto by možná bylo lepší koupit třeba tu 2x10''.
Neplácám tu hovadiny? :D
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Mně se zatím vyplatilo mít hlavu, která má na 1 box malou váhu a menší výkon a na 2 boxy opak. Tím pokryji vše a neřeším aparát na malé a velké koncerty, ani hraní bez P.A. Jde to u Edena? Průměr repra už dnes nic nevypovídá o jeho frekvenčním rozsahu ani jiných parametrech. Také se mi vyplatilo vzít a zapojit kvalitního Jazzbasse jako referenci, to mi povědělo dost o tom, jestli je problém s dynamikou aparátem, technikou hry, idioty v kapele ( eq. na kytarách do V, bubeník zabiják.....) nebo kvalitou aktivního nástroje. Nepodlehni předpokladu, že nevratná modifikace již teď slušného aparátu vyřeší problém.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Durin

Příspěvek od Durin »

Asi jsem tupý, ale té tvojí první větě jsem nerozuměl. Mohl bys to, prosím tě, trochu více rozvinout? A s tou nevratnou modifikací jsi to myslel jak? Jakože bych předělal impedanci (jestli to vůbec jde)?
V tomhle mám, viditelně, velké mezery. :|
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Já jsem to pochopil jakože např. u mýho aparátu, když budu mít 1 box 8Ohm, tak budu mít menší váhu, míň místa, ale taky míň výkonu. Pak když zapojíš 2x8Ohm, tak dostaneš výkon za cenu obětování váhy. Což Tvůj problém asi neřeší, protože jsi na tom s impedancí zabitej.

mno IMHO, 2x10, 2x12, nebo i 4x10 se nikdy neztratí. Záleží na tom, jakým způsobem aparaturu převážíš. My musíme jezdit dvěma osobákama, ale i tak se to dá... To víš, s dodávkou je to jedna báseň. Být Tebou, volil bych 410. To rozhodnutí je ale na Tobě
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

špatně jsem to napsal. mám hlavu GK, ke které na malé kšefty beru jednu bednu 12" a na velké 2 bedny, tím se mění váha a výkon aparátu. Koukám, že to Ty ale u Edena udělat nemůžeš, tak nic.

Nevratné je v tomto případě prodat malou bednu, mít jen velkou a pořád ji vzpírat.

4x10 na pětku basu? Zatím znám jen 2 bedny 4 x10, frekvenčně zvládající strunu H. Je to Hartke 4.5 XL a SWR Goliath, nebo tak nějak se to jmenuje, ale kdo ví, jak to dnes je, vše se vyvíjí, i repra.
Durin

Příspěvek od Durin »

Jazzman píše:mám hlavu GK, ke které na malé kšefty beru jednu bednu 12" a na velké 2 bedny, tím se mění váha a výkon aparátu.
To vypadá jako velmi dobré řešení. Na malé akce, kde je dostupné i slušné PA si schovat tu 12ku a když je něco většího, vytáhnout tam velkou 4x10''
Jazzman píše:Koukám, že to Ty ale u Edena udělat nemůžeš, tak nic.
Proč ne?
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nezapojíš 2 bedny, já díky tomu můžu používat 2 malé, ale ono je asi jedno, jestli 2 malé nebo 1 velkou
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Proč by je nezapojil? Má tam 1x Speakon a 2x TS výstup, takže jedině musí mít pořešenou impedanci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

aha, já myslel, že to má jen jeden výstup 4 Ohmy
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

zkus vyměnit na bazaru tu 4Ohm za 8Ohm ... pak si dokup ještě jednu a máš to. (tolik ta krabička od Edenu přeci nemůže vážit.... :) )
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Durin

Příspěvek od Durin »

To je jedna možnost a pak mě ještě napadlo nechat si tu malou bednu, používat jí na nějaký menší akce a dokoupit nějaký 2x10'' nebo 4x10'' box a ten vozit po velkejch štacích. To, co tu prezentoval Jazzman
Durin

Příspěvek od Durin »

Jazzman píše:Zatím znám jen 2 bedny 4 x10, frekvenčně zvládající strunu H. Je to Hartke 4.5 XL a SWR Goliath, nebo tak nějak se to jmenuje, ale kdo ví, jak to dnes je, vše se vyvíjí, i repra.
Ten Hartke je bohužel 8 ohm a ty SWRka se dělají jak v 8 ohm, tak i ve 4 ohm verzi, ovšem mají výkon 800 W a stojí jmění :(
Durin

Příspěvek od Durin »

Tohle bude asi nic moc, že?
Výkon 500 W, impedance 4 ohmy, to by se dalo. Ovšem nízká cena mě velmi zaráží, nezdá se mi, že by to odpovídalo tomu, co by to mělo umět.
On to tam nenapsal, je to model VX215
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

EDIT: Koukám po netu po nějakých recenzích, ale všechno je od uživatelů, co je již mají a těmhle recenzím já zas tolik nevěřím. Dosti často jsou velmi zaujaté - to jejich je to nejlepší. Kór když jsou to lidi, které neznám.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Ty bedny jsem uváděl proto, že jiné neznám ( za to znám spoustu jiných, např. Ampeg, které tóny ze struny H jen předstírají ). SWR dražší série jsou úžasné zesilovače a bedny.
Papírové Hartke se mi nelíbí, občas jsou v nějakém klubu jako erár a i když nerad dělám zvukařům problémy a Jazzbass zní dobře prakticky všude, tak je nutím zapojit moje kombo.

Když Ty si taky koupíš takový dobrý aparát, který nikdo jiný rozšiřovat nechce :D
Durin

Příspěvek od Durin »

Mám to pochopit tak, že u mýho zesilovače nemá cenu kupovat větší box? :D
permooon

Příspěvek od permooon »

proč by to nemělo cenu??? já svou třístovkou krmím 6x10.......teď přecházím na 4x10.nevím kde kdo slyšel že 4x10 nezahraje Háčko(krom hartke a SWR)mám odzkoušené že Laney DB 400C a GK RB 700/210 + 210 RBH to zvládne taky.a věřím že to zvládne hromada beden.
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Durin

Příspěvek od Durin »

A to Hartke, co jsem sem posílal teda radši nebrat, ano?
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

to asi má, když to potřebuješ

já neřekl, že jen, ale že zatím znám jen.......a spoustu těch nehrajích. třeba to 4x10 Hartke papírák v Jazzdocku hraje strunu H hnusně

nevím, jestli jí brát. myslím, že máš kvalitní aparát a s levnou bednou půjde kvalita, na ktrou jsi zvyklý, dolů
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“