Marshal MS-4 Micro Combo - UPGRADE???
Pravidla fóra
Marshal MS-4 Micro Combo - UPGRADE???
Zdravím všechny odborníky...
Koupil jsem si na domácí; hlavně večerní; cvičení Marshall Micro Cube MS-4 (vím, že mě budete kamenovat, že jsem si měl pořídit Roland Cube, ale když vedle spí 2 děti, tak je toto volba z rozumu...)
No a k problému...přestože jsem tušil, že to bude bída, tak ten zvuk je horší, než jsem čekal...
Uvažuji nahlas a ptám se fundovaných... nešlo by nějak vyměnit repro? Mám na mysli podobnou operaci jakou předvedl někdo na MicroCube (http://www.lojeck.com/brian/MicroCubeRepair.html)
Prostě koupit nějaké car-hifi, nikoliv komponentní, ale jednoduché koaxiální, ale už s AlNiCo magnetem (i když by asi nemělo stejnou velikost a muselo by se to v boxu upravit, protože nejmenší jsou 3,5 a to chrastítko má jen 2-palcové) a pak nějak upravit i napájení, aby byl zachována možnost to krmit bateriemi..
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo rady, návrhy, případně mně to vyvraťte...
Díky
Koupil jsem si na domácí; hlavně večerní; cvičení Marshall Micro Cube MS-4 (vím, že mě budete kamenovat, že jsem si měl pořídit Roland Cube, ale když vedle spí 2 děti, tak je toto volba z rozumu...)
No a k problému...přestože jsem tušil, že to bude bída, tak ten zvuk je horší, než jsem čekal...
Uvažuji nahlas a ptám se fundovaných... nešlo by nějak vyměnit repro? Mám na mysli podobnou operaci jakou předvedl někdo na MicroCube (http://www.lojeck.com/brian/MicroCubeRepair.html)
Prostě koupit nějaké car-hifi, nikoliv komponentní, ale jednoduché koaxiální, ale už s AlNiCo magnetem (i když by asi nemělo stejnou velikost a muselo by se to v boxu upravit, protože nejmenší jsou 3,5 a to chrastítko má jen 2-palcové) a pak nějak upravit i napájení, aby byl zachována možnost to krmit bateriemi..
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo rady, návrhy, případně mně to vyvraťte...
Díky
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshal MS-4 Micro Combo - UPGRADE???
první problém vidím už v tom, že tam chceš dávat hi-fi repro. Hi-fi epráky hrajou frekvenčně jinak, než kytarové a proto nejsou pro aplikaci na kytaru úplně vhodné (mluvím o elektrické kytaře)
samozřejmě se nabízí otázka, jestli ten minirepráček v MS-4 je vůbec kytarový
dále - stojí ti to opravdu za to? Řekl bych, že ten čas a práce, kterou si s tím dáš přímo neodpovídá výsledku a tomu, s čím vůbec pracuješ. Jako variantu bych viděl např. multiefekt se simulacemi aparátů a reproboxů a buď hrát přes sluchátka, nebo k tomu připojit nějaké slušné bedny (klidně k PC - tam už bude kytarové repro nasimulované)
samozřejmě se nabízí otázka, jestli ten minirepráček v MS-4 je vůbec kytarový
dále - stojí ti to opravdu za to? Řekl bych, že ten čas a práce, kterou si s tím dáš přímo neodpovídá výsledku a tomu, s čím vůbec pracuješ. Jako variantu bych viděl např. multiefekt se simulacemi aparátů a reproboxů a buď hrát přes sluchátka, nebo k tomu připojit nějaké slušné bedny (klidně k PC - tam už bude kytarové repro nasimulované)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
vím vím...podíval ses na to, co je v tom odkazu na ten MicroCube? A co píše o výsledném zvuku?Dark Axel píše:první problém vidím už v tom, že tam chceš dávat hi-fi repro...
Sice se zam zabývá i ozvučnicí, ale tu bych vynechal...
Tak nějak bych si to představoval. Samozřejmě se zmiňuje o rozdílných frekvencích "distorted Guitar", higher harmonics a o frekvencích car-audio, to bych ale teď vynechal...
A nejde mně ani o peníze. Když ty repra budou stát 1000 - 2000, tak je to v poho...
Prostě jen by mě zajímalo, jestli to jde a jestli se tím dá ten výsledný zvuk ZNATELNĚ vylepšit...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to je přesně to, o čem jsem mluvilsverdanek píše:Samozřejmě se zmiňuje o rozdílných frekvencích "distorted Guitar", higher harmonics a o frekvencích car-audio
hele, ten reprák je prostě malý, stejně jako celý aparát, jeto prostě "chrchlátko", ze kterého dělo neuděláš. Je ovšem teoreticky možné, že by se výměnou zlepšil "headroom" repráčku, čili by to hrálo čistěji a zvuk se tak nerozpadal např. při vyšších hlasitostech atd
když to vezmu kolem a kolem, můj názor zní NE
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Prodat a koupit Vox Amplug, to slyšet nebudeš a hraje stejně při všech hlasitostech.
- citizen.one
jestli se ti ms4 nezda, tak si kup takovy to cigar box kombo, je to stejne velky, ale hraje to aspon zajimave, na rozdil od tohohle...
Vím, že je to předem prohrané nebo nejspíš prohrané... Nicméně, zkusím to šumítko "vytunit"Dark Axel píše:to je přesně to, o čem jsem mluvilsverdanek píše:Samozřejmě se zmiňuje o rozdílných frekvencích "distorted Guitar", higher harmonics a o frekvencích car-audio![]()
hele, ten reprák je prostě malý, stejně jako celý aparát, jeto prostě "chrchlátko", ze kterého dělo neuděláš. Je ovšem teoreticky možné, že by se výměnou zlepšil "headroom" repráčku, čili by to hrálo čistěji a zvuk se tak nerozpadal např. při vyšších hlasitostech atd
Už jen proto, aby se o to už příště nikdo nepokoušel, když ten výsledek bude stát za nic
PROTO OCENÍM, POKUD NĚKDO BUDE MÍT RADU, NÁVRH NEBO DOPORUČENÍ... (jaké repro, jak upravit napájení z baterií, jak postupovat atp...)
Nazdar. Pokud chceš mermomocí vylepšovat MS-4 tak se to raději pokus vyřešit externím reprákem. Do toho MS-4 nejspíš nenacpeš nic použitelného. Raději si zbouchej bedýnku na nějaké 8 palcové repro a z toho Marshallka si vyveď výstup. Můžeš to udělat i přepínatelný tak abys mohl používat i stávající reprák. DPDT přepínač za 50 Kč to řeší.
A kdybys přeci jen nutně toužil po jiném repru tak někde zkus sehnat malý oválný reprák z nějaké staré lampové tesly, mívaly slušnou citlivost a frekvenčně taky jakž takž sedí.
A ještě schéma pro zasmání: http://4.bp.blogspot.com/_VuFNYQK52XE/T ... ematic.png
Jinak multiefekt z druhé ruky (kolem 1500) a sluchátka je o několik tříd lepší řešení...
A kdybys přeci jen nutně toužil po jiném repru tak někde zkus sehnat malý oválný reprák z nějaké staré lampové tesly, mívaly slušnou citlivost a frekvenčně taky jakž takž sedí.
A ještě schéma pro zasmání: http://4.bp.blogspot.com/_VuFNYQK52XE/T ... ematic.png
Jinak multiefekt z druhé ruky (kolem 1500) a sluchátka je o několik tříd lepší řešení...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Přesně tak, eterní repro bych neřešil, raději bych se povrtal v tomto chrastítku a zkusil z toho "nic" udělat aspoň "něco o málo víc"jastud píše:Nazdar. Pokud chceš mermomocí vylepšovat MS-4 tak se to raději pokus vyřešit externím reprákem.....zkus sehnat malý oválný reprák z nějaké staré lampové tesly, mívaly slušnou citlivost a frekvenčně taky jakž takž sedí.
Takže kdyby někdo výše uvedené repro (nebo něco podobného) měl, dejte pls echo
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Z tesláckého rádia bych repro nedával. Není pravda, že měli slušnou citlivost. Možná jen ty stařičké 8´´ ze 40.let, typ si nepamatuji. Jinak veškeré oválky a "smetáky" od Tesly jsou prabídné, co se citlivosti týče. Tu máš nějaká data: http://www.repromania.net/tesla/tesla-sirokopasmove.php
Výrazně lépe jsou na tom snad veškeré jiné kousky i z RVHP produkce. Dokonce i rumunské a bulharské repráčky. Nejlepší z běžně dostupných jsou asi amplionky NDR, jak zvukově, tak vysokou účinností. Určitě bych doma něco našel a obdaroval Tě, ale zase to balení a cesta na poštu...
Nicméně přidám se k ostatním, tenhle kousek si energii vloženou do jakýchkoli úprav nezaslouží. Pořád to bude humus. Nechápu, proč si lidé pořád myslí, že výrobce postaví skvělý zesilovač a k němu strčí do komba špatné repro. Všechno je to stejná mizérie!
Výrazně lépe jsou na tom snad veškeré jiné kousky i z RVHP produkce. Dokonce i rumunské a bulharské repráčky. Nejlepší z běžně dostupných jsou asi amplionky NDR, jak zvukově, tak vysokou účinností. Určitě bych doma něco našel a obdaroval Tě, ale zase to balení a cesta na poštu...
Nicméně přidám se k ostatním, tenhle kousek si energii vloženou do jakýchkoli úprav nezaslouží. Pořád to bude humus. Nechápu, proč si lidé pořád myslí, že výrobce postaví skvělý zesilovač a k němu strčí do komba špatné repro. Všechno je to stejná mizérie!
no predevsim se dvema spicima detma ve vedlejsim pokoji bude i nejmensi nanomicro aparatek prilis hlasity. Dopadne to tak ze budou zpruzeni uplne vsichni, deti, zena i ty, protoze to bude hrat hnusne, neuslysis se a stejne ti porad vsihcni budou rikat at se zeslabis.
Vox amplug do sluchatek je nejjednodussi varianta se slusnym zvukem, pripadne nejake dalsi multaky, SW simulace pres PC bedynky (ale i to je nahlas).
Vox amplug do sluchatek je nejjednodussi varianta se slusnym zvukem, pripadne nejake dalsi multaky, SW simulace pres PC bedynky (ale i to je nahlas).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jestli je tohle v poho, tak co tak dát za 400,- MS-4 na bazar a pak si za 1500/1600 pořidit (opět bazarové) Roland MicroCube? Udělal jsem to obdobně s Orange MicroCrush a rozhodně nelituju.sverdanek píše:A nejde mně ani o peníze. Když ty repra budou stát 1000 - 2000, tak je to v poho...
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Amplitube > počítač > repráky/sluchátka ... myslím že to je nejlepší řešení. Špatně to rozhodně nehraje.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
hele, mě v tom kombu odešly repráky, jen chrčely, tak jsem tam připojil malou reprobednu 8 w, neuškodí to tomu nějak ? teď jsem ho používal častěji, 9 w baterka je v něm furt dobrá( a to levná od vietnamce ) a hraje krásně čistě.

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
9 W baterii bych chtěl někdy potkat...
8 W repro je sice super, ale bez údajů o impedanci aparátu a repra těžko soudit, jestli to tomu škodí nebo ne.
8 W repro je sice super, ale bez údajů o impedanci aparátu a repra těžko soudit, jestli to tomu škodí nebo ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pak by tomu nemělo nic vadit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
MS-2 zní trošku slušněji, když se do toho píchne normální kytarová 12" bedna, ale je to o dost víc nahlas kvůli citlivosti kytarového repra, středový kravál. Já někdy doma hraju na repro z komba připojené na sluchátkový výstup z multiefektu, přes Y kabel, aby se pravý kanál nezkratoval..
V tom případě fest přetěžuješ výstup toho multiefektu. Může se stát, že ti v něm odejde výstupní zesilovač.kmensik píše:MS-2 zní trošku slušněji, když se do toho píchne normální kytarová 12" bedna, ale je to o dost víc nahlas kvůli citlivosti kytarového repra, středový kravál. Já někdy doma hraju na repro z komba připojené na sluchátkový výstup z multiefektu, přes Y kabel, aby se pravý kanál nezkratoval..
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje