Občasný šum, jak se mu zachce.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bollos

Občasný šum, jak se mu zachce.

Příspěvek od Bollos »

Zdravim, :|
mám menší problém s kytarou Cort.Nevím zda to je kabelem, ale pokaždé když hraju na kytaru (zvuk je podle mých představ - bez šumu), tak najednou vyskočí pištivej zvuk se strašným šumem.Když brnkám dále na kytaru, tak vůbec nereaguje. Vetšinou pomůže maličko zakroutit vstupním kabelem a zase zpátky naskočí zvuk kytary.
Vypadá to jako by kabel měl s kytarou špatný kontakt, ale určitě to tak není, protože my to naskočí i když se vůbec nehýbu a brnkám do kytary.
Co jsem vypozoroval tak je to spíš když do toho silněji udeřím (vyšší napětí na snímačích).Kombem to neni vyměnil jsem dvě a u obou to děla to samé.
Podle mě to vyřeší koupě nového kabelu, ale ten už kupuji asi třetí a všechny kvalitní (cena +-600,-).Prosím poraďte zda to nemůže být tím, že mám špatně propojenou zem nebo co já vím. Díky moc :?

PS.: Snímačema to také není, ty už jsem vyměnil. :)
Sadam.S

Re: Občasný šum, jak se mu zachce.

Příspěvek od Sadam.S »

Někde studeňák, špatná samice v kytaře, špatnej kabel...
Jen bych před koupí nového doporučil si trochu pohrát - většinou se za pomoci trochy ohýbání a hraní si dá zjistit, kde je přerušený... prostě ucvakneš, jack přeletuješ o pár centimetrů jinam a voila: zase hraje
Amid

Příspěvek od Amid »

Zkus trochu pohybat jackem u samice. Pokud ti to pritom bude blbnout, tak to bude nejspis spatnou samici. U toho kable se mi to moc nezda, ty +600Kc uz neco vydrzi (za "bezneho" provozu :) ).
Bollos

Příspěvek od Bollos »

Sadam.S píše:Někde studeňák, špatná samice v kytaře, špatnej kabel...
Jen bych před koupí nového doporučil si trochu pohrát - většinou se za pomoci trochy ohýbání a hraní si dá zjistit, kde je přerušený... prostě ucvakneš, jack přeletuješ o pár centimetrů jinam a voila: zase hraje
Studeňák ? Co to je ? Asi to vidim na koupi nového kabelu.

Máte někdo nějaký tip na dobrý kabel asi 3 metrový ve kterém by problém být neměl ? :|
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Co děláš s těmi vyřazenými kabely?
Bollos

Příspěvek od Bollos »

woro90-1 píše:Co děláš s těmi vyřazenými kabely?
Nic, zatím mi leží v rohu...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kdyby ti překážely, dej vědět co bys za ně třeba chtěl. Koukám že ty něco jako domácí opravy neuznáváš a kolikrát kabel stačí jen o pět cenťáků zkrátit a zase šlape - zlomení u konektoru je dost častá příčina úmrtí kabelu.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já jsem za 9 let nezlomil kabel, zato jackových samicí vyměnil hodně. Nejspíš je povolená matice, upadlý drátek. V kyraře!
(jen nedávno jsem ukroutil kabel na vrtačce, když se zakousla ve zdi, nešla vypnout, točila se kolem osy vrtáku než se přívod přetrhl. Takové věci ale s kytarou nedělám.)
Bollos

Příspěvek od Bollos »

Tak jsem matici dotahl a zadna zmena.Udelal jsem nasledujici postupy:
1) kdyz to zacalo sumet tak jsem zkousel ztlumit kytaru a nic se nedelo, tutiz jsem usoudil ze to kytarou nebude.
2)Pokazdy to prestalo kdyz jsem zakroutil u "L" jacka u kytary(samecka) tak to prestalo, tak jsem zkusil kabel otocit a "L" jacka jsem dal do komba a hle, zjistil jsem ze kdyz kroutim rovnym jackem u kytary tak se nic nedeje, ale kdyz zakroutim jackem v kombu tak to jde. (Z toho jsem usoudil ze problem nebude v samicce u kytary)
3) "L" jack jsem prestrihl a vymenil ho za jinej jack z druheho kabelu a co se nestalo? Kabel slape jako hodinky. Takze vsem dekuji a snad ani kabel kupovat nebudu muset.Jupii :D

PS.: Ted jsem zjistil jak je rozbity kabel hozeny do rohu uzitecny takze ho prodavat nebudu.. :) :mrgreen:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

woro90-1 píše:Kdyby ti překážely, dej vědět co bys za ně třeba chtěl. Koukám že ty něco jako domácí opravy neuznáváš a kolikrát kabel stačí jen o pět cenťáků zkrátit a zase šlape - zlomení u konektoru je dost častá příčina úmrtí kabelu.
Dokazal bys opravit Klotz kablik?Me na nej nedavno spadl reprak a zlomil konektor.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To zvládneš sám - na pájení není nic tak složitého :wink:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

To neni ale ta lenost :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“