Marshal MS-4 Micro Combo - UPGRADE???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
kmensik
Rádce

Re: Marshal MS-4 Micro Combo - UPGRADE???

Příspěvek od kmensik »

On má jen jeden stereo výstup, společný na sluchátka i do aparátu. Když ten mulťák propojíš s aparátem normálním mono kabelem, tak zkratuješ pravý kanál sluchátkového zesilovače. S tím výrobce počítá, ale doporučuje Y kabel. Prostě 8 Ohm je menší zlo, než zkrat. A ve zkratu to provozuje většina lidí, ani o tom neví.
Měl jsem ho i otevřený, koukal co je tam za operák, jak je konec zapojený, ale už si to nepamatuju. Normálně jsou sluchátka 32 Ohm, ale i míň.
Edit: JRC / NJU 7082B, je stavěný i na speaker. Výkon kolem 0,2W.
jastud

Příspěvek od jastud »

Tak jo, sice bych to stejně raději nedělal, ale pokud ti to chodí tak proč ne. Asi se to jen trochu víc zahřívá.

PS: sorry za OT
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

V principu je to tak, jak říkáš. Přetěžovat výstup čehokoli nižší impedancí je přinejmenším neslušné.
V datasheetu toho operáku řeší Mute zkratem výstupu k zemi pomocí tranzistoru, hned před reprákem.
Tak mě napadlo, že tradiční rozepínání HB na singl je taky zkrat, pěkná prasárna?

MS-4: repráčky k domácímu kinu jsou taky dost malé, a basují. Nebo vzít repro ze subwooferu k 2.1 PC bedničkám. S tou plastovou fullstack krabkou to nebude lepší asi s ničím.

I profíci hrají na takovéto mini potvory, jako Brian May Deacy.
jastud

Příspěvek od jastud »

kmensik píše: Tak mě napadlo, že tradiční rozepínání HB na singl je taky zkrat, pěkná prasárna?

Tam je to fuk, tam signál vzniká a nezesiluje se, indukovaný proudy jsou tak malý že se nemůže nic stát.

MS-4: hodit do škarpy a zapomenout na to. Laborovat s reprákem se prostě nevyplatí. Maximálně kdyby byl po ruce zadarmo. Ale i tak to nebude výhra, ten MS-4 je jeden tranzistor a jeden operák s trochou bižuterie okolo. Šance že to bude se super reprem hrát dobře je mizivá. Lepší koupit za litr multiefekt z druhé ruky + sluchátka nebo za 1500 Microcube. Je to úplně jiný (a mnohem lepší) svět než zázračný ministack od Marshalla.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U toho Zooma se mi odporoučel sluchátkový konec, a to ta půlka, která je často zkratovaná mono jackem. Vyměnil jsem ten špatný 7082 za 3414 ze staré CD-ROM.
Poučení?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“