Ahoj,
hraju na Crate FW 65 tranzistor a delší dobu uvažuju, že bych přešel na něco lepšího...Nevím jesli je lepší koupit si lampu za nějakých 15 K nebo zainvestovat a koupit třeba hlavu s reproboxem...Potřeboval bych něco s čim by se dalo bez problému hrát nejen ve zkušebně, ale i na koncertech a mělo to co nejvíce charakteristický zvuk. Hodně se mi líbí například zvuk Voxů nebo Orange (ale ty už sou cenově někde jinde ), naopak Marshally mě moc nezaujaly. Hraju rychlejší rock, hodně melodický, metálek a hc minimálně...
Nejsou cenově jinde. Za těch patnáct se zrovna na bazaru válí Vox AC30. Za stejný peníze seženeš i třeba Marshalla JCM900 JTM30 nebo JCM600 kombo. Preferuješ bazar nebo chceš nový? Na tvrdší hudbo bych třeba Voxe nedoporučil. Třeba Blackstar HT nebo Engl Thunder by nebyly k zahození.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
rene píše:Nejsou cenově jinde. Za těch patnáct se zrovna na bazaru válí Vox AC30. Za stejný peníze seženeš i třeba Marshalla JCM900 JTM30 nebo JCM600 kombo. Preferuješ bazar nebo chceš nový? Na tvrdší hudbo bych třeba Voxe nedoporučil. Třeba Blackstar HT nebo Engl Thunder by nebyly k zahození.
No jasný, já bral cenu za nový, ale bazar mi určitě nevadí...No právě nevim jak s tou tvrdou hudbou, ladim na déčko, ale metal třeba vůbec nehrajeme...spíš kombinujeme pomalejší rock (vyhrávky, vybrnkávání) s rychlejma punk rock pasážema (hodně palmmute, rychlý refrény)...tak hledám něco hodně variabilního, ale zase ne s příliš tuctovým zvukem...
Taky by mě zajímalo jak je to s hlasitostí...většina lamp je osazena 12'' reprákem ať už jednim nebo dvěma, ale výkon ve Wattech je docela rozdílnej...vim, že lampa hraje víc nahlas než tranďák, ale nevim jakej je rozhdíl mezi marshallem co má 100W, engl co má 50W a pak třeba Vox, kterej má 15/30W...
Red Bull píše:Těch faktorů je celkem hodně. Mimo počet wattů, se rozděluje i třída zesilovačů. Citlivost reproduktoru atd.
Já mam 22 v class A a neměl jsem problém. 50W v lampě je dostatečné snad všude. Jedině na open air akci, kde zvučíš aparátem bez PA pro 5000 lidí.
Mně se třeba zvukově hrozně líbí právě ten Vox AC15 nebo 30, co do nezkreslenýho zvuku zní bezkonkurenčně, ale nevim jak by na tom byl při nějakým nářezu... a jesli třeba ta patnáctka je hlasitostně srovnatelná třeba s 50-100W tranďákem...
Ono před několika lety tu byla snaha to přepočítávat. Většinou se uváděly násobky třikrát nebo čtyřikrát hlasitější, než tranzistor. Na kolik je to přesné nikdo neví.
Jinak aparát se dá dokrmit. Pokud VOX AC, tak pro jistotu se asi dívat na AC 30.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
tak tech faktoru je ranec od sily snimacu, pres reprak, atd atd...
obecne Voxy AC jsou dost hlasity a budes s tim mit hodne zajimavy zkresleni, to je pravda, kor na to co pises...nicmene to nevidim vubec jako prekazku, takhle dobry kombo se da kdyztak vyuzit i pro efekty, zrovna AC si co jsem se zatim setkal, rozumely s kdecim...
jinak AC15 na kluby atp v pohode, AC30 uz je dost, ale zase bych hledal 2x12 verzi, at uz AC15 nebo AC30, ten druhy reprak je vzdycky dost citit...
citizen.one píše:tak tech faktoru je ranec od sily snimacu, pres reprak, atd atd...
obecne Voxy AC jsou dost hlasity a budes s tim mit hodne zajimavy zkresleni, to je pravda, kor na to co pises...nicmene to nevidim vubec jako prekazku, takhle dobry kombo se da kdyztak vyuzit i pro efekty, zrovna AC si co jsem se zatim setkal, rozumely s kdecim...
jinak AC15 na kluby atp v pohode, AC30 uz je dost, ale zase bych hledal 2x12 verzi, at uz AC15 nebo AC30, ten druhy reprak je vzdycky dost citit...
Díky za radu...no zatim se nikam mimo kluby nechystáme takže pokud by třeba ta 15ka se dvěma reprákama stačila na běžný zvučení klubových akcí, tak by to asi nebyla úplně špatná volba...
to nebyla, casem o ni uvazuju taky, akorat ta dvourepro se docela spatne schani co jsem koukal...delali to jen pred docela davnou dobou a s tim taky cena roste...
Ještě sem koukal, že za docela slušný prachy se dá sehnat pololampa v prakticky stejným provedení (30W 2x12")...tak nevim do jaký míry je to srovnatelný s celolampou
citizen.one píše:
Ano, s kdečím - jeden AC-čkář si před to ode mne koupil Mesu V-Twina a strašně si nad tím pak pochrochtával, jak má úžasnej čistej i hi-gain zvuk z jednoho apce. A prý mu to chválil i Dodo Doležal
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Když jsem si já před léty kupoval AC30 Vox,předváděl mi ho prodejce s tímhle preampem.Byl to běs!!!Jinak AC30 je úžasná, její vlastní zkreslení už je příliš hlasité,pro mě osobně nepoužitelně hlasité...Já nezávisle dospěl k úsudku- analog pre+lampa konec si sedí,jinak ne...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300