Snimac na Fokus LP

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

Když dám ke kobylce Custom Alnico a ke krku Colour Sound. Bylo by to vhodné na Rock, metal(ten metal,ale ne do žádných extremu).Mé oblíbené skupiny, které zároven si i rád zahraju jsou: RAMMSTEIN, stara Metallica, Guns n roses, Kabát, pak jeste metalove klasiky Iron Maiden, Judas Priest atd... Nebo by byly lepsi keramické snimače jako treba F1, ale zase si myslim ze samo o sobe má LP dost basů, ne? Zkus te poradit. Zitra odjizdim a chtěl bych to jěště dneska objednat abych az prijedu to mel doma.Díky

Edit: Jo a jěště bych si chtěl udělat rozepínání. Mám si udelat u obou snimaců nebo jenom u jednoho(u krku?). A jak se to zapojuje. Staci kdyz jenom vymenim obyc potak za Push/Push nebo Push/Pull nebo v tom je jeste nějaky figl?
dík
Fokus-H Les Paul 2 (Pickup: EMG 81)
VOX Valvetronix AD15VT
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Vetsinu jmenovanych kapel si s timhle bez problemu zahrajes , ale na uplny zvuk ala Rammstein ten tvrdsi metal by to chtelo asi keramiku ke koblyce - RMCustom, a ma i o trosku min basu nez Alnico, pokud to LP mas z mahagonu, tak tam bude basu az az...
Jinak ty rockovy klasiky co jsi vypsal, a Alnico snimace s LP, to je presne ta volba a klasika, patri to k sobe... akorat jak, rikam na tvrdsi a citelny zkresleni spis ke kobyle keramiku.... Kdyztak se domluv s panem Machem, ze by si zkusil Alnico, a kdyz ti nebude vyhovovat, ze bys to vymenil za keramiku... anebo mu to zrovna napis mailem, on ti ochotne odpovi.
F1 tam nestrkej, to je tak na kus olsovyho nebo lipovyho prkna libovolnyho tvaru a nej zkreslenejsi zvuk.. :)

Jinak ty potaky jsou normlani s prepinacem (2 polohy, 3 kontakty), takze kdyz das dva, muzes delat kombinace HB a singl / HB a HB, singl a singl, kdyz das jeden potak s prepinacem (dvouradym), tak mas bud 2x HB nebo 2x singl. No a prepinas normalne tak jak to tam mas, bud kobylkovy snimac, oba, nebo krkovy.
Rozmysli se, jak to budes casto pouzivat a kam to umistit, abys to mel po ruce (1.,2.Volume/1.,2.Tone)...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
ka

Příspěvek od ka »

Já jsem si na svého LP Fokus (ten s lepeným krkem, ale ne Custom) dal ke krku RM Color Sound a ke kobyle RM Custom (keramiku). Hrálo to fakticky lépe, ale hlavně jsem to poznal z nahrávek. Já mám dost problém to poznat hned po nějaké výměně, protože nemám moc rád zvuk nových strun, které vždy při takové akci měním. No a když se vyhrají, tak už zase v hlavě nemám ten původní zvuk. No - můj problém. Krkový snímač komentovat nebudu - harji na něj míň a ten Color sound mi naprosto vyhovuje. Ke kobylce jsem pak chtěl vyzkoušet Alnico. Protože nejlépe mi hrál ten Custom s trochu ztaženým volume (asi 8,5 z 10) i tone (asi 8 z 10), tak jsem chtěl něco trochu slabšího. Koupil jsem RM Bridge. A to i přesto, že prý na LP nejlépe Bridge+. A řekl bych, že oproti té keramice barevnější tón (víc harmonických nahoru i dolu) a delší sustain. Tenhla snímač jsem vybral i podle srovnávací tabulky, protože na svém mulťáku mám při zkresleném zvuku naprosto stažené středy.

Nevíte někdo jestli ten Bridge+ by byl na to LP přece jenom lepší (hard rock, blues, rock a trochu metal). A ještě něco - je vůbec pro hraní na multiefekt a tranzistorové kombo nějaký rozdíl mezi RM snímači a třeba Seymour Duncany? A jestli ano tak v čem? Délka tónu, harmonické? Protože budit sílou snímače tranzistorák je jistě blbost.

Doufám, že to není kór moc dlouhé a dík za odpovědi a názory.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“