Ahoj!
Mám problém se svým Marshallem. Mám typ JCM900 4100. Jednou mě na zkoušce vypek, když začal zničehonic hrát na půl plynu. Dal jsem to do servisu a nechal jsem vyměnit všechny lampy a zkontrolovat, jestli všechno funguje tak, jak má...
Bohužel situace se nedávno opakovala. První půlhodinu měl aparát perfektní tah a plnej zvuk. Potom se signál začal vytrácet, musel víc kroutit s Volume a taky zkreslení bylo jakoby poloviční. Zase to ztratilo potřebnou sílu. Můžete mi někdo poradit, co se s tím stalo?? Lampy jsou fungl nový. Údajně by v tom mohlo být odcházející trafo. Je možný, že tohle způsobuje??? Dík
MARSHALL JCM 900 - PROBLÉM - ZTRÁCÍ SIGNÁL
Pravidla fóra
Re: MARSHALL JCM 900 - PROBLÉM - ZTRÁCÍ SIGNÁL
pokud to není ve flaškách tak bych to tipoval na problém ve zdroji, nejspíš napájecí trafo který se přehřívá. ale je to jen odhad. zkus poslat soukromou zprávu uživateli mmjuz , ten bude vědět víc
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Marshall JCM 900 - problém s čitým kanálem
Zdarec. Nedávno se mi stal takový problém se zesilovačem Marshall JCM 900 4100(http://kytary.cz/marshall-jcm900-m-4100/HN075461/). Hrál jsem na koncertě a najednou se mi ztišil čistý kanál aniž by se někdo dotkl volume. Poté byl chvíli klid a na další akci se mi to stalo znovu. Největší problém je ale v tom, že se to už asi nevrátilo do úplně původního stavu a ted mám kolikrát problém se na koncertu prosadit, když hraju na čístý kanál například s bicíma a to mám volume na max (100w) Zkreslený je v pořádku, tak se chci zeptat zda by to mohlo být tím, že odešla nějaká elektronka. Jsou tam ty, které jsou napsané v popisu u zesilovače na kytarách.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.07.2013 6:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno, zdá se, že stejný problém už se tu řešil.
Důvod: Sloučeno, zdá se, že stejný problém už se tu řešil.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
skúsil by som povyklat alebo vytiahnut malé lampy , býva aj zaoxidovaný kontakt na lampe alebo patici lampy , ´dalej potenciometer
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
-
Lacodekany
Tak přesně toto se stalo ve zkušebně, aparát začal hrát hrozně potichu. Přičina nakonec byla v kabelu. Používal jsem ten, který se na konci dá šroubovat a byl povolený, takže sem ho utáhl a vše ok.
Jestli se to opravilo tím, žes ho utáhl, tak tě to čeká brzy znovu. Pokud ses někdy díval dovnitř konektoru, viděl jsi, že to, co jsi právě dotáhl, je jen krytka, pod kterou je samotný spoj kabelu a pinů konektoru.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
tenhle problém jsem měl taky (sic ne u JCM) ale bylo to též v kabelu