Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Rocky_MK »

Mastr píše:Sotva jsem odmaturoval a dostavěl bílé Včko, už se mi zas honí hlavou další prasárny :D
Co na to říkáte?
Obrázek
Proč furt stavíš samé dvouhumuckerové expy a véčka ? :D
Jo a s tou maturou gratuluju a závidím :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hele on má recht - nemáš těch hranatostí už dost? :D Možná je čas na vlastní návrh, a třeba na něco kulatějšího, možná dokonce dutého, případně se singly :wink: Je spousta kytar, které se dají postavit doma, co třeba něco jako Kay Thin Twin nebo duté kytary ze série Harmony Stratotone?

Ale ne, je tvoje věc co si postavíš. Jinak i já gratuluji k maturitě; takhle jen průhledně přelakované dýhované nebo s topem to véčko nevypadá vůbec špatně :)
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:Hele on má recht - nemáš těch hranatostí už dost? :D Možná je čas na vlastní návrh, a třeba na něco kulatějšího, možná dokonce dutého, případně se singly :wink: Je spousta kytar, které se dají postavit doma, co třeba něco jako Kay Thin Twin nebo duté kytary ze série Harmony Stratotone?

Ale ne, je tvoje věc co si postavíš. Jinak i já gratuluji k maturitě; takhle jen průhledně přelakované dýhované nebo s topem to véčko nevypadá vůbec špatně :)
Tak on je zřejmě metlák,který se bez humbuckerů neobejde :) Je to o vkusu, ale ten vlastní návrh by nebyl od věci :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak v tom co hraju moc singly nevyužiju, leda ve studiu. Spíš mě baví celkově ten proces výroby, ale zvukově nijak neexperimentuju spíš vzhledově.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

Mastr píše:Sotva jsem odmaturoval a dostavěl bílé Včko, už se mi zas honí hlavou další prasárny :D
Co na to říkáte?
Obrázek

bude vypadat drsne jestli bude natural 8)

ja ted delam prasarnu --- neco mezi ESP ninja V a B.C rich :roll:
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
djumil

Příspěvek od djumil »

Proč furt stavíš samé dvouhumuckerové expy a véčka ? :D
Jo a s tou maturou gratuluju a závidím :)[/quote]

tak mrkni na jeho link v podpise ,klikni/poslechni a budes vedet :lol:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak tak :) . Snaž se s tou mahagonovou fošnou :!: . Už jsem si konečně sehnal pořádnou frézku s ložiskem, takže jakmile dostanu pod ruce desku, rozjedu to :-). Ještě k tomu se mi zadařilo jelikož jsem na ebayi narazil na makasarovou dýhu s nádhernou kresbou a rozměrově mi to vyjde přesně na tělo (bookmatched). Je neuvěřitelně podobná té z toho mého nákresu, už ji jen stačí vyhrát : 8)
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
djumil

Příspěvek od djumil »

Mastr píše:Tak tak :) . Snaž se s tou mahagonovou fošnou :!: . Už jsem si konečně sehnal pořádnou frézku s ložiskem, takže jakmile dostanu pod ruce desku, rozjedu to :-). Ještě k tomu se mi zadařilo jelikož jsem na ebayi narazil na makasarovou dýhu s nádhernou kresbou a rozměrově mi to vyjde přesně na tělo (bookmatched). Je neuvěřitelně podobná té z toho mého nákresu, už ji jen stačí vyhrát : 8)

prijede kalit ke mne 2.-3. na vikend tak pak budu vedet... :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Véčkaři, napadá vás nějaký způsob jak na véčko naroubovat kroutítka a cvakátka z Jaguaru, pokud možno v co nejpodobnějším rozvržení (kvůli pohodlí)? Hrozně se mi líbí ty dva oddělené obvody s různými hodnotami poťáků.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Snažím se pro podiové hraní vše spíš co nejvíc zjednodušit, takže cvakátka nepřidávám, ale vyndávám. :lol: Sorry, ani si to moc nedovedu představit. Na včku s pickguardem... dejme tomu, ale i tak to bude kentus.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Určitě s pickguardem, chtěl bych tomu dát ten technický vzhled počátku šedesátých let - přiznané šrouby, chromované nebo nerezové panely, obyčejné přepínače. Jen si přád lámu hlavu, jak tam tu trojici přepínačů a dvě zapuštěná kolečka na plechu vmáčknout, aby to bylo hezky po ruce a trochu to ladilo s tím tvarem. Ovládací prvky Jaguaru jsou řešené tak, aby bylo možné si před hraním nastavit dva téměř jakékoli zvuky a pak to při hraní jen přepnout - to je právě výhoda dvouobvodové kytary. Při hraní používáš jen jeden přepínač, případně si na ještě ostřejší zvuk zapneš strangle.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

woro90-1 píše:Určitě s pickguardem, chtěl bych tomu dát ten technický vzhled počátku šedesátých let - přiznané šrouby, chromované nebo nerezové panely, obyčejné přepínače. Jen si přád lámu hlavu, jak tam tu trojici přepínačů a dvě zapuštěná kolečka na plechu vmáčknout, aby to bylo hezky po ruce a trochu to ladilo s tím tvarem. Ovládací prvky Jaguaru jsou řešené tak, aby bylo možné si před hraním nastavit dva téměř jakékoli zvuky a pak to při hraní jen přepnout - to je právě výhoda dvouobvodové kytary. Při hraní používáš jen jeden přepínač, případně si na ještě ostřejší zvuk zapneš strangle.
woro sklamu tě - půl hodiny sem si s tím hrál ve fotokrámu ale nic pěknýho ani ergonomickýho se mi stvořit nepodařilo :?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je naprd... Ještě to z týden zkusím postaru, s obrázkem véčka na papíře a obrázky kroutítek a cvakátek na pauzáku, snad z toho vyleze aspoň něco :(
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ještě jednou dík Djumilovi za jeho ochotu a pomoc :-) a tady posílám jeden test točený foťákem.
djumil

Příspěvek od djumil »

:wink: nááájs
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Myslíte že elektrická mandolína je homemade kytara nebo mám založit nové vlákno?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nové vlákno :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

woro90-1 píše:Myslíte že elektrická mandolína je homemade kytara nebo mám založit nové vlákno?
Že KOCOUR není pes, že včera není dnes,
že beebop není swing a louka není les,
to každý zná, to každý ví.
a mandolina není minikytara, tak že se přimlouvám za nové vlákno :)
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jednu však starost mám, zda ta láska není klam, marně se ptám... Bude nové vlákno, hned jak se mi povede patřičně okótovat finální verzi výkresu. Že bych to dal sem jsem si říkal proto, že bude mít konstrukci a kdejaký díl shodné s kytarou.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

V zahraničních fórech má obvykle každý projekt svoje vlákno. Titul tohoto vlákna by měl imho být Homemade kytar-Y-
kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“