FOKUS LP STD2
Pravidla fóra
FOKUS LP STD2
Dobrý den budu začínat hrát na el. kytaru (zatím hraju na akustiku) a potřeboval bych poradit.
Dočetl jsem se tady na fóru, že Fokus vyrábí docela dobré kusy, ale musí se jít vyskoušet.
Chtěl bych poradit s tímto kusem (vaše názory atd.), popř. lepší alternativu do 5ti tisíc.
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,33,!P,71
Dočetl jsem se tady na fóru, že Fokus vyrábí docela dobré kusy, ale musí se jít vyskoušet.
Chtěl bych poradit s tímto kusem (vaše názory atd.), popř. lepší alternativu do 5ti tisíc.
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,33,!P,71
STAGG SW203N |:|:|
Re: FOKUS LP STD2
využiji toho že to tu je..přidávám se.Asi si jí koupím,buď z bazaru a nebo novou,to se ještě uvidí.Takže názory uvítám také 
Nejlíp si zajet do skladu v Třebíči a pár si jich vyzkoušet. Bude to dost kus od kusu. Jinak zrovna fokus-H si lidi obecně docela pochvalují. Mám od nich low-end strata a hraje docela pěkně.
Jinak bych se ještě mrkl na tohodle Customa http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,81 je tu jakási šance, že bude o něco lepší než ten standard. Rozhodně líp vypadá
Jinak bych se ještě mrkl na tohodle Customa http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,81 je tu jakási šance, že bude o něco lepší než ten standard. Rozhodně líp vypadá
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
A bude stačit k domácímu cvičení tohle kombo??
http://kytary.cz/roland-cube-15-xl/HN114504/
http://kytary.cz/roland-cube-15-xl/HN114504/
STAGG SW203N |:|:|
Za tu cenu je to asi nejdoporučovanější kombíčko... 15W na doma je rozhodně dostačujících
Za ty prachy je to luxusní kytara, pokud úplně začínáš tak se na nějaké zkoušení a ježdění do skladu vykašli. Za tu cenu je prostě dobrá. I to kombíčko pokud tě to chytne, tak to stejně vyměníš... Bazarovou si nekupuj. kup si hezkou novou ať tě to těší, ne žádný zašlý špinavý křáp. Je to dobrá volba a ať je to dobrý, nebo šatný kus, nějak se začít musí....
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
dlabajič: to myslíš vážně?
Docela bych s Dlabajičem souhlasil.
Pokud opravdu začíná,tak mu všechny ve skladu budou připadat stejné (kromě barvy
) a za druhé-kup levné kytary z druhé ruky většinou znamená výměnu chrastících poťáků,ev. různě "jeté" mechaniky,pražců apod. a nakonec je cena skoro nebo uplně jak u nové kytary..
Pokud opravdu začíná,tak mu všechny ve skladu budou připadat stejné (kromě barvy
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
No minimálně jfa píše, že hraje na akustiku takže snad aspoň něco málo pozná a zadruhé třeba mají někoho kdo jim s nákupem pomůže. Vybrat si kytaru jen podle obrázku znamená podle mě mnohem větší pravděpodobnost nějakýho průšvihu než zběžně proklepnutá bazarová kytara.
Řeknu to asi takhle....Ty fokusky opravdu nehrajou zle ani jedna. Není to třeba jako R.G.D nebo adonis, kde se ti kroutí krky apod... Jsou udělané vcelku poctivě. Není to samozřejmě žádný zázrak, ale hraje to. Víc nepotřebuje. Nechci nikoho podceňovat a ani nechci aby to vypadalo povýšeně, ale zkušenosti, názory na hraní, kytaru, zvuky se mění v průběhu pořád a pokud nemá nějakou konkrétní představu tak je zbytečné si myslet, že přijde do obchodu, vybere tu nejlepší kytaru a ta mu 10 let vydrží. Spíš si myslím, že to chce vybrat levnější kytaru, aby na tom moc netratil až ji bude prodávat a pak až začne mít nějaký vzor, nebo druh hudby která se mu bude líbit, tak si vybere tu svou vysněnou. Samozřejmě ten výběr nechci podceňovat úplně, ale musel by byt opravdu velký smolař, aby se trefil do šíleně hrozného kusu.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Já myslím,že u Fokusu se trefit do hroznýho kusu nebude velkej problém
A už vůbec nechápu,proč nevzít na bazaru daleko lepší kytaru,já sem například ted prodal EPi LP Staandard za 6 tisíc ,kterej stoprocemtmě hrál desetkrát líp,než ty Fokusky a byl deset let starej,krásně vyhranej.Takže já bych bazar naopak doporučil,zvlášt pokud má na kytaru 5-6 tisíc
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Ta kytara kterou mas v prvnim postu je momentalne v nejake cenove akci (podle webu predchozi cena 6500 kc) nyni 3200 kc.
Pokud stojis presne o ni, tak postup ktery by mel asi nasledovat:
-informuj se kolik ks jeste na sklade
-pokud bude jeste vice kusu, tak si domluv navstevu ve skladu u Trebice
-vem sebou nekoho zkusenejsiho
-pokud to mas daleko nebo je na sklade uz jen jeden kus, musel by jsi risknout kup naslepo
Muzes, ale take natrefit na dobrou nabidku na bazaru.
Nevycetl jsem, s jakym rozpoctem pocitas na kytaru.
EDIT: jsem to blbec, pises hned na zacatku 5000. Tak to bych ti radil vyhlidnout si neco na bazaru s osobnim vyzkousenim/prevzetim.
Pokud stojis presne o ni, tak postup ktery by mel asi nasledovat:
-informuj se kolik ks jeste na sklade
-pokud bude jeste vice kusu, tak si domluv navstevu ve skladu u Trebice
-vem sebou nekoho zkusenejsiho
-pokud to mas daleko nebo je na sklade uz jen jeden kus, musel by jsi risknout kup naslepo
Muzes, ale take natrefit na dobrou nabidku na bazaru.
Nevycetl jsem, s jakym rozpoctem pocitas na kytaru.
EDIT: jsem to blbec, pises hned na zacatku 5000. Tak to bych ti radil vyhlidnout si neco na bazaru s osobnim vyzkousenim/prevzetim.
Fokus-H LP (bridge SH6), Fokus-H Strat SSH, 2x12 BOX V30, Smrcka PowerSupply 8x10V, Dunlop Jazz III 1.38
- Alternátor
Nebo jim rovnou zavolej, jestli by ti nevybrali dobrej kousek. Pokud vim, tak jsou dost ochotni a nemaj s tim problém.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida