Ibanez GRG 170 DXL výměna snímačů??

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Sharna

Ibanez GRG 170 DXL výměna snímačů??

Příspěvek od Sharna »

Chtěl jsem Vás jen poprosit o Váš názor na to, jestli má smysl výměna snímačů na GRG170. Uvažoval jsem o SH-4 JB ke kobyle a SH-2n ke krku. Je změna tónu opravdu tak slyšitelná oproti originálům nebo má smysl raději čekat a čekat než se podaří našetřit na novou kytaru? Při ceně bazarových co se sem tam objeví mi to nepříjde taková strašná investice jen jestli ta změna opravdu tak podstatná. Díky moc za názor.
Ibanez GRG 170DXL -> BOSS ME-50 -> Schaller KV100 -> 2xCelestion G12-80
woro90-1

Re: Ibanez GRG 170 DXL výměna snímačů??

Příspěvek od woro90-1 »

Určitě, ty PSND za moc nestojí. A SH-4 + SH-2 jsou sice profláklá, ale dost dobrá volba, zatím jsem neslyšel žádnou kytaru, na které by se mi nelíbily. A hezky se k sobě hodí.
Sharna

Příspěvek od Sharna »

Profláklá? Ja jen doufám, že z nich dostanu univerzalnější nástroj. Ať se z toho dají dostat zvuky od blues až metal. Samozřejmě přeháním, ale momentální zvuk se mi zdá zahuhlaný a takový nejasný.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nevím proč bys měla přehánět, kombinace SH-4 s SH-2 je opravdu už profláklá a za ty roky ověřená, na rock, metal, vpohodě ;) Univerzální jsou hodně.
Sharna

Příspěvek od Sharna »

Diky za info. Jen pro úplnost se omlouvám za zavádějící nick. :) Jsem kluk.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Promiň, moje chyba. Já tě ani jako holku nebral, jsem se musel přepsat :lol:
Sharna

Příspěvek od Sharna »

V poho spoko. ;)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Sharna píše:Chtěl jsem Vás jen poprosit o Váš názor na to, jestli má smysl výměna snímačů na GRG170. Uvažoval jsem o SH-4 JB ke kobyle a SH-2n ke krku. Je změna tónu opravdu tak slyšitelná oproti originálům nebo má smysl raději čekat a čekat než se podaří našetřit na novou kytaru? Při ceně bazarových co se sem tam objeví mi to nepříjde taková strašná investice jen jestli ta změna opravdu tak podstatná. Díky moc za názor.
Nevyplati.Setri na novou.Prodej Ibanez prihod sumu za snimace a koukej na bazar.Strkat do toho SD je jen vyhazovani penez.Kdyz uz prahnes po vyhazovani prachu tak si porid RM pickups.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

snimace ale nejsou nevratne, daji se zte kytary vyndat a potom hodit do lepsi
Sharna

Příspěvek od Sharna »

No ono při ceně starších SD se asi R.M. nevyplatí ne? A u těch R.M. nevím ani jakou variantu podobnou těm SH-4 a SH-2. Nikde jsem nenašel třeba nějaké zvukové ukázky. Kdyby někdo měl nějaké srovnání, tak bych ocenil. Jako přiznám se, že vyhazovat prachy právě nechcu. Jen nevím za jak dlouho si na jinou kytaru našetřím. A taky jsem uvažoval nad tím že by GRG zůstalo doma jako druhá kytara.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

McKozias píše:snimace ale nejsou nevratne, daji se zte kytary vyndat a potom hodit do lepsi
Tak ze bude kupovat lepsi kytaru s horsima snimacema, jen proto aby mohl prendat z ty stary kytary?Deal. :mrgreen:
Sharna

Příspěvek od Sharna »

Ne ne. Ty snímače by v GRG už zůstaly.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Disasterpiece píše:
McKozias píše:snimace ale nejsou nevratne, daji se zte kytary vyndat a potom hodit do lepsi
Tak ze bude kupovat lepsi kytaru s horsima snimacema, jen proto aby mohl prendat z ty stary kytary?Deal. :mrgreen:
Definuj horší a lepší snímače. Pokud se mu líbí zvuk SH-4 a SH-2, proč by se jich neměl držet?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jak tu bylo napsáno snad milionkrát - pokud je ta kytara funkčně v pořádku, ladí, hraje se mu na ní dobře a plánuje s ní ještě nějakou dobu vydržet, není jediný důvod, proč do snímačů neinvestovat. Zvuk to zvedne většinou dost diametrálně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sharna

Příspěvek od Sharna »

Chlapi díky moc za Vaše názory. Pomohli jste mi se rozhodnout. Jakmile seženu snímače, tak přehodím, dám kytaru seřídit kytarářovi a myslím si, že posun bude znatelný. Už se těším. :)
Sharna

Příspěvek od Sharna »

Ještě mi trochu vrtá hlavou jestli teda starší SD nebo nové R.M.? Neslyšel jsem R.M. na vlastní uši a netuším ani z jakých modelů bych měl vybírat, aby tak kombinace byla zvukově podobná jako ty Sh-4 Sh-2. Máte s R.M. dobré zkušenosti? Dají se srovnávat s SD?
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam s RM velmi dobre zkusenosti, ale nevim jestli budou lepsi nez SH-2 + SH-4, spis ne. Zrovna ted nekdo prodava na bazaru tyhle SD za cenu podobnou jako nova RMka.
Jinak ekvivalenty od RM by podle me byly asi tyhle alnica - RM Bridge Plus a Classic Neck (tyhle dva mam v kytare), nebo mozna Hot Air Bridge a Neck. Ale primy porovnani s SD jsem nikdy nedelal.
Hraju výhradně na šrot.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Kup si ty SD. Posun to bude HODNĚ znatelnej...
miro

Příspěvek od miro »

mycountry píše:Kup si ty SD. Posun to bude HODNĚ znatelnej...
Koupil jsem na svoji GRG 170 - dva starší SD - SH1 ke krku a SH4 ke kobyle (není to ani trembucker verze) a nový SD singl. Změna je brutálně k lepšímu - zejména na krkovém snímači, ale i na ostatních.
Jestli se to vyplatí nechám na Tobě, já jsem to neřešil.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ještě doporučuju nechat u kytaráře zbrousit lože krku. Všechny levný Ibanezky, co jsem měl v ruce, měly malou vadu na kráse: krk byl vůči tělu v tak blbém úhlu, že ve vyšších polohách byl vždycky totálně vysoký dohmat, při jakémkoliv nastavení kobylky a krku. Začátečník to kolikrát ale nepozná (jako jsem to nepoznal já). Když se tenhle nedostatek u GRG170DX odstraní, tak je to kytara, za kterou v téhle cenové dám ruku do ohně ;)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“