Zdravím hudebníky,
mám takovej problém. Když připojím elektroakustiku do line-in v pc a chci nahrát nějaké akordy, tak poté když si poslechnu nahrávku tak je vždy dost znějící struna H. A to tak moc, že přehlušuje téměř ostatní struny a akord jako takovej není moc slyšet. Nevíte co s tím? je pravda, že používám integrovanou zvukouvku. Ale není to třeba i kytarou?
elektroakustika vs pc a znějící struna
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: elektroakustika vs pc a znějící struna
Ano může to být i kytarou, resp. i použitým snímačem a jeho konstrukcí a místem snímání.
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
má ta elektroakustika nějaké korekce? nedá se to nějak "uequalizovat" ?
popřípadě po nahrání použít trochu komprese aby to srovnalo + eq stáhnout co vyčnívá. Jinak si myslim, že to bude tím jak je nastaven hardware uvnitř kytary, popřípadě nastavením strun, ale to by si slyšel přeznívat i na sucho.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ma equalizer....ten jsem zkoušel hodně způsoby a výsledek stále stejný. jinak na sucho bez připojení zní tak jak má...dokonce podle jednoho hudebníka zní moc dobře...je to kytara značky Ashton westernovka. takže s tím asi nic neudělám...maximálně jí nahrávat přes combo a kvalitní mikrofon u repráku. Nebo přes vypnutý efekt. Někde jsem tu četl že to zní lepší.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no jestli zní nezapojená hezky, jsem vždycky pro snímání akustického zvuku. Je to přirozenější. Snímat kytaru mikrofonem. Nebo nechat prohlédnout u kytaráře a seřídit snímání uvnitř.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud problém nevyřeší výměna strun, dá se předpokládat, že problém bude ve snímači. Pak se to dá řešit jen výměnou nebo jiným způsobem snímání.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008