...EDGE... píše:To jsou mi rady Ptaka votviraka Pepo..
Bod b - da se premerit trsatkem, kdyz vis jeho tloustku. Nastavuje se podle osobni preference, ne podle nejakych pravidel ktere si Pepa precetl na netu kdovi kde..
Bod e - proc davat tri stovky, kdyz je to tak snadne? Jestli se ti nelibi nesmysly na foru (kterych je tu dost, ale v tomto tematu zatim zadne nepadly), tak to tu cist nemusis.
Drahý nevychovanče!
Ve svých 50 mám leccos za sebou. Mimo jiné i mladistvé období levných neseřiditelných kytar, na nichž jsem se ovšem naučil hrát a uvědomil si problémy. Pak jsem se začal stýkat s kytaráři (o netu jsem v té době nevěděl nic) a propracoval se k nástrojům na úrovni, které si pochopitelně mládě nemůže většinou dovolit a je to tak v pořádku. Uvaž také, že osobní preferenci začátečník mít nemůže, kde by ji vzal? Potřebuje právě obecné pravidlo. Není vůbec podstatné, je-li z internetu, to je poněkud směšná námitka, podstatné přece je, jestli funguje.
Snadné to je, když víš, jak postupovat, nejsi fatálně nezručný (mně pomohla leteckomodelářská minulost) a dvakrát si to zkusíš podle uvedeného postupu, ona ta kytara taky leccos vydrží. Trsátko používám 1,14 mm, což jest na průhyb poměrně dost, nevím, co se dá zahrát trsátkem 0,3-0,5 mm. Ten dolar je opravdu z netu a připadá mi to jako dobrý vtip, ale už jsem si všiml, že účastníci zde se berou strašlivě vážně.
Tři stovky je dobré dát tehdy, jestliže si netroufám na úpravy (znám báječné kumštýře, co nezatlučou hřebík bez průseru). Není to mnoho a není to často. Je to lepší, než týrat nástroj neustálým povolováním a napínáním strun, jak tu někdo píše. "Můj" postup funguje a když nepomůže, je problém pravděpodobně ve zkrouceném krku. Tam náprava opravdu není.
Za ty nesmysly se omlouvám, bylo to příkré, ale opravdu mi připadá, že i na tomto fóru si mnozí masírují ego, aniž by cokoli konkrétně poradili.