CELESTION

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: G12-50GL Lynchback

Příspěvek od hyenik »

Bummer píše:Celestion vyvinul ve spolupráci s Georgem Lynchem nový reproduktor údajně zvukem vycházející z Greenbacku. Narozdíl od něj ale zvládá 50W a má mít čitelnější basy.
http://www.guitartricks.com/courselesso ... %3D&hrv=no
http://professional.celestion.com/guita ... .asp?ID=34
Gerge Lynch je bezkonkurencne nejprodejnější děv*ka kytarového gearu.....ever :)
Kde skoncily jeho famozni Eminence SuperV12??? A desitky dalsich "signovanych" veci?
Zivit rodina se musi to je jasne, navic je to vtipny sympatak, ale kdykoli jeho signovane veci u me uz delsi cas vyvolavaji akorat smich. (cimz nerikam ze jsou spatne, jenom ta omacka kolem je groteskni)
....zvlast kdyz stejne porad na koncertech hraje na 30let starou Marshall hlavu :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hemi

Re: CELESTION

Příspěvek od Hemi »

TO kvasna:

Celestion Custom je rozhodně průser a ne průměr. Dává se k mosfet koncům a je z tý shitty řady Celestion Original.

Celestion Seventy 80

Já měl taky jeden čas repro z týhle řady, a to Seventy 80, kterej nebyl až zas tak děsivej, ale furt low-end. Při vysokym zkreslení celkem slušně připomínal třeba G12T-75 tou bezstředou metalovou hutností, protože docela basoval, ale jinak byl zvuk z něj plochej a zahuhlanej.

Celestion G12 Vintage 30

Teď mám Vintage 30 a spokojenej jsem jen částečně, ale jde spíš o box. Líp znějící boxy jsou pro mě už jenom oversized a ideálně z masivu. Takže Mesa s Black Shadow, nebo Krank s Eminence, ale i třeba oversized Engl s Vintage 30 hraje špičkově.
Ke zvuku Vintage 30, je docela uječenej a agresivní - výšky + vyšší středy, neni přebasovanej (proto mu hodně pomáhá box, jak už tady někdo psal) ale celkově krásně artikuluje a brutálně řeže, dost středů. Rozhodně velmi slušný repro, taky neni náhoda že je už hodně let asi nejoblíbenějším reprákem na moderní tvrdou muziku.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Hemi píše:TO kvasna:

Celestion Custom je rozhodně průser a ne průměr. Dává se k mosfet koncům a je z tý shitty řady Celestion Original.

Celestion Seventy 80

Já měl taky jeden čas repro z týhle řady, a to Seventy 80, kterej nebyl až zas tak děsivej, ale furt low-end. Při vysokym zkreslení celkem slušně připomínal třeba G12T-75 tou bezstředou metalovou hutností, protože docela basoval, ale jinak byl zvuk z něj plochej a zahuhlanej.

Celestion G12 Vintage 30

Teď mám Vintage 30 a spokojenej jsem jen částečně, ale jde spíš o box. Líp znějící boxy jsou pro mě už jenom oversized a ideálně z masivu. Takže Mesa s Black Shadow, nebo Krank s Eminence, ale i třeba oversized Engl s Vintage 30 hraje špičkově.
Ke zvuku Vintage 30, je docela uječenej a agresivní - výšky + vyšší středy, neni přebasovanej (proto mu hodně pomáhá box, jak už tady někdo psal) ale celkově krásně artikuluje a brutálně řeže, dost středů. Rozhodně velmi slušný repro, taky neni náhoda že je už hodně let asi nejoblíbenějším reprákem na moderní tvrdou muziku.
Jj taky jsem se toho avtčka s těma custonama bohudík už zbavil :D Tead teda hraju na ty Seventy 80 a zatím jsem spokojenej časem asi budu měnit ale ja do metalu moc nedělám taskže gain na mym kombu nepřesahuje3/10 takže ta jejich přirozená zahuhlanost se vcelku dá zkrotit a nějakej pruser to neni :D a až budou finance tak se samozřejmě rád posunu do výšin celestion top výrobků :D
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Cau tak po nejaký době bych měl zase otázku :D ..... dostal jsem nabídku koupit 2 CELESTION G12-T 100w za slusnou cenu..... ovšem mám dva dotazy...
1) moje kombo je 50w nebude vadit když bych tam dal k tomu repra 100W ?
2)Hraju hlavně rock blues a max hardrock tak jestli k tomu tyhle repra budou nak sedet :D
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

vadit to rozhodne nebude...ale ty repraky moc na to na co pises nejsou, nebo nejsou...daji se sehnat lepci samozrejme :)
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Zdarec, je nějakej rozdíl mezi V30 a G12 Vintege 70, který se dávaj do beden 1960V od Marshalla....?
Díky
citizen.one

nepamatuju se ze by se davaly nejaky 70, ale mozna novota, nejnovejsi marshall av box co jsem mel doma byl tak patnact let starej taky :)

jinac tam kdyz jsem porovnaval s ,,normalnima'' V30, tak byly ty marshallsky takovy zakulacenejsi a min se draly dopredu...celkove bych rekl uchu prijemnejsi...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

citizen.one píše:nepamatuju se ze by se davaly nejaky 70, ale mozna novota, nejnovejsi marshall av box co jsem mel doma byl tak patnact let starej taky :)

jinac tam kdyz jsem porovnaval s ,,normalnima'' V30, tak byly ty marshallsky takovy zakulacenejsi a min se draly dopredu...celkove bych rekl uchu prijemnejsi...
Marshall má power rating 70W, proto má A(B)V box 280W. Jinak ty rozdíly se těžko posuzují pokud to není v tom samém boxu...
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Myslel jsem si, že v 1960 boxech ať už AV nebo BV jsou repra V 30. Silnější jako jsou třeba v Mese.
Jde mi o to jestli se nějak liší zvukově... Někde jsem četl, že by to mělo být to samé...
citizen.one

jo to jsem zapomnel napsat, bylo to porovnavano na stejnem boxu...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

citizen.one píše:jo to jsem zapomnel napsat, bylo to porovnavano na stejnem boxu...
Další věc je staří jednotlivých repro, ale tím myslím, aby nebyli V30 zánovní, ten zvuk se mi moc nelíbí. Ono nějakou dobu trvá, než z nich zmizne taková ta výšková ''pachuť''.
citizen.one

no abych se vyvaroval dalsich poznamek :D

repraky byly rozehrany, ty marshallsky samozrejme jely vyrazne dele...nicmene rozdil mezi nima byl na prvni poslech, cili ne jen obvykle decentni rozdily...

celkove bych rekl ze jsme se na tom shodli s vicero lidma kteri u toho byli, tak to tak nejak povazuju za celkem objektivni...otazka ale co marshall daval do beden tehdy a co ted...
minibb

Příspěvek od minibb »

Dělaj se nějaký 4Ω 12" nebo 10" reproduktory?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dělají. Nějaký dělá Celestion (ale mám pocit, že jen ten vyložený low-end), jinak třeba Jensen.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
minibb

Příspěvek od minibb »

dík.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
citizen.one

celestion dela greenback v 10'' verzi, nicmene tezko rict na jakej zvuk to chces...

me se libily repraky od ToneTub(b)y, nicmene to byly alnica, coz nevim jestli hledas...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

citizen.one píše:celestion dela greenback v 10'' verzi, nicmene tezko rict na jakej zvuk to chces...

me se libily repraky od ToneTub(b)y, nicmene to byly alnica, coz nevim jestli hledas...
No jo, ale ten nedělají 4ohmové.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem to projel a ve čtyřohmových provedeních Celestion dělá jen G12T HOT 100. Pak už jen možná nějaké rebrandované kousky (např. Celestion G12K-100 se dělá jen osmiohmový, ale do sestav Fender Metalhead se dávají šestnáctiohmové).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Celestion inovoval svůj web: www.celestion.com .

bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

mmm ten Creamback vypadá zajímavě :) .... http://celestion.com/product/123/g12m65_creamback/
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“