Praskání při dotknutí struny, kobylky, snímače, konektoru...
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Praskání při dotknutí struny, kobylky, snímače, konektoru...
S topením se nic nedělo ...
http://www.youtube.com/watch?v=YI4LBS0RBQU
nahrál jsem video, je tam prd vidět, ale trochu slyšet to jde, nejdřív s tou basou a pak se stratem u kterého to dělá podstatně méně... A kombem by to nemělo být, jak řikám, tohleto to dělá i třeba z multiefektu...
http://www.youtube.com/watch?v=YI4LBS0RBQU
nahrál jsem video, je tam prd vidět, ale trochu slyšet to jde, nejdřív s tou basou a pak se stratem u kterého to dělá podstatně méně... A kombem by to nemělo být, jak řikám, tohleto to dělá i třeba z multiefektu...
Zdravím chlapi, v poslední době jsem zaregistroval problém s hukotem na svém epi Exploreru. Mám tam EMG 81/81 3way a 2xvolume, ale problém je poněkud netradiční. Když mám volume snímačů na plno tak je vše absolutně OK, ale jakmile jakýkoli snímač ztiším začne to produkovat celkem hlasitý hukot. Čím víc ztiším tím silnější hukot. Dělá mi to na obou poťácích a předpokládám, že by byla absolutní haluz abych měl špatné oba snímače. Takže myslím, že problém není v poťácích a snímačích, ale někde jinde. Hukot přestane jakmile se dotknu jakékoli kovové části. Všecko je uzeměné jak má být. Kdyby to byly pasivy tak by to nebyl až takový problém protože v neustále mám ruku na strunách, ale u aktivů se samozřejmě nedává zemnící drát od kobyly. Takže pokud chcu aby Hukot přestal musím se dotknout buď poťáků nebo přepínače což je při hře vskutku nepraktické
. Nějaké rady?
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Proc se nedava zemnici drat ke kobyle? Nejak me nenapada jaky by to melo duvod?Mastr píše:Zdravím chlapi, v poslední době jsem zaregistroval problém s hukotem na svém epi Exploreru. Mám tam EMG 81/81 3way a 2xvolume, ale problém je poněkud netradiční. Když mám volume snímačů na plno tak je vše absolutně OK, ale jakmile jakýkoli snímač ztiším začne to produkovat celkem hlasitý hukot. Čím víc ztiším tím silnější hukot. Dělá mi to na obou poťácích a předpokládám, že by byla absolutní haluz abych měl špatné oba snímače. Takže myslím, že problém není v poťácích a snímačích, ale někde jinde. Hukot přestane jakmile se dotknu jakékoli kovové části. Všecko je uzeměné jak má být. Kdyby to byly pasivy tak by to nebyl až takový problém protože v neustále mám ruku na strunách, ale u aktivů se samozřejmě nedává zemnící drát od kobyly. Takže pokud chcu aby Hukot přestal musím se dotknout buď poťáků nebo přepínače což je při hře vskutku nepraktické. Nějaké rady?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Máš to přímo i v manualu od aktivů... píšou, že snímače jsou hodně dobře stíněny samy o sobě a při zemění kobyly hrozí nebezpečí toho, že tě to kopne když je tam 9V baterka. Každopádně zem od kobyly nemám v žádné kytaře s aktivama a jen tahle dělá bordel.
Jinak to s zeměním máš tady http://www.emgpickups.com/content/wirin ... -0106D.pdf bod 4
Ale myslel jsem, že je to tak notoricky známé, že to tu ani nemusím rozvádět
Jinak to s zeměním máš tady http://www.emgpickups.com/content/wirin ... -0106D.pdf bod 4
Ale myslel jsem, že je to tak notoricky známé, že to tu ani nemusím rozvádět
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr: Odpadlá zem od pláště potenciometru, nebo od pravé nožky potu? Otočením potu vkládáš do cesty sériově dost veliký odpor.
Kobylku a struny bych klidně přizemnil i u aktivů. Třeba ne přímo, ale přes kondík 150n.
Oba hoši si kupte multimetr s pípákem, a propípejte si země od jacku až po ladicí kolíky.
Kobylku a struny bych klidně přizemnil i u aktivů. Třeba ne přímo, ale přes kondík 150n.
Oba hoši si kupte multimetr s pípákem, a propípejte si země od jacku až po ladicí kolíky.
Pravé nožky jsou obě uzemněné dobře, ale tuším, že problém bude jinde než v potech. Jelikož mi to dělá na obou dvou a zapojené to mám tak, že do každého potu jde jeden snímač, z nich pak do přepínače a z přepínače do jacku. Zeměné mám všechno na potu krkového snímače a dnes jsem celou zem znova předělal a dělá to furt... Dokonce jsem uvažoval jestli by to nemohlo být hliníkovým pickguardem tak jsem ho pro jistotu uzemnil taky a stejně to furt dělá...
EDit: Když nad tím tak uvažuju... jediné co je v cestě mezi poty a samicí je ten přepínač... kdoví jestli třeba ten není nějakým způsobem špatný. Prostě něco způsobuje hukot při stažení potů
EDit: Když nad tím tak uvažuju... jediné co je v cestě mezi poty a samicí je ten přepínač... kdoví jestli třeba ten není nějakým způsobem špatný. Prostě něco způsobuje hukot při stažení potů
No ten duvod je trochu nekde jinde nez ze te kopne 9V baterka
Neco jsem si o tom precetl a uz je mi to vcelku jasne. Kazdopadne uzemnenim kobyly nic nezkazis. Treba i pres ten kondik jak navrhuje kmesnik.
Tak na ostatních kejtrách uzemněná není a problém to nedělá. Takže ikdyby z pouhé zvědavosti, rád bych to vyřešil bez zemění
napadla me takova blbost, nemas na vystupnim jacku prohozene draty signal a zem?
Hezký, dobrej nápad. On mastr s tou jackovou samicí trošku bojoval, žejo.
Tak to by to snad nehrálo ne? a výstupní jack mám emg a tam jsou dráty od novoty napájené na pevno
ale nenapadlo mě dívat se na to jestli nejsou prohozené
Edit: bojoval, ale úplně u jiné kytary... tahle má přímo tovární
Edit2: zkontroloval jsem... je zapojen dobře, vidím to na ghost in the machine
Edit: bojoval, ale úplně u jiné kytary... tahle má přímo tovární
Edit2: zkontroloval jsem... je zapojen dobře, vidím to na ghost in the machine
Nemůžeš vyfotit poťáky a switch?
Ještě by to mohla dělat zemní smyčka přes kovový pickguard, pokud máš poťáky spojené i drátem i přes hliník. Nejlepší je mít oddělenou signálovou zem a stínící zem, a ty spojit v jednom místě, nejlépe jacku.
Ještě by to mohla dělat zemní smyčka přes kovový pickguard, pokud máš poťáky spojené i drátem i přes hliník. Nejlepší je mít oddělenou signálovou zem a stínící zem, a ty spojit v jednom místě, nejlépe jacku.
Klidně můžu, ale netuším co na tom uvidíš a hlavně jestli se v tom vyznáš

žlutý - zem z pickguardu, červený1 - zem mezi poty, červený 2 - zem od přepínače k potu. černý- zem od potu k jacku

žlutý - zem z pickguardu, červený1 - zem mezi poty, červený 2 - zem od přepínače k potu. černý- zem od potu k jacku
U levého potu máš přehozený zelený k přepínači a bílý od snímače, u pravého nejspíš taky.
Blbost, levá packa se pájí k potu, prostřední je na živák od snímače a pravá je k přepínači. Přesně tak to i mám a je to tak na každém EMG schématu co jsem kdy viděl.
Edit: Na schématech od Duncanů to je tak jak říkáš ty, ale od EMG je to jak mám já. Myslím že to ale nemá vliv. Náhoda je blbec kdyžtak to prubnu
Edit: Na schématech od Duncanů to je tak jak říkáš ty, ale od EMG je to jak mám já. Myslím že to ale nemá vliv. Náhoda je blbec kdyžtak to prubnu
Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz. 
Zajdi s tím za dobrým kytarářem nebo skus pana Matouška nebo Zdendu Vítka.
Zajdi s tím za dobrým kytarářem nebo skus pana Matouška nebo Zdendu Vítka.
Hrabal jsem se už ve velkém množství kytar a elektroniku ve všech co mám jsem si taky dělal sám i v kytarách, které jsem si sám postavil a všechno funguje bezchybně... Jen v tomhle epi expovi mám tenhle problém. Spíš to vypadá na špatný přepínač popř. samici jacku. Teď nejsem doma, ale až budu ještě zkusím zaexperimentovat s zapojením abych vylučovací metodou přišel na to kde je chyba. Zajdi ke ktarářovi je rada na houby... ten to buď nevyřeší (z vlastních zkušeností vím, že to taky nejsou přes zapojení kdovijací znalci) nebo mi při nejlepším poradí ať si koupím nové poty, které sami většinou nemají protože poty na EMG jsou nedostatkové zboží a všecky co mám jsem musel dokupovat přes ebay. Nemluvě o tom, že pokud to nevyřeším sám tak v budoucnu s takovým problémem zase chodit za kytarářem a budu zbytečně vyhazovat prachy z okna. - Lepší je naučit se problém řešit než ho nechat na někom jiném a ještě za to jak blbec platit.
To je pravda větčina kytarářů nejsou na elektriku dobří a musel jsem to raději pospájet znovu sám.
Jesli máš vadný přepínač to změříš multimetrem za stovku a 2 minuty máš tam 2 potencáky 1 přepínač pár drátů tak co je.
Jesli máš vadný přepínač to změříš multimetrem za stovku a 2 minuty máš tam 2 potencáky 1 přepínač pár drátů tak co je.
Fakt jo, teď jsi mě poučil. Nikdy jsem si toho nevšiml, je to neobvyklé a divné.Mastr píše:Blbost, levá packa se pájí k potu, prostřední je na živák od snímače a pravá je k přepínači. Přesně tak to i mám a je to tak na každém EMG schématu co jsem kdy viděl.
Pánové... ghosts in machine. Zkusil jsem z obvodu vypojit přepínač - dělalo to pořád. Pak jsem vyměnil jack samici - stále to dělalo. Tudíž jsem si řekl, že chyba bude v potech (nic jiného nezbývalo). Vyměnil jsem kompletně celou elektroniku (i nové poty) všechny propojovací kablíky a žádná změna... takže asi budu muset uzemnit tu kobylu. Co vy na to? Nezabije mě to?