Marshall JCM900 4102 Duel Reverb ( kombo)
Pravidla fóra
- Black Winter
- Kontaktovat uživatele:
Marshall JCM900 4102 Duel Reverb ( kombo)
Ahoj, mam dilema s vyřešením koupě dobré aparatury do 15 tisic max ( bazar klidne )... Zaujaly me tyhle marshally ... Pak dalsi vec, ze se mi libi zvuk Peavey Classic a za Boha se nemuzu rozhodnout a na hlavu JCM 900 proste nejsou penize a navic bych neco takoveho asi nevyuzil... Chci hrat rock a libi se mi zvuky jak Marshallu tak tech Peavey Classic.... Chci se prosim zeptat co si myslite o tech Marshallech proste.... Potreboval bych slusnou aparaturu, ktera vydrzi nekolik let a pak se treba i dobre prodala .... Diky za info, rady....
http://www.youtube.com/watch?v=YR__QfH1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=lANG0mHB908
http://www.youtube.com/watch?v=YR__QfH1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=lANG0mHB908
Re: Marshall JCM900 4102 Duel Reverb ( kombo)
Za ty prachy co tam to kombo na bazaru je je to super. Já ho kupoval snad za 19. Ale zvuk byl docela jedovatý a tak jsem nakonec přešel na osmistovku. Peavey classic je podle mě uplně jiný. Zvuk je uhlazenější a míň agresivní. Taky má mnohem míň zkreslení. Je to o tom, co preferuješ. Navíc o devítistovkách se tady toho napsalo kotel, tož hledej. Jo a je uplně jedno jestli kombo nebo hlava, zvukově jsou stejné (až na rozdíl v reproboxu, kdybys je připojil obě na jednu bednu, budou hrát stejně)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Za mě určitě Peavey, má o dost příjemnější charakter a umí se prosadit. JCM900 je hnus velebnosti 
- Black Winter
- Kontaktovat uživatele:
Ty Peavey jsou delane spis na stratiky... Ja mam Les Paula, vidim to vic na Marshalla teda asi...
Holahou, Black Winter! Není Marshall jako Marshall - a 900 jako 900... V té době se Jimovi konstruktéři rozhodli, že poručí vodě, větru a integráčům. Ten model, který máš v názvu vlákna je právě z tohoto integráčovýho těsta. Tzn. v mých očích to není "ten správnej pořádnej 100% flaškáč. Proč:
- na vstupu jsou integráče
- pak se zkresluje diodama, v podstatě jako ve zkreslovací krabičce
- pak je jedna elektronka, která má zachránit takový marshalloidní crunch (dělá, co může, ale je na to sama)
- pak jsou zase integráče s trochou lamp, to je celkem nezajímavý
- no a pak je lampový konec
- hraje to prostě adekvátně tomuto složení. Může se ti to líbit, ale i v mým okolí se toho kamarádi postupně pozbavovali a šli do 100% lampáčů, protože to jsou 100% rockeři a žádní hybridi
Čili rozhodnutí je hlavně na tobě, ale můj vztah k těmto verzím (zcela subjektivní!) je asi tento:
- když marshalloidní hlavu, tak 100% lampu
- když hybrida, tak to už můžu vzít něco modernějšího (byť uplácanýho v Číně) a budu mít lepší efekty a lampový konec taky
Btw. starej Peavey Classic (už ten novější model, ne VTX, což byla s****a) umí i s hambáčema, nejen se stratem. Ale má v konci EL84, což jsou uhlazenější lampy, čili je to otázka stylu, na který to chceš a o kterém se nezmiňuješ.
- na vstupu jsou integráče
- pak se zkresluje diodama, v podstatě jako ve zkreslovací krabičce
- pak je jedna elektronka, která má zachránit takový marshalloidní crunch (dělá, co může, ale je na to sama)
- pak jsou zase integráče s trochou lamp, to je celkem nezajímavý
- no a pak je lampový konec
- hraje to prostě adekvátně tomuto složení. Může se ti to líbit, ale i v mým okolí se toho kamarádi postupně pozbavovali a šli do 100% lampáčů, protože to jsou 100% rockeři a žádní hybridi
Čili rozhodnutí je hlavně na tobě, ale můj vztah k těmto verzím (zcela subjektivní!) je asi tento:
- když marshalloidní hlavu, tak 100% lampu
- když hybrida, tak to už můžu vzít něco modernějšího (byť uplácanýho v Číně) a budu mít lepší efekty a lampový konec taky
Btw. starej Peavey Classic (už ten novější model, ne VTX, což byla s****a) umí i s hambáčema, nejen se stratem. Ale má v konci EL84, což jsou uhlazenější lampy, čili je to otázka stylu, na který to chceš a o kterém se nezmiňuješ.
- Black Winter
- Kontaktovat uživatele:
Hej, prekecal jsi me... Pujdu do Peavey Classic.... Na nekolik let to vydrzi a jednou pujdu do prave JCM 900 ci 800 hlavy! Chci hrat jinak naky alternativni rock, mozna i old klassic rock.... Tak diky za diskuzi lidi!
Zdravím.Prosím o radu?Mám zájem koupit apec z bazaru. Měl jsem kombo Marshalla valvestate 2000 prodal jsem ho a koupil jsem kombo lampu Laney LC30.Čistý zvuk u LC 30 je super ale ten skreslený mi nepasuje a chci koupit nějakou lampu od Marshalla(hlava bedna).Ale problém je vtom že nechci žádné krabičky jen připojik kabel a hrát.Nehraju žádné šílenosti pop rock nanejvíš hardrock.Cena do 25000kč.Dík za rady!
Válela se tady na bazaru TSL60 nedávno za tuším 16 000 Kč, k tomu powerkábl + box do těch 25 000 Kč bez problému seženeš.
Naposledy upravil(a) Gobak dne 7.07.2011 8:36, celkem upraveno 1 x.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Box bych sehnal klasickou 1960 nebo 1936 dle potřeby což by pohybuje od 7 resp. 5 tisíc a k marshallům jsou uplně ideální (s repro G12T75, G12H nebo greenbacky, V30 mi příjdou s marshallem strašné). A potom ti zbývá docela velký prostor na hlavy. Doporučil bych nějaký starší kouse. Mrkni na 6100 ( od 18 tis) a JCM 800 2205 (od 16 tis). Do tohohle žánru bych se devítikilu vyhnul. A pokud by ti nevadil jednokanál (které u marshallu stejně hrajou nejlíp
), mrkni na klasickou osmistovku 2204/2203, jtm45, 1987, 2061x, SPL
Uvažoval jsem bud TSL tříkanál nebo JCM 800 2205 dvoukanál.No a jak jsou na tom třeba řady od Marshalla JVM? Nevíte?
Jak jsem psal, mrkl bych se po starších kusech. Dnešní marshally už nehrajou tak dobře. Pokud chceš vícekanál, pak 2205 nebo 6100 (tříkanál)
To jsem si myslel že ty starší aparáty budou lepší hodně lidí to vychvaluje hlavně tu osmistovku.Dík za názor.Ted to jenom jít někde vyskoušet 
ahojte. pokračuji v threadu. jsem ve stádiu nákupu nového (bazarového) aparátu a neustále mi šrotuje v hlavě co koupit za marshalla. potřeboval bych helfnout s výběrem marshallu. strop je max. 20 tis.(může to být i kombo). stylově do oldschool metalu. chtěl bych hutný ale zároveň pronikavý tón, který není založen na středech jako moderní hi-gain aparáty. nějaké zkušenosti mám s JCM, ale příjde mi víc na rock než na metal. požádám zkušené i o to, které řady marshallu naopak podle vás vůbec nebrat nebo čeho se vyvarovat. potřeboval bych jen nasměrovat. nehraji pouze kila, takže bych rád aparát, který by mi umožnil čitelný tón i při hře akordických pasáží při "maximálním" zkreslení (místy ten "crunch metalový" zvuk = např. rhoads, zakk wylde, dodo doležal) na 800stovku peníze nejsou!!! zkuste poradit i jinou značku
diky
diky
No z marshallů variabilnějších se občas na bazaru objevuje série TSL (601 i 602) za dobrý peníze. Po výměně repráků bys mohl dosáhnout maximální spokojenosti.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem testoval Hughes & Kettner Statesman Dual EL 34 tak mi to přišlo jako velmi vhodné na oldšůl hej vymetal. Nemá to takové ty higain bzučivé výšky a uvřeštěné prasostředy, ale je to spíš takové hrubé struhadlo... A je za krásnou cenu nový http://www.hudebniraj.cz/kytary/zesilov ... el-34-head k tomu bazarová 1960...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Teď o víkendu jsem slyšel Statemana na živo i s 4x12 boxem a zvuk výborný. Čitelné zkreslení, žádné agresivní středy, prostě paráda...rain píše:Když jsem testoval Hughes & Kettner Statesman Dual EL 34 tak mi to přišlo jako velmi vhodné na oldšůl hej vymetal. Nemá to takové ty higain bzučivé výšky a uvřeštěné prasostředy, ale je to spíš takové hrubé struhadlo... A je za krásnou cenu nový http://www.hudebniraj.cz/kytary/zesilov ... el-34-head k tomu bazarová 1960...
ok. díky za tipy. na Hughes & Kettner jsem slyšel hodně pozitivních ohlasů i u kamarádů. no a z těch marshallů se zaměřit na TSL? který marshall má nejtvrdší sound?
Nejtvrdší sound má zaručeně MG30
Ono je taky dost relativní co se považuje za tvrdej sound. Třeba asi bych nesrovnával JVM a ohulený osmikilo s tubescreamerem. Každý zní trochu jinak. Ale pokud bys sehnal výhodně osmikilo tak je to jasný volba
Ono je taky dost relativní co se považuje za tvrdej sound. Třeba asi bych nesrovnával JVM a ohulený osmikilo s tubescreamerem. Každý zní trochu jinak. Ale pokud bys sehnal výhodně osmikilo tak je to jasný volba
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
to 8kilo je nutné něčím dokrmit nebo si v gainu vystačí samo? zvuk má super, ale spíše takový vintage ne? JVM a JCM neřešit?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že 800 zahraje i dost prasárny typu HC atd.