Bolest zápěstí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Bolest zápěstí

Příspěvek od Monikad »

Sam Jr. píše:tak zřejmě máš po 20 min už prostě dost a potřebuješ oddech, končetiny vytuhnou. i na bicí si je potřeba vybudovat "fyzičku" na těch správných svalech :) časem se ten interval prodlouží, určitě taky prospěje se před hraním protáhnout a končetiny rozcvičit na nějakých cvičeních. kéž bych to dodržoval před každým koncertem :?
přesně tak!! Bubnování je pro tělo zátěž ne nepodobná sportování. tedy nějaký "strečing", tedy rozpohybování, zahřátí kloubů a svalů, rozcvičení,... to vše není samoúčelné. Fotbalisti také před utkáním rozcvičují tělo a protahují šlachy.... dělej totéž a uvidíš, že budeš víc v pohodě pro hru a bude to i znát na výkonu od první chvíle "ostrého" hraní :wink: :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
stinm

Příspěvek od stinm »

Monikad píše:
Sam Jr. píše:tak zřejmě máš po 20 min už prostě dost a potřebuješ oddech, končetiny vytuhnou. i na bicí si je potřeba vybudovat "fyzičku" na těch správných svalech :) časem se ten interval prodlouží, určitě taky prospěje se před hraním protáhnout a končetiny rozcvičit na nějakých cvičeních. kéž bych to dodržoval před každým koncertem :?
přesně tak!! Bubnování je pro tělo zátěž ne nepodobná sportování. tedy nějaký "strečing", tedy rozpohybování, zahřátí kloubů a svalů, rozcvičení,... to vše není samoúčelné. Fotbalisti také před utkáním rozcvičují tělo a protahují šlachy.... dělej totéž a uvidíš, že budeš víc v pohodě pro hru a bude to i znát na výkonu od první chvíle "ostrého" hraní :wink: :idea:
Jo jo, asi to takhle praktikovat budu, něco v tom očividně je. Nevím, proč mě to dříve nenapadlo.
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud jde o rozcvičení rukou, rozhodně se i bubeníkům dá doporučit, aby koukli na to, co v Rock Discipline ukazuje John Petrucci (na youtube k dohledání). Jsou tam základní cviky, které by před hraním měl projít jakýkoli hudebník, co potřebuje mít řádně připravené ruce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Přidám něco k tomuhle zajímavýmu tématu..
V pátek jsem hrál ve zrovna ne moc pohodové kondici a hned při zvukovce mi vypadla palička,no pak mi vypadla ještě na začátku hraní,ale to bylo asi špatně postavenýma bicíma..
No odehrál jsem,nesu si věci do auta a když jsem chtěl odemknout dostal jsem křeč do palce pravý ruky,že jsem si ho musel rozhejbat levou rukou..V sobotu mě bolely nejen ruce,ale i kolena,tak jsem vytáhnul kdysi používanou mast Flector EP Gel a super zabrala,akorát nevim jestli není na předpis. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:.......V sobotu mě bolely nejen ruce,ale i kolena,tak jsem vytáhnul kdysi používanou mast Flector EP Gel a super zabrala,akorát nevim jestli není na předpis. :wink:
To je samozřejmě nepříjemné, ovšem jde tu o odstraňování následků tou mastičkou!
O moc podstatnější je ale tomu celému předejít!!! Prostě něco je špatně!! nejčastěji to bývá špatná technika držení paličky...... přetížení z nadmíry cvičení to může být taky, ale ruku na srdce, tomu v našich možnostech nevěřím........ spíš je třeba se zaměřit na tu techniku držení! No a jasně že posilovat, být v kondici a nějaký ten, i třeba jen krátký, strečing... prostě rozhýbat prsty, zápěstí, ... a pochopitelně i nohy! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Ono na mě něco lezlo už celej tejden..
Každej tady pořád píše,jak je to špatnou technikou,ale tohle už mám vychytaný a stejně mě pak bolí zápěstí,lokty,kyčle,kolena...Je to taky o tom,jak se při koncíku odvážeš a dáš do toho všechno,no a já to trochu přehnal.. :twisted:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Myslím si, že u starého pardála, jakým necibici je, nejde ani tak o techniku a tím spojené věci. Znám to taky. Nějaká chřipka nebo jiný bordel letí vzduchem a pak je to v háji. Za těch pár hodin vystoupení člověk podá sportovní výkon a někde se to projevit musí.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No já mám taky nějakou tu "podzimní únavu"... a rok od roku je ta doba únavy delší a delší......... každopádně ale udržuju kondici, trochu řeším i odolnost a imunitu (vytamíny, očkování) a tak ta bolest prostě není. maximálně nějaká únava, což potvrzuju... ho´dka a půl koncertu naplno je fyzicky i psychicky nářez, to vím dobře :wink:
LeStR

Příspěvek od LeStR »

Ahoj tady je pár videjí které mi s technikou pomohly https://www.youtube.com/playlist?list=P ... fw_tfjar9u
Jinak určitě doporučuju učitele alespoň pár hodin pro kontrolu a upozornění na zlozvyky.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

A hrál jsi někdy zábavy? Nebo zkoušky s vohulenýma aparátama 200W-kytara a 500W-basa? Takových videí jsem už viděl plno,je to hlavně o tréninku a fyzičce a já na tom zrovna nejsem nejlíp, už mám všechny ty bolesti chronický.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Něco na tom rozcvičení asi bude,hráli jsme v sobotu v kavárně,takže nazvučenej jenom kopák a hraní naplno,no a schválně jsem si rozcvičoval zápěstí a kupodivu v neděli dobrý,jenom zas křeče v lítkách. Od tý poslední zábavy beru denně Hořčík (Magne B6) a Koenzym Q-10 s Éčkem a celkově mi to pomohlo. :wink:
spike6
Bandzone: spike6

Příspěvek od spike6 »

Mě bolí zápěstí při hře na kytaru, stejně jak popisuješ.. při hře na bicí se mi to, ale neděje
Bicí: Sonor Smart Force, Činely: Sonor Čast B8, Paličky: Balbex - Miloš Meier signature
maarty.88

Příspěvek od maarty.88 »

Já když třeba dýl nehraju a pak máme zkoušku, po dvou / třech písničkách (rychlejších) mě "pálí" pravý zápěstí. Jsem víceméně samouk a moc necvičim, takže příčina je jasná. Ale přišel jsem na to, že když si to zápěstí pravý ruky sevřu levou rukou v podpaží (ne moc silně, ale důkladně), tak po 10-20 vteřinách sevření ta bolest ustoupí a pak už se ani do konce zkoušky neopakuje. Pochopitelně malý rozcvičení/protažení šlach je základ... Mám trošku pocit, že se to v tom podpaží zahřeje, líp prokrví a pak to fachá jak má ;-)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MAARTY, zamakej na technice držení paliček. prostuduj si o tom nějaké věci... třeba na YouTube vysvětluje skvěle Vašek Zima (Blue Effect) elementární úderovou techniku hodně dobře.
Pokud to jak to máš budeš přehlížet, zaděláváš sui v blízké budoucnosti na závažné zdravotní problémy... zánět karpálů... i v horčím případě chronický zánět šlach... a pak budeš mít problém se třeba jen najíst, utřít zadek nebo se vysmrkat!! bacha na tohle nepřirozené přetěžování partií těla!! Fakt to není sranda!!!
Naposledy upravil(a) Monikad dne 12.04.2015 17:34, celkem upraveno 1 x.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

A pořádně rozcvičovat...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
DR.DRUM
Nový uživatel

Bolest atd.

Příspěvek od DR.DRUM »

Zdravím všechny,
po nějakých 7 letech bubnování mě nyní už tak po 5 minutách hraní začne bolet zápěstí a předloktí. Četl jsem, že by to mohlo být špatným držením paliček, což si myslím je u mě dost možné. Držím paličky prakticky na samém konci, protože mi tam ruka vždycky po chvilce sjede. Ale bolest se objevuje pouze na levé ruce a nikdy před tím mě nebolela. Je fakt, že jsem dřív moc necvičil, až tak rok zpátky cvičím 2 hodiny denně. Prosím o radu.
Držení paliček mi bylo vždycky tímto způsobem příjemné, ale hraju dost intenzivně, takže by to mohlo být ono, ale i tak se chci poradit. Děkuji.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

V podstatě je to problém popsaný výše(dříve), mě osobně pomohlo jít na zkoušku o půl hoďky dřív a rozcvičit se postupně s menší silou a rychlostí. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“