přesně tak!! Bubnování je pro tělo zátěž ne nepodobná sportování. tedy nějaký "strečing", tedy rozpohybování, zahřátí kloubů a svalů, rozcvičení,... to vše není samoúčelné. Fotbalisti také před utkáním rozcvičují tělo a protahují šlachy.... dělej totéž a uvidíš, že budeš víc v pohodě pro hru a bude to i znát na výkonu od první chvíle "ostrého" hraníSam Jr. píše:tak zřejmě máš po 20 min už prostě dost a potřebuješ oddech, končetiny vytuhnou. i na bicí si je potřeba vybudovat "fyzičku" na těch správných svalechčasem se ten interval prodlouží, určitě taky prospěje se před hraním protáhnout a končetiny rozcvičit na nějakých cvičeních. kéž bych to dodržoval před každým koncertem
Bolest zápěstí
Pravidla fóra
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Bolest zápěstí
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Jo jo, asi to takhle praktikovat budu, něco v tom očividně je. Nevím, proč mě to dříve nenapadlo.Monikad píše:přesně tak!! Bubnování je pro tělo zátěž ne nepodobná sportování. tedy nějaký "strečing", tedy rozpohybování, zahřátí kloubů a svalů, rozcvičení,... to vše není samoúčelné. Fotbalisti také před utkáním rozcvičují tělo a protahují šlachy.... dělej totéž a uvidíš, že budeš víc v pohodě pro hru a bude to i znát na výkonu od první chvíle "ostrého" hraníSam Jr. píše:tak zřejmě máš po 20 min už prostě dost a potřebuješ oddech, končetiny vytuhnou. i na bicí si je potřeba vybudovat "fyzičku" na těch správných svalechčasem se ten interval prodlouží, určitě taky prospěje se před hraním protáhnout a končetiny rozcvičit na nějakých cvičeních. kéž bych to dodržoval před každým koncertem
![]()
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud jde o rozcvičení rukou, rozhodně se i bubeníkům dá doporučit, aby koukli na to, co v Rock Discipline ukazuje John Petrucci (na youtube k dohledání). Jsou tam základní cviky, které by před hraním měl projít jakýkoli hudebník, co potřebuje mít řádně připravené ruce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Přidám něco k tomuhle zajímavýmu tématu..
V pátek jsem hrál ve zrovna ne moc pohodové kondici a hned při zvukovce mi vypadla palička,no pak mi vypadla ještě na začátku hraní,ale to bylo asi špatně postavenýma bicíma..
No odehrál jsem,nesu si věci do auta a když jsem chtěl odemknout dostal jsem křeč do palce pravý ruky,že jsem si ho musel rozhejbat levou rukou..V sobotu mě bolely nejen ruce,ale i kolena,tak jsem vytáhnul kdysi používanou mast Flector EP Gel a super zabrala,akorát nevim jestli není na předpis.
V pátek jsem hrál ve zrovna ne moc pohodové kondici a hned při zvukovce mi vypadla palička,no pak mi vypadla ještě na začátku hraní,ale to bylo asi špatně postavenýma bicíma..
No odehrál jsem,nesu si věci do auta a když jsem chtěl odemknout dostal jsem křeč do palce pravý ruky,že jsem si ho musel rozhejbat levou rukou..V sobotu mě bolely nejen ruce,ale i kolena,tak jsem vytáhnul kdysi používanou mast Flector EP Gel a super zabrala,akorát nevim jestli není na předpis.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- Monikad
- Rádce
To je samozřejmě nepříjemné, ovšem jde tu o odstraňování následků tou mastičkou!necibici píše:.......V sobotu mě bolely nejen ruce,ale i kolena,tak jsem vytáhnul kdysi používanou mast Flector EP Gel a super zabrala,akorát nevim jestli není na předpis.
O moc podstatnější je ale tomu celému předejít!!! Prostě něco je špatně!! nejčastěji to bývá špatná technika držení paličky...... přetížení z nadmíry cvičení to může být taky, ale ruku na srdce, tomu v našich možnostech nevěřím........ spíš je třeba se zaměřit na tu techniku držení! No a jasně že posilovat, být v kondici a nějaký ten, i třeba jen krátký, strečing... prostě rozhýbat prsty, zápěstí, ... a pochopitelně i nohy!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- necibici
- Moderátor
Ono na mě něco lezlo už celej tejden..
Každej tady pořád píše,jak je to špatnou technikou,ale tohle už mám vychytaný a stejně mě pak bolí zápěstí,lokty,kyčle,kolena...Je to taky o tom,jak se při koncíku odvážeš a dáš do toho všechno,no a já to trochu přehnal..
Každej tady pořád píše,jak je to špatnou technikou,ale tohle už mám vychytaný a stejně mě pak bolí zápěstí,lokty,kyčle,kolena...Je to taky o tom,jak se při koncíku odvážeš a dáš do toho všechno,no a já to trochu přehnal..
Myslím si, že u starého pardála, jakým necibici je, nejde ani tak o techniku a tím spojené věci. Znám to taky. Nějaká chřipka nebo jiný bordel letí vzduchem a pak je to v háji. Za těch pár hodin vystoupení člověk podá sportovní výkon a někde se to projevit musí.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- Monikad
- Rádce
No já mám taky nějakou tu "podzimní únavu"... a rok od roku je ta doba únavy delší a delší......... každopádně ale udržuju kondici, trochu řeším i odolnost a imunitu (vytamíny, očkování) a tak ta bolest prostě není. maximálně nějaká únava, což potvrzuju... ho´dka a půl koncertu naplno je fyzicky i psychicky nářez, to vím dobře 
Ahoj tady je pár videjí které mi s technikou pomohly https://www.youtube.com/playlist?list=P ... fw_tfjar9u
Jinak určitě doporučuju učitele alespoň pár hodin pro kontrolu a upozornění na zlozvyky.
Jinak určitě doporučuju učitele alespoň pár hodin pro kontrolu a upozornění na zlozvyky.
- necibici
- Moderátor
A hrál jsi někdy zábavy? Nebo zkoušky s vohulenýma aparátama 200W-kytara a 500W-basa? Takových videí jsem už viděl plno,je to hlavně o tréninku a fyzičce a já na tom zrovna nejsem nejlíp, už mám všechny ty bolesti chronický.
- necibici
- Moderátor
Něco na tom rozcvičení asi bude,hráli jsme v sobotu v kavárně,takže nazvučenej jenom kopák a hraní naplno,no a schválně jsem si rozcvičoval zápěstí a kupodivu v neděli dobrý,jenom zas křeče v lítkách. Od tý poslední zábavy beru denně Hořčík (Magne B6) a Koenzym Q-10 s Éčkem a celkově mi to pomohlo. 
Mě bolí zápěstí při hře na kytaru, stejně jak popisuješ.. při hře na bicí se mi to, ale neděje
Bicí: Sonor Smart Force, Činely: Sonor Čast B8, Paličky: Balbex - Miloš Meier signature
Já když třeba dýl nehraju a pak máme zkoušku, po dvou / třech písničkách (rychlejších) mě "pálí" pravý zápěstí. Jsem víceméně samouk a moc necvičim, takže příčina je jasná. Ale přišel jsem na to, že když si to zápěstí pravý ruky sevřu levou rukou v podpaží (ne moc silně, ale důkladně), tak po 10-20 vteřinách sevření ta bolest ustoupí a pak už se ani do konce zkoušky neopakuje. Pochopitelně malý rozcvičení/protažení šlach je základ... Mám trošku pocit, že se to v tom podpaží zahřeje, líp prokrví a pak to fachá jak má 
- Monikad
- Rádce
MAARTY, zamakej na technice držení paliček. prostuduj si o tom nějaké věci... třeba na YouTube vysvětluje skvěle Vašek Zima (Blue Effect) elementární úderovou techniku hodně dobře.
Pokud to jak to máš budeš přehlížet, zaděláváš sui v blízké budoucnosti na závažné zdravotní problémy... zánět karpálů... i v horčím případě chronický zánět šlach... a pak budeš mít problém se třeba jen najíst, utřít zadek nebo se vysmrkat!! bacha na tohle nepřirozené přetěžování partií těla!! Fakt to není sranda!!!
Pokud to jak to máš budeš přehlížet, zaděláváš sui v blízké budoucnosti na závažné zdravotní problémy... zánět karpálů... i v horčím případě chronický zánět šlach... a pak budeš mít problém se třeba jen najíst, utřít zadek nebo se vysmrkat!! bacha na tohle nepřirozené přetěžování partií těla!! Fakt to není sranda!!!
Naposledy upravil(a) Monikad dne 12.04.2015 17:34, celkem upraveno 1 x.
A pořádně rozcvičovat...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
Bolest atd.
Zdravím všechny,
po nějakých 7 letech bubnování mě nyní už tak po 5 minutách hraní začne bolet zápěstí a předloktí. Četl jsem, že by to mohlo být špatným držením paliček, což si myslím je u mě dost možné. Držím paličky prakticky na samém konci, protože mi tam ruka vždycky po chvilce sjede. Ale bolest se objevuje pouze na levé ruce a nikdy před tím mě nebolela. Je fakt, že jsem dřív moc necvičil, až tak rok zpátky cvičím 2 hodiny denně. Prosím o radu.
Držení paliček mi bylo vždycky tímto způsobem příjemné, ale hraju dost intenzivně, takže by to mohlo být ono, ale i tak se chci poradit. Děkuji.
po nějakých 7 letech bubnování mě nyní už tak po 5 minutách hraní začne bolet zápěstí a předloktí. Četl jsem, že by to mohlo být špatným držením paliček, což si myslím je u mě dost možné. Držím paličky prakticky na samém konci, protože mi tam ruka vždycky po chvilce sjede. Ale bolest se objevuje pouze na levé ruce a nikdy před tím mě nebolela. Je fakt, že jsem dřív moc necvičil, až tak rok zpátky cvičím 2 hodiny denně. Prosím o radu.
Držení paliček mi bylo vždycky tímto způsobem příjemné, ale hraju dost intenzivně, takže by to mohlo být ono, ale i tak se chci poradit. Děkuji.
- necibici
- Moderátor
V podstatě je to problém popsaný výše(dříve), mě osobně pomohlo jít na zkoušku o půl hoďky dřív a rozcvičit se postupně s menší silou a rychlostí.