Marshall JCM900 4102 Duel Reverb ( kombo)
Pravidla fóra
Re: Marshall JCM900 4102 Duel Reverb ( kombo)
tou starou 8stovkou je myšlený bazar - tzn. rok výroby od tohoto data - do tohoto nebo je možné koupit i ty novější verze?
http://kytary.cz/marshall-jcm800-2203/HN006483/
http://kytary.cz/marshall-jcm800-2203/HN006483/
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To už je reissue, staré JCM800 je do roku 1989 /logicky označení podle dekády, teda aspoň si myslím/. Podle toho, co se dočteš na fórech, jsou ty staré lepší /v muzice je to otřepané klišé
/, mají tučnější a ne tak ostrý zvuk. A chceš 2203/100W/ nebo 2204/50W/ ?
rozhodně 50w. 100watovku po zkušenostech nechci ani vidět.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
akorát je to 2205, která zkresluje přes diody /jako JCM900/ a to asi nebude úplně košér. Možná se tu vyjádří nějaký větší znalec Marshallu, ja jsem měl jenom Valvestate
akorát je to 2205, která zkresluje přes diody /jako JCM900/ a to asi nebude úplně košér. Možná se tu vyjádří nějaký větší znalec Marshallu, ja jsem měl jenom Valvestate
ok. díky za typ. ještě se chci zeptat na jcm 900 SL-X. údajně hraje lépe než JCM 900 M. nevíš o tom něco?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To je právě 9kilo, které nemá v preampu diode-clipping jako klasické JCM900, takže hraje líp, ale přímé porovnání nemám. Klasické JCM900 se mi moc nelíbí.
klasické jcm 900 není nejhorší, ale tak trochu jakoby při zkreslení bzučí. s tímto aparátem mám zkušenost. vyzkoušet všechno je ale komplikované. mám zkušenosti s valvestatem, se sérií MG i s jcm 900. mně se současná lampová jcm 900 zdá v pohodě ale zbytečně až moc předražená (ale jak říkám...zkušenost není velká). za ty prachy by každopádně mohli hrát lépe. vadí mi, že z nich jde cítit takový plastikový sound (při zkreslení to jde ven). aparát za cca 27 000,- by neměl vyvolávat u kupce pochyby. kdyby stál o polovinu míň, beru ho a na nic se neptám, ale skutečnost je bohužel jiná. každopádně se mi jcm líbí víc než jiné hi-gain aparáty, jejichž zvuk je ale na metal super. hrál jsem na mesinu, peavey, engl - kdo chce diktovat na pódiu ve stylu trash / HC vřele doporučuju, ale jejich rockovější sound je podle mě jiný (v mese jsem se nehrabal!!!). osobně mi moc nesedí, ale netvrdím, že jsou špatné. pokud bych měl zbytečných několik desítek tisíc, koupím si i tyto mašiny. hledám ale univerzálnější stroj. nechci, aby mě aparát limitoval v jeho projevu. mám rád tvrdou hudbu, ale ne pořád.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď nevím, chceš to na rockový zvuk nebo na metal/HC ? Každopádně 900 se čemukoliv od Mesy nebo od Englu nevyrovná, pokud se jedná o můj názor. Pokud chceš investovat 30k do aparátu, vyzkoušej VHT SigX, všestranný aparát, který zvládne včechno od úžasných cleanu, přes crunche až po hustometály. U Marshalla bych univerzálnost nehledal.
je to tak, že bych chtěl aparát do 20tis., který má marshall sound i moderní higain. marshall ale upřednostňuji
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus TSL, když tak toužíš po ''marshall'' zvuku...
vyzkouším toho samozřejmě co možno nejvíc. koupi nemá smysl uspěchat. vedle marshallů budu zkoušet i jiné značky, ale myslím si, že mě to asi dovede zpět k marshallu. no nechám se překvapit. díky za tipybubucci píše:Tak zkus TSL, když tak toužíš po ''marshall'' zvuku...
díky
TSL 2000 už diody myslím nemá, že? řekl bych, že max u reverbu...
I reverb je lampovej.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Osmikilo 2205 je velice dobrej aparát. Spousta lidí mu ubírá kvality, protože upřednostňují jednokanál 2203, ale i ten dvoukanál hraje vážně suprově. Kamarád s nim koncertuje ještě přes starej JCM box a ten zvuk je naprosto bezkonkurenční. Pokud chceš Marshall sound tak tohle je rozhodně lepší volba než devítikilo a jiný Marshally.
Btw na bazaru se teď válí kombo Marshall JMP 2x12. To by mohlo bejt taky hodně zajímavý
Btw na bazaru se teď válí kombo Marshall JMP 2x12. To by mohlo bejt taky hodně zajímavý
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
dík za tiprene píše:Osmikilo 2205 je velice dobrej aparát. Spousta lidí mu ubírá kvality, protože upřednostňují jednokanál 2203, ale i ten dvoukanál hraje vážně suprově. Kamarád s nim koncertuje ještě přes starej JCM box a ten zvuk je naprosto bezkonkurenční. Pokud chceš Marshall sound tak tohle je rozhodně lepší volba než devítikilo a jiný Marshally.
marshall jcm 800 4210 - kombo (1x12) (50w).označení 4210 = je totožné s 2204 (50w hlava)? máte s tímto aparátem zkušenost?
dík
dík
Tohle kombo je tuším stejné, jako dvoukanál 2205. Ale i to je super apec (měl jsem), kdybych chtěl dvoukanál, určitě si ho nechám. Ale mě stačí jeden a tak mám jmp 2203 (vpodstatě osmistovka). Nebál bych se ani toho devítikila, jak slx tak dualreverb (který jsem taky měl a taky není vůbec špatný, jen má jiný, syrovější charakter) se dají na bazaru sehnat už od 10 tisíc jak kombo (dual reverb) tak hlava.
ok. takže např. mezi jcm 900 a jcm 900 slx je rozdíl ve zvuku? jcm 900 znám (ten zvuk by chtěl "dodělat" k lepšímu ale charakter je v poho). to osmikilo bych vzal v kombo verzi, ale nemůžu na něj narazit...Latam píše:Tohle kombo je tuším stejné, jako dvoukanál 2205. Ale i to je super apec (měl jsem), kdybych chtěl dvoukanál, určitě si ho nechám. Ale mě stačí jeden a tak mám jmp 2203 (vpodstatě osmistovka). Nebál bych se ani toho devítikila, jak slx tak dualreverb (který jsem taky měl a taky není vůbec špatný, jen má jiný, syrovější charakter) se dají na bazaru sehnat už od 10 tisíc jak kombo (dual reverb) tak hlava.
Tak klasickou jednokanálovou osmistovku v kombu neseženeš, tuším se ani nedělala. Pokud chceš kombo, máš na výběr dvoukanálové osmikilo nebo JMP (což je jednokanálové osmikilo se starým vzhledem), které ti můžu s klidem doporučit, nejlepší apec, na jaký jsem hrál. A ano, mezi těmi devítikili je rozdíl ve zvuku
dík za postřehy. no a který z marshallů je podle tebe poslabší? hodně lidí kritizuje DSL / TSL 2000..? slyšel jsem tsl 60w live a přišlo mi solidní... co se mi nelíbí je MA série. hraje to jako "tranzistorové"JCM 900. jako hrát se dá na všechno, že jo, ale v zásadě může a často jde o něco víc...
Já bych se díval po starých marshallech. Třeba dsl 50 nehrálo špatně, ale s těma osmistovkama/jmp nesrovnatelné. S devítikelm by si dsl 50 mohlo konkurovat, je to ale zase charakterově jiný zesák. DSL bylo pevnější, ne takový písek jako 900 ale zase nemá takový charakter
Navíc se o těch novějších marshallech, včetně vintage reissues nejdražsích modelů např 2061x, říká (říká, nemám osobní zkušenost tak to absolutně neber vážné) že mají nekvalitní trafa které ráda odchází. Já když mám na výběr starý vs nový marshall, jasně beru starý kus.