Možná rekonstrukce home made kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Mika.Rybanenn

Možná rekonstrukce home made kytary

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Zdar, podařilo se mi získat kytaru dosti zajímavých tvarů, koukněte níže.
Uvažuju o tom, zda by bylo možné ji nějak uschopnit, ona sice hraje, ale má katastrofálně řešený systém ladění, pak dosti tragický snímač a poťák, taky by to chtělo opravit uložení krku. Hlavní problém bude tedy v tom ladění, myslíte, že se se současným stavem dá něco udělat nebo to bude chtít nový krk s hlavou? Pak ohledně barvym uvažoval bych černou, nevíte jestli je nutné současnou barvu obrousit nebo se dá klidně barvit přes to? Jinak vítal bych vaše nápady jak by se dala vyšperkovat. Já sám beru jako další věci k výměně naprosto nevyhovující snímač a poťák. Btw pokud byste někdo věděl o nějakém krku za nějakou nižší cenu dejte vědět. Nemusí to být žádný zázrak, když to tak vezmu stačil by i z nějaké zrušené westernovky, současný krk nemá výztuhu jako obykle bývá a problém prý nebyl s prohýbáním, když se tam natáhly třeba devítky struny.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ty woe nic proti, ale tohle dat do nejake schopne podoby bude asi pekny orisek... a ta kytara je fakt hrozna.. promin... a taky si myslim, ze by te vyslo urcite levnej koupit v bazacvi ten nejvetsi sh*t stratocaster, nez davat dohromady tuhle zrudku :(
Mika.Rybanenn

qwer píše:no ty woe nic proti, ale tohle dat do nejake schopne podoby bude asi pekny orisek... a ta kytara je fakt hrozna.. promin... a taky si myslim, ze by te vyslo urcite levnej koupit v bazacvi ten nejvetsi sh*t stratocaster, nez davat dohromady tuhle zrudku :(
No jasně no, je tam otřesně udělaný krk, vůbec nelícuje však vidíš tu mezeru na fotce, tohle by neprošlo výstupní kontrolou ani u Dimavery :), to by chtělo nějak přebrousit a usadit to znova. Snímač je teda otřesný, to nevím jestli je z nějaké staré Jolany nebo zbastlený na koleně, poťák jakbysmet. Ale nejhorší je to ladění, dělá se to vyloženě posouváním kamenů na kobyle, povolováním a utahováním šroubů. Opačné konce strun jsou natvrdo zašroubované v té hlavě/nehlavě, navíc pochybuju, že to může držet, je to "zajištěný" jen tím šroubem co na to tlačí zeshora. Ale ten tvar je hodně zajímavý, proto uvažuju o rekonstrukci, v rámci možností, taky těch finančních, ne že bych neměl na nový krk za litr, ale jaksi mi to přijde srovnatelné s natankováním plné nádrže a koupením dálniční známky na trabanta. Takže bych chtěl sehnat nějaký co nejlevnější krk třeba z rozšlehané kytary, případně z nějakého podobně tragického případu, viděl jsem jich x, nevím jestli to byly jen neumětelsky přebarvené Jolany nebo domácí bastly. No a poťák je věc pár korun, snímač by se taky někde sehnal, myslím, že cokoliv je lepší než tahle hrůza. Btw normální kytaru mám, vidíš jí v banneru(fakt i ten největší antistagg by uznal, že je to zlatá kytara oproti tomu bastlu, taky oproti pověsti této značky hraje překvapivě dobře), ale prostě tahle se mi tvarem vždycky líbila, taková dosti neotřelá, tak jsem jí teďka získal a uvažuju o tom hodit jí nějak dokupy.
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

to někdo rozřezal explorera, ne .)
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Mika.Rybanenn

Alexi_Laiho píše:to někdo rozřezal explorera, ne .)
Hehe takový explorer/neexplorer, véčko/nevéčko, já když jsem ten tvar viděl tak mi spadla čelist údivem, no řekni, setkal ses s něčím podobným?
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

:shock: tak to jsem teda ještě neviděl, tak do toho bych se asi dal jen ze zvědavosti, jak to bude vypadat, až bude hotová. Každopádně ti zbyde z původní kytary jenom to zvláštní tělo :lol: Já měl taky tuněnou kejtru :wink: Jolanu s uříznutejma těma výstupkama u krku, vypadala při troše fantazie jako BC Rich Dagger. :lol:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Mika.Rybanenn

Stanley píše::shock: tak to jsem teda ještě neviděl, tak do toho bych se asi dal jen ze zvědavosti, jak to bude vypadat, až bude hotová. Každopádně ti zbyde z původní kytary jenom to zvláštní tělo :lol: Já měl taky tuněnou kejtru :wink: Jolanu s uříznutejma těma výstupkama u krku, vypadala při troše fantazie jako BC Rich Dagger. :lol:
No právě o to tělo jde. Teďka shánim nějaký levný krk, třeba i z westernovky, prostě aby měl kolíky. Pak bych to viděl na změnu barvy, tady nevím jak na to, jestli obrousit a barvit nebo můžu rovnou na to a taky hlavně nevím jak barvit jestli je potřeba stříkací pistole nebo jakou metodou se to dělá. Nakonec vyměněná elektronika a myslím, že by bylo dílo dokonáno.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když si s tim pohraješ, tak by si z toho mohl vykutit něco dobrýho, ale bude to stát hodně práce, a asi i dost peněz. Asi by to chtělo vyměnit krk, kobylu s mechanikama, snímače, prohlídnout pořádně zapojení... Hodně štěstí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Nero píše:Když si s tim pohraješ, tak by si z toho mohl vykutit něco dobrýho, ale bude to stát hodně práce, a asi i dost peněz. Asi by to chtělo vyměnit krk, kobylu s mechanikama, snímače, prohlídnout pořádně zapojení... Hodně štěstí...
Já bych chtěl právě vyřešit akutní dva problémy, tj naprosto nepoužitelný krk, potom dosti tragický snímač, kobylku bych nebral až tak fatálně. Myslím, že výše jmenované věci jsou největší kaňkou na této kytaře. A až bych je pořešil tak vyměnit poťák(současný sice slouží leč žádný zázrak to není) a pak změna barvy, tady by mě zajímal ten způsob, jakým to lze po technické stránce. Zda brousit původní či ne, zda nový stříkat nebo natírat...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Myslím, že by si to měl zbrousit, to by bylo lepší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Nero píše:Myslím, že by si to měl zbrousit, to by bylo lepší.
Smirkový papír by stačil? Něco víc mi přijde docela drastický. Btw když jsi koukal na ty fotky co myslíš, je to nátěr nebo nástřik? Já právě nevim jak novou barvu nanést. Natírání mi přijde docela blbý, budou tam čáry, nástřik zase je asi nereálný, těžko seženu někoho kdo by mi to udělal. Doma pistoli nemám. Možná tak sprej, ale to by byl fakt humus :? :? .
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Smirkem by to mělo jít, bude ti to chvilku trvat, ale mělo by. Hodně záleží na tom, jak moc tlustá vrstva laku tam bude. Jestli nátěr, nebo nástřik, to ti nepomůžu, ale spíš bych sázel na nástřik... Nikdy jsem kytaru nepřebarvoval, takže ti nepomůžu. Ale koukni se tady do threadu tuning, tam bys možná pár věcí našel...

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Nero píše:Smirkem by to mělo jít, bude ti to chvilku trvat, ale mělo by. Hodně záleží na tom, jak moc tlustá vrstva laku tam bude. Jestli nátěr, nebo nástřik, to ti nepomůžu, ale spíš bych sázel na nástřik... Nikdy jsem kytaru nepřebarvoval, takže ti nepomůžu. Ale koukni se tady do threadu tuning, tam bys možná pár věcí našel...
No bude to trvat docela dlouho, ale prubnu to :-). Myslíš, že nátěr se dá udělat nějak OK, aby nebyly viděl stopy štětce? Btw co je to thread něco?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no jestli se chces poustet do opravy, tak bych to asi videl na tohle... komplet to rozsrubovat... telo osmirglovat, uz z fotek je videt, ze povrchova uprava je naprosto otresna, takze to bude chtit trochu nervy, abys z toho vykouzlůil neco s rovnou plochou - tu pak strikni nejakym sprejem - je to 100x lepsi nez to natirat.. strikni radsi vic slabsich vrstev at se ti neudelaji kapky... sprej si kup za 80kc nejaky akrylat nebo uretan nebo jak se tomu nadava...

pokud k tomu splasis nejaky krk, tak bude vyhrano jen na pul, protoze ti mozna nesedne do tela... takze s tim taky bacha... snimac kup nejaky sh*t za 150 kc, nic lepsiho tam asi nema cenu cpat :)

asi bych misto stavajici kobylky koupil nejakou LP korea za par stovek - pak by to mohlo i nejak ladit (pokud by byl dobry ten krk)

no osobne bych se do predelavky nepoustel...

podle me je uz daleko lepsi si postavit celou kytaru sam, nez opravovat tenhle sh*t, na kterem neni fakt bohuzel absolutne nic pouzitelne....

jestli si chces udelat kytaru podle sebe a mas chut se s necim drbat, tak zkus koupit nejake slusne drevo, neco z toho vyrezat za tvar (pokdu chces nejakou takovou silenou nadheru, tak to ani nebude moc velky problem), prihodit k tomu nejaky krk, ktery ti treba doda fokus a nebo bachmusic (nevim ejstli je to mozne..) a mas aspon nejakyky slusny zaklad... pak uz to bude chtit jen premyslet nad tim kolik dat na hardware...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele bude to stát hodně námahy, ale něco o málo lepšího by jsi z toho mohl udělat. S tím krkem to bude asi těžký. Nejelepší by bylo koupit na to nějakej jinej krk. Krk z akustický kytary tam nedáš. A nebo dáš ale musel by jsi ho pracně upravovat. Je úplně jinak přidělanej k tělu kytary. Takže si musíš sehnat nějakej krk z elektriky... Jinak tělo by se asi dalo předělat. Jestli ti jde o tu barvu tak si přečit tohle:

http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... %E1%F8skej

Něco málo jsme tam o předělávání kytary napsal.
Lože přebruš, zkus tam jinej krk a tudy by mohla vést tvoje cesta. Ale rozhodně to zkus. Hodně se tím naučíš. A když to zkazíš tak se nic nestane :-).

Barvu musíš !!! odbrousit. viz topic co jsem dal odkaz. Jinak ti na tom nová barva nebude držet. a bude to stejně hnusný. Musí se to obrousit, zakitovat a brousit a kitovat a pak pořádně nalakovat.

Místo kde se nachází cosi jako kobylka:
-odšroubuj to ven, zkus si někde sehnat nějaký třeba FR nebo nějakou normální kobylku. Rozmysli si co tam budeš chtít. Jinak dřebo by to mohlo bejt po letech už suchý. Takže by to mohlo fungovat.
Otvor pro snímač netuším jak je velikej. Ale Hb by se mohlo vejít. Když ne tak rozfrézovat díru a bude to sedět.

Bejt tebou určitě to zkusím.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja bych s tim nedelal nic. Akorat to dal ramu ze stareho obrazu a povesil na zed. Pote bych se ohlednul po nove kytare.
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Tak todle by se mi taky libilo, udelat si nejakou "modelingovou" kytaru ku obrazu svemu.Jinak s tou barvou to je jak rikal aivn86... jo a ten tvar mi vzdalene pripomina bezhlave kytary http://www.musiccenter.cz/Hohner-G3T-BK ... erie:15573 Jinak preju hodne stesti a davej treba v prubehu prace vedet, urcite chci vedet co s tim udelas...Good Luck :wink: :wink:
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“