Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Moleek

Re: Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Příspěvek od Moleek »

Fade píše:Tak jsem se podíval na doporučená nastavení Singla, Duala, Tripla a nevěřil jsem vlastním očím... Všude středy maximálně na 11hodinách. To mi vysvětlete, oni nemají soudnost? Nebo nehrají v kapelách, že tam napíšou Včko?
TY "doporučený nastavení" jsou hrozný prasárny... I na blbym MGčku je doporučený nastavení na metal Gain skoro naplno v módu OD2, přitom tak od třetiny už to jen přidává bordel :twisted:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

jasne no. Ale přece chci, aby můj výrobek měl skvělý zvuk, tak tam nedoporučím nějaké Včko, které je každému v kapele k hovnu + navíc to nastaví každý idiot.
Ještě lepší věc je, že tam vypíšou sweet spoty všech knobů a v jejich doporučených nastaveních si jich absolutně nevšímají :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Nechce se mi rozjíždět nové téma, tak to postnu tady.

Určitě si bazaroví zvědavci všimli krásného Duala co je momentálně na bazaru od Roba ze Slovenska. Starý kus kolem 1992 - 1993 - revision F! Je to jedna z mála věcí, u kterých uvažuju nad prodejem Soldana (+ MKIV, nebo 5150 blockletter heh). Spíš jsem ale narazil na to, že většinou (teda z mých zkušeností) se dělaly revision F jako blackface, ale seriové číslo by sedělo... Nějaké bližší info, případně někdo se stejným kusem někde poblíž sev. moravy by se našel?

Rád bych to postavil vůči svému milovanému Soldanu face2face. Singla co máme v kapele to přehrává naprosto ve všech ohledech, tam je to bez keců... Ale přeci jenom jak jsem to viděl, tak mě začaly zase svrbět prsty! :) Navíc od něj jsem už před časem měl Caliber 50+, takže vím, jak se u něj aparáty mají :)

Takže pokud by někoho napadla nějaká konstruktivní kritika nebo měl zkušenosti přímo s DR, rev F, sem s tím. Na dvoukanálového duala už jsem hrál strašně dávno a nějak jsem to tehdá neřešil. Tříkanál mi nesedl ani triple ani dual, ale tak to asi většině lidí, co měla někdy v rukách jiný aparát než recto :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jestli myslíš tu hlavu, co má černý velký plech a spodek stříbrný, tak tu jsem jednou slyšel a hrálo to jako prase, tak jsem si přestavoval zvuk recta. I Pavel Horký říkál, že to byla jediná recto Mesa, kterou měl doma, která fakt hrála. Má ji v ČR kytarista z Faith no More revival, co vím. Jinak sigle recto jsem měl a hrálo to dobře, ale žádné nadšení se nekonalo.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Blackface je přesně ten co myslíš, mě jde spíš o to, že vím, že co se týče těchhle sérií tak blackface z této doby (konkrétně i rev. F) vychvalují všichni a i na dnešní poměry si za ně lidi dost říkají i v US. Spíš přemýšlím, jestli jsou vyjímečné fakt jen ty blackface verze, nebo jde v tomhle případě jen o "finiš" a hraje to stejně jako klasická chrom verze...navíc ten co se válí na bazaru ma mooooc pěkný bílý tolex :D :D :D

Vím, že majitel toho aparátu na slovensku věčně jezdí s kapelou po evropě, takže nějaký čas na zkoušení a porovnávání konkrétního kusu moc není a nebude. Tak se snažím najít někoho, komu tyhlety kusy z dané doby prošly rukama. Singl není špatný aparát ale postupem času nějak upadá a upadá. Plánoval jsem k němu velký comeback po letech (jsem si říkal, že stejně skončím, kde jsem začal) a ono neee :D ať už jsem ho hodil na jakoukoliv bednu tak to prostě nebylo ono a to jsem s tím kdysi odehrál fakt kopec času...

Díky za tip s tím revivalem, omrknu to!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tady to recto jsem myslel
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zrovna vcera jsem se o teto serii s Pavlem Horkym bavil :) chvali to vic lidi, melo by to byt "nejmin usycene" z recto zesaku ale nikdy jsem to na vlastni usi nebo v primym porovnani s jinyma rectama neslysel :D takze to neposkytnu moc relevantni informace. kazdopadne vim ze ty prvni recta mely fixni snuru a maly logo, takze by to melo fakt sedet.

btw jestli jsi ale se soldanem po vsech strankach spokojeny tak bych na to p***l :) navic soldano je vic adidas nez nejake recto ktere se vali kazdemu druhemu kytaristovi ve zkusebne ;)
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

http://bandzone.cz/czfaithnomore (tady jde slyšet líp...)

mimochodem, není to dual, ale tripl...:-)

a musím potvrdit, nejlepší recto, co jsem kdy viděl, slyšel, hrál na něj...:-D
xmarox

Příspěvek od xmarox »

zrovna vcera jsem se o teto serii s Pavlem Horkym bavil :) chvali to vic lidi, melo by to byt "nejmin usycene" z recto zesaku ale nikdy jsem to na vlastni usi nebo v primym porovnani s jinyma rectama neslysel :D takze to neposkytnu moc relevantni informace. kazdopadne vim ze ty prvni recta mely fixni snuru a maly logo, takze by to melo fakt sedet.

btw jestli jsi ale se soldanem po vsech strankach spokojeny tak bych na to p***l :) navic soldano je vic adidas nez nejake recto ktere se vali kazdemu druhemu kytaristovi ve zkusebne ;)
Díky moc, jakože sedět by tomělo podle více faktorů :) myslím si, že co se týče investice do budoucna jsou na tom ty zesáky tak podobně, zvukově jsou oba taky jinde, je pravda, že ty soldana jsou v ČR snad dvě? max tři? Já vím jen o druhém kusu Avengeru...Hraje to neskutečně ale po studiu jsem nějak začal víc přemýšlet, laborovat, zkoušet...a buď příště zkusíme jiné studio :D nebo se musí něco zkusit jinak :) na soldanu mě bere oproti dualu fakt hlavně jednoduchost a maximálně povedené středy...ale i tak bych na sebe oba nejraději postavil a vzal si tak dva dny volno v práci :D :D
JJ na to jsem koukal, ze studia to má povedený zvuk, i když bych ten apec potřeboval slyšet jinak a jinde :D hlavně na bedně co mám to bude znít zase úplně jinak...tripla bych úplně zavrhnul, 100w ideál :D
Děda

Příspěvek od Děda »

Nečetl jsem celý topic, protože se to zrvhlo v home made stavbu hlavy. K tomu snad jen toto - Mesa Boogie je značka, která si může dovolit dát vyšší cenu za své aparáty. Jak zde někdo psal - léta zkušeností, ruční práce, záruka toho, že je aparát odzkoušen a jsou v něm použity kvalitní součátky. Je spousta dobrých značek pro kytarové hlavy, ale dle mého názoru Mesa Boogie je s pár dalšími na úplné špici. Já osobně šetřím na Dual Reclifer (možná by postačil i solo reclifer). Bohužel můj zesilovač odešel a musím říci, že mi toho hodně dalo. Nyní hraju na zapůjčenou hlavu Rožďál (chápu, také jeho věci moc nemusím), který je stavěn, jako čistý aparát. Jako kapela jsme výrazně ubrali na zkreslení a musím říct - "Jo, teprv potom to má ty správné koule na pódiu a pro lidi před podiem!" Člověk potom vše slyší čitelně přitom zkresleně a odděleně. Dynamika je prostě jedním slovem úžasná a zkreslený zvuk děláte výkonem lampy a sílou hraní na struny (popř. decibelovým nakopávadlem). Proto bych chtěl Mesinu popř. Rockwella. Myslím, že Mesa Boogie Dual Reclifer je velice dobrá volba. Je pro opravdové muzikanty a ne pro cápky, kteří všecko tahají přes krabičky s vyhelnými výškami a gainem. Mesinu určitě doporučuji a hlavně doporučuji vyzkoušet společně s kapelou nebo se spoluhráči. Zvuk při samostaném hraní se ti nebude úplně líbit, jako u aparátu, kde můžeš vyhulit gain. Takový můj názor.

Děda
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Nečetl jsem celý topic, protože se to zrvhlo v home made stavbu hlavy. K tomu snad jen toto - Mesa Boogie je značka, která si může dovolit dát vyšší cenu za své aparáty. Jak zde někdo psal - léta zkušeností, ruční práce, záruka toho, že je aparát odzkoušen a jsou v něm použity kvalitní součátky. Je spousta dobrých značek pro kytarové hlavy, ale dle mého názoru Mesa Boogie je s pár dalšími na úplné špici. Já osobně šetřím na Dual Reclifer (možná by postačil i solo reclifer). Bohužel můj zesilovač odešel a musím říci, že mi toho hodně dalo. Nyní hraju na zapůjčenou hlavu Rožďál (chápu, také jeho věci moc nemusím), který je stavěn, jako čistý aparát. Jako kapela jsme výrazně ubrali na zkreslení a musím říct - "Jo, teprv potom to má ty správné koule na pódiu a pro lidi před podiem!" Člověk potom vše slyší čitelně přitom zkresleně a odděleně. Dynamika je prostě jedním slovem úžasná a zkreslený zvuk děláte výkonem lampy a sílou hraní na struny (popř. decibelovým nakopávadlem). Proto bych chtěl Mesinu popř. Rockwella. Myslím, že Mesa Boogie Dual Reclifer je velice dobrá volba. Je pro opravdové muzikanty a ne pro cápky, kteří všecko tahají přes krabičky s vyhelnými výškami a gainem. Mesinu určitě doporučuji a hlavně doporučuji vyzkoušet společně s kapelou nebo se spoluhráči. Zvuk při samostaném hraní se ti nebude úplně líbit, jako u aparátu, kde můžeš vyhulit gain. Takový můj názor.
Mám trochu pocit žes topic nečetl vůbec a píšeš úplně z cesty poslední tazatel je zaměřen na pokud vím první kusy býroby řady F
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Děda

Příspěvek od Děda »

Rohlajs: Bylo myšleno spíš na úplně původního tazatele, ne na posledního. Nějak mi uniklo, že je to psaný skoro před 4 lety :-)
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

JJ to je vidět :D dějou se i horší věci :)
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Je nějaký rozdíl ve zvuku mezi dualem 2 channel a 3 channel? Řekl bych že je, zajímá mě, jestli si někdo zahrál :?:
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

ehmmmm......http://www.youtube.com/watch?v=tyRRfaqhY5g
to je asi net nejhorší dotaz na celym foru :D
Tohle je Král všech metalovejch zesilovačů :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

flushedawayone píše:ehmmmm......http://www.youtube.com/watch?v=tyRRfaqhY5g
Tohle je Král všech metalovejch zesilovačů :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Nechápu na co tim odpovídáš. Na dotaz Dana? Takže odpověď na rozdíl mezi 2/3 kanál je, že je to král metalovejch zesilovačů? Aha...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Dan Rohanský

flushedawayone píše:ehmmmm......http://www.youtube.com/watch?v=tyRRfaqhY5g
Ehmmm a na co odpovídáš?
Video pěkný, znám, ale můj problém ani trochu neřeší.

Edit: kubaaa byl rychlejší :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

imho odpovida na prvni dotaz zakladatele tematu, podobne (i jine vtipne) odpovedi jsou na prvni strance taky.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

podle toho, jak vypada schema 3-channel rectifieru, tak bych videl asi nejvetsi rozdil v tom jaky clean umi ten 3 kanal.
Dan Rohanský

lunchie píše:podle toho, jak vypada schema 3-channel rectifieru, tak bych videl asi nejvetsi rozdil v tom jaky clean umi ten 3 kanal.
Jojo, to bych i čekal, clean a pushed mod mám v plánu si testnout. Trochu mě znepokojuje, že i v ostatních dvou kanálech jsou rozdíly. Taky bych právě že chtěl srovnání někoho, kdo hrál na oba aparáty.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“