TY "doporučený nastavení" jsou hrozný prasárny... I na blbym MGčku je doporučený nastavení na metal Gain skoro naplno v módu OD2, přitom tak od třetiny už to jen přidává bordelFade píše:Tak jsem se podíval na doporučená nastavení Singla, Duala, Tripla a nevěřil jsem vlastním očím... Všude středy maximálně na 11hodinách. To mi vysvětlete, oni nemají soudnost? Nebo nehrají v kapelách, že tam napíšou Včko?
Mesa\Boogie Dual rectifier solo head
Pravidla fóra
Re: Mesa\Boogie Dual rectifier solo head
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
jasne no. Ale přece chci, aby můj výrobek měl skvělý zvuk, tak tam nedoporučím nějaké Včko, které je každému v kapele k hovnu + navíc to nastaví každý idiot.
Ještě lepší věc je, že tam vypíšou sweet spoty všech knobů a v jejich doporučených nastaveních si jich absolutně nevšímají
Ještě lepší věc je, že tam vypíšou sweet spoty všech knobů a v jejich doporučených nastaveních si jich absolutně nevšímají
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nechce se mi rozjíždět nové téma, tak to postnu tady.
Určitě si bazaroví zvědavci všimli krásného Duala co je momentálně na bazaru od Roba ze Slovenska. Starý kus kolem 1992 - 1993 - revision F! Je to jedna z mála věcí, u kterých uvažuju nad prodejem Soldana (+ MKIV, nebo 5150 blockletter heh). Spíš jsem ale narazil na to, že většinou (teda z mých zkušeností) se dělaly revision F jako blackface, ale seriové číslo by sedělo... Nějaké bližší info, případně někdo se stejným kusem někde poblíž sev. moravy by se našel?
Rád bych to postavil vůči svému milovanému Soldanu face2face. Singla co máme v kapele to přehrává naprosto ve všech ohledech, tam je to bez keců... Ale přeci jenom jak jsem to viděl, tak mě začaly zase svrbět prsty!
Navíc od něj jsem už před časem měl Caliber 50+, takže vím, jak se u něj aparáty mají 
Takže pokud by někoho napadla nějaká konstruktivní kritika nebo měl zkušenosti přímo s DR, rev F, sem s tím. Na dvoukanálového duala už jsem hrál strašně dávno a nějak jsem to tehdá neřešil. Tříkanál mi nesedl ani triple ani dual, ale tak to asi většině lidí, co měla někdy v rukách jiný aparát než recto
Určitě si bazaroví zvědavci všimli krásného Duala co je momentálně na bazaru od Roba ze Slovenska. Starý kus kolem 1992 - 1993 - revision F! Je to jedna z mála věcí, u kterých uvažuju nad prodejem Soldana (+ MKIV, nebo 5150 blockletter heh). Spíš jsem ale narazil na to, že většinou (teda z mých zkušeností) se dělaly revision F jako blackface, ale seriové číslo by sedělo... Nějaké bližší info, případně někdo se stejným kusem někde poblíž sev. moravy by se našel?
Rád bych to postavil vůči svému milovanému Soldanu face2face. Singla co máme v kapele to přehrává naprosto ve všech ohledech, tam je to bez keců... Ale přeci jenom jak jsem to viděl, tak mě začaly zase svrbět prsty!
Takže pokud by někoho napadla nějaká konstruktivní kritika nebo měl zkušenosti přímo s DR, rev F, sem s tím. Na dvoukanálového duala už jsem hrál strašně dávno a nějak jsem to tehdá neřešil. Tříkanál mi nesedl ani triple ani dual, ale tak to asi většině lidí, co měla někdy v rukách jiný aparát než recto
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš tu hlavu, co má černý velký plech a spodek stříbrný, tak tu jsem jednou slyšel a hrálo to jako prase, tak jsem si přestavoval zvuk recta. I Pavel Horký říkál, že to byla jediná recto Mesa, kterou měl doma, která fakt hrála. Má ji v ČR kytarista z Faith no More revival, co vím. Jinak sigle recto jsem měl a hrálo to dobře, ale žádné nadšení se nekonalo.
Blackface je přesně ten co myslíš, mě jde spíš o to, že vím, že co se týče těchhle sérií tak blackface z této doby (konkrétně i rev. F) vychvalují všichni a i na dnešní poměry si za ně lidi dost říkají i v US. Spíš přemýšlím, jestli jsou vyjímečné fakt jen ty blackface verze, nebo jde v tomhle případě jen o "finiš" a hraje to stejně jako klasická chrom verze...navíc ten co se válí na bazaru ma mooooc pěkný bílý tolex
Vím, že majitel toho aparátu na slovensku věčně jezdí s kapelou po evropě, takže nějaký čas na zkoušení a porovnávání konkrétního kusu moc není a nebude. Tak se snažím najít někoho, komu tyhlety kusy z dané doby prošly rukama. Singl není špatný aparát ale postupem času nějak upadá a upadá. Plánoval jsem k němu velký comeback po letech (jsem si říkal, že stejně skončím, kde jsem začal) a ono neee
ať už jsem ho hodil na jakoukoliv bednu tak to prostě nebylo ono a to jsem s tím kdysi odehrál fakt kopec času...
Díky za tip s tím revivalem, omrknu to!
Vím, že majitel toho aparátu na slovensku věčně jezdí s kapelou po evropě, takže nějaký čas na zkoušení a porovnávání konkrétního kusu moc není a nebude. Tak se snažím najít někoho, komu tyhlety kusy z dané doby prošly rukama. Singl není špatný aparát ale postupem času nějak upadá a upadá. Plánoval jsem k němu velký comeback po letech (jsem si říkal, že stejně skončím, kde jsem začal) a ono neee
Díky za tip s tím revivalem, omrknu to!
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tady to recto jsem myslel
zrovna vcera jsem se o teto serii s Pavlem Horkym bavil
chvali to vic lidi, melo by to byt "nejmin usycene" z recto zesaku ale nikdy jsem to na vlastni usi nebo v primym porovnani s jinyma rectama neslysel
takze to neposkytnu moc relevantni informace. kazdopadne vim ze ty prvni recta mely fixni snuru a maly logo, takze by to melo fakt sedet.
btw jestli jsi ale se soldanem po vsech strankach spokojeny tak bych na to p***l
navic soldano je vic adidas nez nejake recto ktere se vali kazdemu druhemu kytaristovi ve zkusebne 
btw jestli jsi ale se soldanem po vsech strankach spokojeny tak bych na to p***l
-
honzick_guitarman
http://bandzone.cz/czfaithnomore (tady jde slyšet líp...)
mimochodem, není to dual, ale tripl...
a musím potvrdit, nejlepší recto, co jsem kdy viděl, slyšel, hrál na něj...
mimochodem, není to dual, ale tripl...
a musím potvrdit, nejlepší recto, co jsem kdy viděl, slyšel, hrál na něj...
Díky moc, jakože sedět by tomělo podle více faktorůzrovna vcera jsem se o teto serii s Pavlem Horkym bavilchvali to vic lidi, melo by to byt "nejmin usycene" z recto zesaku ale nikdy jsem to na vlastni usi nebo v primym porovnani s jinyma rectama neslysel
takze to neposkytnu moc relevantni informace. kazdopadne vim ze ty prvni recta mely fixni snuru a maly logo, takze by to melo fakt sedet.
btw jestli jsi ale se soldanem po vsech strankach spokojeny tak bych na to p***lnavic soldano je vic adidas nez nejake recto ktere se vali kazdemu druhemu kytaristovi ve zkusebne
![]()
JJ na to jsem koukal, ze studia to má povedený zvuk, i když bych ten apec potřeboval slyšet jinak a jinde
Nečetl jsem celý topic, protože se to zrvhlo v home made stavbu hlavy. K tomu snad jen toto - Mesa Boogie je značka, která si může dovolit dát vyšší cenu za své aparáty. Jak zde někdo psal - léta zkušeností, ruční práce, záruka toho, že je aparát odzkoušen a jsou v něm použity kvalitní součátky. Je spousta dobrých značek pro kytarové hlavy, ale dle mého názoru Mesa Boogie je s pár dalšími na úplné špici. Já osobně šetřím na Dual Reclifer (možná by postačil i solo reclifer). Bohužel můj zesilovač odešel a musím říci, že mi toho hodně dalo. Nyní hraju na zapůjčenou hlavu Rožďál (chápu, také jeho věci moc nemusím), který je stavěn, jako čistý aparát. Jako kapela jsme výrazně ubrali na zkreslení a musím říct - "Jo, teprv potom to má ty správné koule na pódiu a pro lidi před podiem!" Člověk potom vše slyší čitelně přitom zkresleně a odděleně. Dynamika je prostě jedním slovem úžasná a zkreslený zvuk děláte výkonem lampy a sílou hraní na struny (popř. decibelovým nakopávadlem). Proto bych chtěl Mesinu popř. Rockwella. Myslím, že Mesa Boogie Dual Reclifer je velice dobrá volba. Je pro opravdové muzikanty a ne pro cápky, kteří všecko tahají přes krabičky s vyhelnými výškami a gainem. Mesinu určitě doporučuji a hlavně doporučuji vyzkoušet společně s kapelou nebo se spoluhráči. Zvuk při samostaném hraní se ti nebude úplně líbit, jako u aparátu, kde můžeš vyhulit gain. Takový můj názor.
Děda
Děda
Mám trochu pocit žes topic nečetl vůbec a píšeš úplně z cesty poslední tazatel je zaměřen na pokud vím první kusy býroby řady FNečetl jsem celý topic, protože se to zrvhlo v home made stavbu hlavy. K tomu snad jen toto - Mesa Boogie je značka, která si může dovolit dát vyšší cenu za své aparáty. Jak zde někdo psal - léta zkušeností, ruční práce, záruka toho, že je aparát odzkoušen a jsou v něm použity kvalitní součátky. Je spousta dobrých značek pro kytarové hlavy, ale dle mého názoru Mesa Boogie je s pár dalšími na úplné špici. Já osobně šetřím na Dual Reclifer (možná by postačil i solo reclifer). Bohužel můj zesilovač odešel a musím říci, že mi toho hodně dalo. Nyní hraju na zapůjčenou hlavu Rožďál (chápu, také jeho věci moc nemusím), který je stavěn, jako čistý aparát. Jako kapela jsme výrazně ubrali na zkreslení a musím říct - "Jo, teprv potom to má ty správné koule na pódiu a pro lidi před podiem!" Člověk potom vše slyší čitelně přitom zkresleně a odděleně. Dynamika je prostě jedním slovem úžasná a zkreslený zvuk děláte výkonem lampy a sílou hraní na struny (popř. decibelovým nakopávadlem). Proto bych chtěl Mesinu popř. Rockwella. Myslím, že Mesa Boogie Dual Reclifer je velice dobrá volba. Je pro opravdové muzikanty a ne pro cápky, kteří všecko tahají přes krabičky s vyhelnými výškami a gainem. Mesinu určitě doporučuji a hlavně doporučuji vyzkoušet společně s kapelou nebo se spoluhráči. Zvuk při samostaném hraní se ti nebude úplně líbit, jako u aparátu, kde můžeš vyhulit gain. Takový můj názor.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
Rohlajs: Bylo myšleno spíš na úplně původního tazatele, ne na posledního. Nějak mi uniklo, že je to psaný skoro před 4 lety 
JJ to je vidět
dějou se i horší věci 
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
- Dan Rohanský
Je nějaký rozdíl ve zvuku mezi dualem 2 channel a 3 channel? Řekl bych že je, zajímá mě, jestli si někdo zahrál 
- flushedawayone
ehmmmm......http://www.youtube.com/watch?v=tyRRfaqhY5g
to je asi net nejhorší dotaz na celym foru
Tohle je Král všech metalovejch zesilovačů

to je asi net nejhorší dotaz na celym foru
Tohle je Král všech metalovejch zesilovačů
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu na co tim odpovídáš. Na dotaz Dana? Takže odpověď na rozdíl mezi 2/3 kanál je, že je to král metalovejch zesilovačů? Aha...flushedawayone píše:ehmmmm......http://www.youtube.com/watch?v=tyRRfaqhY5g
to je asi net nejhorší dotaz na celym foru![]()
Tohle je Král všech metalovejch zesilovačů![]()
![]()
![]()
- Dan Rohanský
Ehmmm a na co odpovídáš?flushedawayone píše:ehmmmm......http://www.youtube.com/watch?v=tyRRfaqhY5g
to je asi net nejhorší dotaz na celym foru![]()
Tohle je Král všech metalovejch zesilovačů![]()
![]()
![]()
Video pěkný, znám, ale můj problém ani trochu neřeší.
Edit: kubaaa byl rychlejší
imho odpovida na prvni dotaz zakladatele tematu, podobne (i jine vtipne) odpovedi jsou na prvni strance taky.
podle toho, jak vypada schema 3-channel rectifieru, tak bych videl asi nejvetsi rozdil v tom jaky clean umi ten 3 kanal.
- Dan Rohanský
Jojo, to bych i čekal, clean a pushed mod mám v plánu si testnout. Trochu mě znepokojuje, že i v ostatních dvou kanálech jsou rozdíly. Taky bych právě že chtěl srovnání někoho, kdo hrál na oba aparáty.lunchie píše:podle toho, jak vypada schema 3-channel rectifieru, tak bych videl asi nejvetsi rozdil v tom jaky clean umi ten 3 kanal.