Footswitch
Footswitch
Chtěl bych si vyrobit jednoduchý pasivní footswitch. Něšlo by to zapojit takhle spínač by byl třeba ze světla .. mam kombo laney lx 35 diky za odpověd
Naposledy upravil(a) Wabasth dne 4.07.2011 8:51, celkem upraveno 2 x.
Re: Footswitch
šlo . jestli máš manuál vod toho comba tak někde kekonci by mělo bejt blokový schema jak to zapojit a jak se připojuje FS .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Zdravim, taky si chci vyrobit footswitch ke kombu Laney akorát ke linebackeru (myslim že to bude stejný). Chtěl bych oba i FS1 i FS2 a přijde mi blbost si to kupovat z takový prachy když ty spínače stojí pár korun. Neví někdo jak to zapojit? (hlavně ten FS1 na ty FS2 je těch návodů na netu celkem dost) a případně i poslat odkaz jaký ty spínače koupit. Díky 
no tak je to jedno tlačítkovej FS tak ten snad schema nepotřebuje . vem si stereo jack koncovku vraž jí do zdířky pro FS co je v zesilovači a spojuj pokusně ty dva kontakty proti zemi a dívej co dělá combo a podle toho na ten jack přidělej přepínač .

Mmmnt, na jednotlačítkovej fs stereo jack?
Tak když nenapsal co má za combo . Když by si měl výstup na dvojtej FS a dal tam MONO jack tak budeš mít natvrdo furt seplou jednu funkci(pokud to neni vošéfonavý nějak jinak) a stereo jack ti nic sám nesepne . Jestli to combo má výstup jen na jedntlačítkovej FS tak v combu by měla bejt momo zdířka do ní pak mono jack , na něj vypínač a neni co řešit.

No u toho FS1 stačí mono jack pokud se nepletu, takže tam akorát do toho obvodu zařadim vypínač? třeba tenhle? http://www.ges.cz/cz/ps-24b2-GES06503809.html A u FS2 by to mohlo být takhle http://www.sweepyto.net/Dossiers-Guitar ... aspx?id=50
jj na FS1 stačí mono jen si napřed zjisti jestli budeš potřebovat tlačítko nebo vypínač/přepínač třeba > http://www.ges.cz/cz/fs-35-GES06500400.html . To schema na FS2 se dá taky použít . Teda záleží na konkretním combu někde je to řešený jednoduše přez vypínače , někde zas tlačítkama a v combu je elektronika co to přepíná a pak je ještě jedna možnost ale už nevym jaká 

tak u Laney Linebacker určitě přepínací protože to je takový zvláštní kombo nemá to klasicky čistěj a zkreslenej zvuk ale 2 kanály na kterých se na obou nastavujou úplně stejný věci (prostě jsou oba úplně stejný a tlačitkem na kombu přepínam mezi těma kanálama). Jenom nevim jak zapojit ten přepínač co si posílal protože to má 3 vývody, to jako zapojim jenom mezi dva a ono to bude přepínat?
tak sem se ted kouknul co je to zač to combo .... takže kup 3 tůty přepínače http://www.ges.cz/cz/fs-35-GES06500400.html pak MONO a STEREO 6,3 jack . FS1 zapoj takle: zem jacku na prostřední pin přepínače a špičku na jeden krajní pin . FS2 zapoj podle toho co si posílal http://www.sweepyto.net/Dossiers-Guitar ... aspx?id=50 jen tam asi necpi ty ledky(mohli by dělat bordel) , zase se zapojujou krajní a prostřední piny těch přepínačů .
a mělo by to makat
a mělo by to makat

myslel jsem si to že to budou tuty
ale taky jsem si moh skočit do hudebnin a kouknout na originály ty FS od Laney a kouknout se co tam maj za ty tlačítka. jj ledky tam určitě dávat nebudu, přijde mi to i zbytečný. Díky moc za rady, doufam že co nejdřív bude čas se do toho pustit 
ok
to jak si posílal ty to je jen tlačítko bez aretace šlápneš na něj > sepne se po sundání nohy se zas rozepne
to jak si posílal ty to je jen tlačítko bez aretace šlápneš na něj > sepne se po sundání nohy se zas rozepne

Ještě mi napadlo, já potřebuju u FS1 přepínat mezi dvěma kanálama a jak může fungovat přepínání když na tom tlačítku používam jenom 2 kontakty? Já koukal na originál footswitch od Laney a tam je mono jack takže podle mě ten jeden kanál je zapnutej pořád a tim tlačítkem ho vypnu. Jinak to nemůže přeci fungovat.... 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
bude tam relátko nebo nějakej klopnej obvod, kterej mezi tim přepíná a ty ho buď jen sepneš (u relátka mu sepneš cívku, u klopáku pustíš něco na určitej vstup) nebo rozepneš, takže stačí jeden kontakt
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
tak jsem to zkoušl jen tak jako jestli to bude fungovat že jsem u těch kontaktů ty tráty jenom držel rukama a přepínání kanálů funguje
tak předpokládam že zapínání a vypínání efektů bude fungovat taky bez problémů takže si necham vyrobit už jenom nějaký krabičky z nějakýho kovu ať to trochu vypadá a pak už to nebude problém. Všem moc děkuju za rady 
Nevíte kde seženu konektor na fs u line6 spider?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
není tam klasický ethernetový konektor? (jako na internet)
St.Anley Tube Amps
Jojo máš pravdu. dík 
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V