Ladící klíčka

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
tom.batoh

Ladící klíčka

Příspěvek od tom.batoh »

Zdravím,
objednal jsem si novou soupravu Sonor Select. A chtěl bych se zeptat, jestli se k soupravám dává v balení ladící klíčka nebo se musí koupit zvlášť.? A existuje nějaká univerzální ladící klíčka? Díky za odpověď. :D
Metaldrummer

Re: Ladící klíčka

Příspěvek od Metaldrummer »

Zdravím, co já vim tak by v ladícím klíčku nemněl být rozdíl a mněl by být univerzál. A myslím, že bys ho mněl/a dostat k těm bicím.
Gretsch Catalina Maple
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

samozřejmě že ke keždé soupravě ( a nakonec i k většině jednotlivých bubnů) dostaneš jako součást balení ladící kličku. bez rozdílu značek!!

ladící klčka je dnes univerzální!!! :D Vlastně specifickou tedy jinou než obvyklou, jsem viděla u AMATI. A to dokonce 2 různé druhy kliček, které se naedaly vzájemně nahradit a které nepasovaly jinam, než na tu konkrétní modelovou řadu bubnů. Dnešní soupravy na trhu od všech výrobců mají univerzální a normalizovaný profil hlavy ladících šroubů, tedy na to stačí jakákoliv ladící klička!!!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ty Amatky měly šestihrany, ještě ji mám někde jako památku :)
Kličky se prodávají i jednotlivě s nejrůznějšími motivy a nejrůznějšími tvary. Ale zásadní je, že s tím můžeš na jakoukoli značku.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Metaldrummer

Neboli jak sem říkal: je to univerzál tak se neboj :D
Gretsch Catalina Maple
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Ty Amatky měly šestihrany, ještě ji mám někde jako památku :)
Kličky se prodávají i jednotlivě s nejrůznějšími motivy a nejrůznějšími tvary. Ale zásadní je, že s tím můžeš na jakoukoli značku.
Nejen šestihrany...... z pietních důvodů už ale nic doma nemám...naštěstí :twisted:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

amatky měly na prvních řadách (zakulacené mušle) kulaté šrouby s drážkou pro šroubovák takže klička byla kulatá díra s přepážkou.
Novější mušle (hranaté) měly šrouby zploštělé ze dvou stran takže klička byla opět unikátní a nikde jinde nepoužitelná.
čtyřhrany, šestihrany, imbusy atd nejsou originální použitý materiál.
Metaldrummer

Neboli, jak sme se všichni schodli neboj se všecko bude v poho :D
Gretsch Catalina Maple
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pehve píše:čtyřhrany, šestihrany, imbusy atd nejsou originální použitý materiál.
Vážně jsem měl šestihrany. Bicí r.v. cca 1990, k nim tahle klička: http://gilnar.rajce.idnes.cz/Klicek_amati/#kraslice.jpg

pardon z mírný OT :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
pehve píše:čtyřhrany, šestihrany, imbusy atd nejsou originální použitý materiál.
Vážně jsem měl šestihrany. Bicí r.v. cca 1990, k nim tahle klička: http://gilnar.rajce.idnes.cz/Klicek_amati/#kraslice.jpg

pardon z mírný OT :wink:

Já nepochybuji... já tyhle znám taky z vlastní zkušenosti. Jak šestihrany, tak ty zploštěléhlavy tak ty kulaté s drážkou na šroubovák.... onehdy jsem to měla na jedné sadě, kterou jsem si dávala dokupy z jednotlivých komponentů z bazaru :))
pehve

Příspěvek od pehve »

já už taky nepochybuji :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“