S tímhle opravdu souhlasím, já s těmi úhly taky bojoval, ale jak se to vyřeší a kytara není úplně hluchá a sama hraje, tak výměna snímačů hrozně pomůže a může z ní být slušně hrající a hratelný nástroj. Já jsem takovej "dimarzio guy" a u duncanů mi vadí, že nemají takovej svůj ksicht a nepříjdou mi tak živé, když to přiblížím tak třeba SH-4 má všechny parametry co se od takového snímače dá čekat, hraje přesně tak a hraje dobře, ale to je pro mě asi tak všechno, neříkám, že je to špatně, ale mě to moc nesedí a jsem rád za osobitější snímače.mycountry píše:Ještě doporučuju nechat u kytaráře zbrousit lože krku. Všechny levný Ibanezky, co jsem měl v ruce, měly malou vadu na kráse: krk byl vůči tělu v tak blbém úhlu, že ve vyšších polohách byl vždycky totálně vysoký dohmat, při jakémkoliv nastavení kobylky a krku. Začátečník to kolikrát ale nepozná (jako jsem to nepoznal já). Když se tenhle nedostatek u GRG170DX odstraní, tak je to kytara, za kterou v téhle cenové dám ruku do ohně
Ibanez GRG 170 DXL výměna snímačů??
Pravidla fóra
Re: Ibanez GRG 170 DXL výměna snímačů??
Chlapi díky za rady. Koupím ty SD. S tím dohmatem jste mě dostali. Právě se to snažím už několikátým pokusem vyřešit a nešlo mi to. Buď je velký dohmat nebo to drnčí jak střeštěné. Ale počkám až koupím ty snímače (mám to rozjednané) a nechám to už na kytaráří.
Ibanez GRG 170DXL -> BOSS ME-50 -> Schaller KV100 -> 2xCelestion G12-80
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé - já mám na kytaře Dimarzio Evo a SH-4 mi přijde daleko osobitějšíFlajtr píše:S tímhle opravdu souhlasím, já s těmi úhly taky bojoval, ale jak se to vyřeší a kytara není úplně hluchá a sama hraje, tak výměna snímačů hrozně pomůže a může z ní být slušně hrající a hratelný nástroj. Já jsem takovej "dimarzio guy" a u duncanů mi vadí, že nemají takovej svůj ksicht a nepříjdou mi tak živé, když to přiblížím tak třeba SH-4 má všechny parametry co se od takového snímače dá čekat, hraje přesně tak a hraje dobře, ale to je pro mě asi tak všechno, neříkám, že je to špatně, ale mě to moc nesedí a jsem rád za osobitější snímače.
Psal jsem to za sebe, tady jde vidět, že každý to bere a má jinak, takže třeba osobní zkušenost před nákupem taky není ke škodě, SH-4 nic nezkazí.
SH-4 bych k Evu asi nepřirovnával, to spíš k ToneZonu ??...
EDIT: nebo Norton
SH-4 bych k Evu asi nepřirovnával, to spíš k ToneZonu ??...
EDIT: nebo Norton
Chlpai a co říkáte na kombinaci SH-4 kobyla a Di Bluesbucker krk??? Vím, že s tím pořád prudím a kombinuju, ale situace se tak prostě vyvíjí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak co, snímače jsou to kvalitní, není důvod, proč by k sobě neseděly. Ale dokud si do té kytary konečně něco nestrčíš a nezjistíš, jak se to tobě zvukově líbí, můžeme tu jen teoretizovat. Radši už něco kup, vyzkoušej a když ti to náhodou nesedne, vyzkoušíš něco jiného.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- TakJakyhoMeZnas
Nero má pravdu - už si tam něco hoď, ale poradím - používej schémata na pájení z netu, protože když chceš zapojit pouze jedno Dimarzio a jeden Duncan, tak se zapojení dost liší, než kdybys měl všechny od jednoho výrobce. Ozkoušeno - neztratíš tim čas a nervy.Sharna píše:Chlpai a co říkáte na kombinaci SH-4 kobyla a Di Bluesbucker krk??? Vím, že s tím pořád prudím a kombinuju, ale situace se tak prostě vyvíjí.
A ještě jedna věc - použij toto http://www.dimarzio.com/pickup-picker
"You feel alright then you hear a music ring"
No tak první trabl. Musím na sebe prásknout, že jsem vůl. Koupil jsem starší SD SH-4, jenže jsem netušil, že existuje verze normální a pro tremolo. Když s nímač porovnám s původním, tak horní struny nejsou ve středu pólových nádstavců. Hlavně teda Ečko. Není uplně mimo ale jen tak na okraji. To tam zřejmě nemá smysl ani dávat co?
Nemá to žádnej vliv na počasí...jen prostě nejsou struny nad magnetama, ale toho si taky málokdo všimne.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to úplně jedno. Sám mám na ibanezce non-tremolo verzi, když bych potřeboval tremolo model.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak to je super. Dneska to teda vyzkouším.
- ibanezdx170
Zdravim mozna uz to tady bylo nekde receny ale snimace co jsou urceny pro kytary s tremolem netyka se to pouze dvouzvratnych ? nebo je to i pro jednozvratne tremolo ? a dalsi otazecka je jedno jestli se do te grg170 daj ctyrpramenne snimace kdyz original jsou tripramenne ?
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
-
woro90-1
Jde o rozteč strun; existují i pevné kobylky s roztečí strun "jako u tremola".
Čtyřžilové se tam rozhodně dají namontovat, doporučuji zjistit si něco o tom, jak funguje humbucker a co je to za dráty.
Čtyřžilové se tam rozhodně dají namontovat, doporučuji zjistit si něco o tom, jak funguje humbucker a co je to za dráty.
- ibanezdx170
OK dik za odpoved
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X