Squier a Fender

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
XmenT

Squier a Fender

Příspěvek od XmenT »

Uvažuju o koupi nové kytary. Přemýšlím, jaký by měl zvuk v kombinaci Peavey ValveKing 112VK + Telecaster/Stratocaster.

Chtěl bych hrát punk rock a sem tam metal, dole jsou moji favoriti. Nejsem si jist, jestli vzít Fender (drahší) nebo Squier (levnější), jestli to má nějaký vliv na zvuk. Slyšel sem, že Single Coily na tento žánr nejsou dobrý.
Stratocaster
http://kytary.cz/squier-bullet-strat-hss/HN108564/
http://kytary.cz/fender-standard-strato ... /HN103391/

Telecaster
http://kytary.cz/squier-affinity-telecaster/HN002299/
http://kytary.cz/fender-standard-telecaster/HN082959/
qwer
Odborník

Re: Squier a Fender

Příspěvek od qwer »

tak kytara za 3t. bude asi někde jinde než kytara za 11t. !
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

XmenT píše:Uvažuju o koupi nové kytary. Přemýšlím, jaký by měl zvuk v kombinaci Peavey ValveKing 112VK + Telecaster/Stratocaster.

Chtěl bych hrát punk rock a sem tam metal, dole jsou moji favoriti. Nejsem si jist, jestli vzít Fender (drahší) nebo Squier (levnější), jestli to má nějaký vliv na zvuk. Slyšel sem, že Single Coily na tento žánr nejsou dobrý.
Stratocaster
http://kytary.cz/squier-bullet-strat-hss/HN108564/
http://kytary.cz/fender-standard-strato ... /HN103391/

Telecaster
http://kytary.cz/squier-affinity-telecaster/HN002299/
http://kytary.cz/fender-standard-telecaster/HN082959/
To je vtip?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
ms.Elise
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ms.Elise »

To je fakt blbej humor, jak vůbec něco takovýho můžeš napsat nebo si i myslet?!
Ibanez GRX 20
Roland Cube 20X
Bespeco Neucab
Manuel Rodriguez C9
Washburn D8
Boss DS2
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Né vole cena kytary nemá vliv na zvuk a proto většina známých kytaristů má kytary za desítky tisíc.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
XmenT

Příspěvek od XmenT »

Napsal sem něco špatně? :|

Ne, fakt nežertuju, já se v tom moc nevyznám.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

XmenT píše:Napsal sem něco špatně? :|

Použij mozek, má auto za 20 tisíc stejnou výbavu/funkci/výkon jako auto za 3 mega? Nemá a tak je to takřka u všeho.Ta rozdílná cena tam opravdu není jen kvůli logu fender.

Jo a ještě, na punk/punk-rock si myslím, že singly jsou v pohodě.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
XmenT

Příspěvek od XmenT »

tadeasp píše:
XmenT píše:Napsal sem něco špatně? :|

Použij mozek, má auto za 20 tisíc stejnou výbavu/funkci/výkon jako auto za 3 mega? Nemá a tak je to takřka u všeho.Ta rozdílná cena tam opravdu není jen kvůli logu fender.

Jo a ještě, na punk/punk-rock si myslím, že singly jsou v pohodě.
No dobře, díky za vysvětlení. Nehučí náhodou singly u komba?
Alternátor

Při vyšším zkreslení... Já jsem třeba zastánce humbuckerů, ale fakt je, že obojí má svůj specifickej zvuk. Singly bych volil spíš na clean. Pokud strata, tak bych šel do kombinace H-S-S.
Edit: ne že hučí, ale spíš produkujou takovej šum/brum
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Alternátor píše:Singly bych volil spíš na clean. Pokud strata, tak bych šel do kombinace H-S-S.
To je zase názor, tisíckrát se to tu řešilo. Humbucker fanatik nikdy nepochopí že když člověk dobře nastaví kytaru tak se na singl dá hrát se zkreslením takřka bez šumu. Ne náhodou se v rocku kytary se singly vždy používaly a používají.

Navíc tu jsou taky mezipolohy.

ALe samozřejmě je rozdíl mezi singlem za 250,- a singlem za 3000,-
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

A já osobně mám na punk rock mnohem radši zvuk singlů...
Alternátor

jakub.kubaaa píše:
Alternátor píše:Singly bych volil spíš na clean. Pokud strata, tak bych šel do kombinace H-S-S.
To je zase názor, tisíckrát se to tu řešilo. Humbucker fanatik nikdy nepochopí že když člověk dobře nastaví kytaru tak se na singl dá hrát se zkreslením takřka bez šumu. Ne náhodou se v rocku kytary se singly vždy používaly a používají.

Navíc tu jsou taky mezipolohy.

ALe samozřejmě je rozdíl mezi singlem za 250,- a singlem za 3000,-
Tak fanatik? Teď jsi mě rozesmál. To, že mam radši humbucekery ještě neznamená, že je všem vnucuju, si přečti, co jsem napsal. A jo, singl prostě vždycky trochu brumí, ať se ti to líbí, nebo ne... Vždyť kvůli tomu přece humbuckery vznikly.
Edit: no, dost lidí tu zastává názor, že jakýkoliv korekce ořezávaj původní zvuk (což je vlastně pravda) takže v základu (full volume i tone) ti to ten singl prostě dělat bude, jinak se omlouvám, jestli jsem někoho pohoršil tím, že jsem napsal, že jsem zastáncem humbuckerů :roll:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Alternátor píše:Edit: no, dost lidí tu zastává názor, že jakýkoliv korekce ořezávaj původní zvuk (což je vlastně pravda) takže v základu (full volume i tone) ti to ten singl prostě dělat bude, jinak se omlouvám, jestli jsem někoho pohoršil tím, že jsem napsal, že jsem zastáncem humbuckerů :roll:
Cože? :shock: Viděl jsi někdy frekvenční charakteristiku jakéhokoli kytarového snímače? A co se děje podle jeho umístění pod strunou? Jaké ořezávání původního zvuku?
XmenT

Příspěvek od XmenT »

Nepohoršil, mě se taky více líbí humbuckery. Už jen kvůli tomu, že neprodukují šum či brum. Co sem si narychlo zkoušel jednoho Stratocastera u komba Peavey VK112, tak ten šum tam byl a určitě to dělal snímač. Kdybych už teď měl kupovat Stratocastera tak jedině H-S-S. Co se týče Telecastera, u toho nevím (jestli taky produkuje šum při vyšším zkreslení) a právě proto bych ho chtěl vyzkoušet.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Řekl bych, že se zase začínají řešit koukoutiny :?

I se singly se dá hrát solidně zkresleně, pokud ty singly za trochu stojí, člověk není jelito a umí si nastavit aparát a umí se singly hrát, ale brumět budou vždycky a čím větší zkreslení tím větší bordel ven poleze, tohle se podle mě Altec snažil říct a má pravdu, to není o nastavení, to je daný fyzikou.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

XmenT píše:Co se týče Telecastera, u toho nevím (jestli taky produkuje šum při vyšším zkreslení) a právě proto bych ho chtěl vyzkoušet.
jo to mluvi za vse...kdyz mas na teleti singly jako na stratovi, co myslis? singly jsou proste takove, je jedno jestli budou na stratovi, teleti, sg, hajzlprkne..
Alternátor

Flajtr píše:Řekl bych, že se zase začínají řešit koukoutiny :?

I se singly se dá hrát solidně zkresleně, pokud ty singly za trochu stojí, člověk není jelito a umí si nastavit aparát a umí se singly hrát, ale brumět budou vždycky a čím větší zkreslení tím větší bordel ven poleze, tohle se podle mě Altec snažil říct a má pravdu, to není o nastavení, to je daný fyzikou.
O nic jinýho mi nešlo. Jinak proti singlům nic nemám. Každýmu se líbí víc něco jinýho. MNĚ holt silngly víc seděj na čistej zvuk, to je celý.
Alternátor

woro90-1 píše:
Alternátor píše:Edit: no, dost lidí tu zastává názor, že jakýkoliv korekce ořezávaj původní zvuk (což je vlastně pravda) takže v základu (full volume i tone) ti to ten singl prostě dělat bude, jinak se omlouvám, jestli jsem někoho pohoršil tím, že jsem napsal, že jsem zastáncem humbuckerů :roll:
Cože? :shock: Viděl jsi někdy frekvenční charakteristiku jakéhokoli kytarového snímače? A co se děje podle jeho umístění pod strunou? Jaké ořezávání původního zvuku?
Já to bral tak, že snímač s korekcema na max (tone, volume) prostě hraje tak, jak by hrál, kdyby žádný neměl, čili tak, jak byl "přirozeně" postavenej. Ale už končim s OT, o tohle mi vubec nešlo.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A proto hrajeme přes hi-fi aparáty.

Pokud ti volumítku a tónovka připadají nepřirozené, klidně si je vymontuj, ale aspoň pro mě smysl mají. Ano, hraju na singly. A dávám přednost více zvukům z jednoho snímače.
Alternátor

Mně by zajímalo, jak by tady člověk měl odpovědět, aby ses do něj hned nenavážel. Já se pouze snažil poukázat na to, že v ZÁKLADU to ten snímač prostě dělá, pokud si pohraješ s nastavením, tak to bude taky dělat, jen v menší míře. Ale konkrétně na Tobě Woro, je vidět, že si vždycky rád rejpneš, takže mě to ani moc nežere.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“