Výměna snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Flajtr

Re: Výměna snímačů

Příspěvek od Flajtr »

Na tohle ti dám jednoducho radu, ty minihumbuckery lidi moc neznají, takže ti tady podle mě těžko, někdo poradí...jednodušší je napsat Machovi do RM. Mě odvětil vždycky hodně rychle a poradí dobře, protože svoje snímače zná a cenově jsou tak nastejno, takže nemá potřebu tahat prachy :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

ASmith píše:Zdravím chystám se k narozkám koupit Squier Standard a pak vyměnit snímče za minihumbuckery - konkrétně neck a bridge - na bridge hraju doprovody a na neck sóluju a střed nechám SC. Chtěl bych se teda zeptat jaká kombinace RM pickups by byla nejlepší? Ke kobyle bych odhadoval asi Distortion Rails, ale krk vážně netuším...sóluju podobně a s podobnym zvukem na krkáči jako Dave Murray....dík za rady ;)
Asi temi "minihumbuckery" myslis humbucker velikosti singlu (coz je neco jineho nez mini).
Mam na jedny kytare u krku VV.Rails a jsem velice spokojen (u kobylky je Alnico RM bridge Plus). Zvukove ma ten krk hodne stredu, ale pokud to das na Strata, tak by to melo byt ok (predpokladam ze bude z olse nebo neceho podobneho, spis zvonivejsiho). Na neco mahagonoveho s lepenym mahagonovym krkem by ten VV uz mozna moc huhlal.
Pokud bys chtel neco mene stredoveho a vic zvoniveho, tak asi MagicRails, ale ten jsem v kytare nikdy nemel.
Hraju výhradně na šrot.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak Macho z RM odpověděl: bridge Distortion rails / F4 Jr. neck: VV rails, takže asi není co řešit :)...
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

:D
Jeste si to zapoj tak, aby v mezipolohach hrala jen jedna civka z HB spolu se stredovym singlem, tim neprijdes o ten typicky stratovsky cisty zvuk v mezipoloze (pokud o nej teda stojis).
Hraju výhradně na šrot.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Teď mi taky zkušenější kolega říkal, že VV u krku je moc středový, moc kulatý. Takže na čisté zvuky rozepínat nebo paralelně.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

kmensik píše:Teď mi taky zkušenější kolega říkal, že VV u krku je moc středový, moc kulatý. Takže na čisté zvuky rozepínat nebo paralelně.
A přesně ten "kulatý" se mi líbí :twisted:
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

ahoj, chci si koupit snímače od squiera z bazaru, jen se chci zeptat,jak poznám, kam patří který snímač, jestli ke krku, kobylce .. záleží na tom ? zatím budu měnit jen kobylkový snímač

aivn tu totiž má na stratovi jako barvu kablíku snímače od kobylky červenou, a já na axlovi žlutou.
Obrázek
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Myslím že by to na nich mohlo být napsané, ale hlavně by to měl vědět prodejce tak ať ti je kdyžtak popíše :wink: . Podle mě to jedno rozhodně není, ale ať raději poradí ještě někdo...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, já bych hlavně řekl, že kupovat snímače od squieru nemá moc smysl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Nero - jsou z rady standard, mely by snad byt lepsi nez snimace na headlinerovi ne ? Aivn to menil taky na squierovi, takze ten s cervenym kablikem bych dal ke kobylce.

Kdyztak mu proste napisu, jestli vi(a to by mel) kam ktery patri. Jeste jsem to tedy nekoupil, ale 3 singly ze standard squiera za 400 vc. dobirky neni spatna cena ne ?
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

K rozhodnutí kupovat snímače ze squiera se vyjadřovat nebudu, ale identifikace pozic je většinou jednoduchá - kobylkový se často od zbylých dvou něčím liší nebo jsou všechny tři úplně stejné; pak hledáš střední, který je RWRP.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Nero píše:No, já bych hlavně řekl, že kupovat snímače od squieru nemá moc smysl...
náhodou ty alnica ze standartu a vejš nehrajou úplně zle když má člověk štěstí na vyrovnanou sadu - osazoval sem je kamarádovy do staga, který po stránce "dřeva" nebyl úplně k zahození ale ty snímače byly zlo - teď to celkem hraje...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, pravda, že oproti stagg nebo axl stock to bude asi lehký posun, ale i tak bych radši šel do RM, ty se na bazaru dají sehnat poměrně levně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Tak, přišel ten správný čas na výměnu snímačů... a rozhodl jsem se takto:
Kytaru mám fokus-H strat 2004, bude to moje druhá kytara = hodlám ji mít permanentně podlazenou do Eb

Rozhodl jsem se pro tyto snímače:
Kobylka : R.M. Custom
Střed: R.M. RS 2
Krk : R.M. Clasic rails

jelikož když už se budu šťárat v kytaře, tak pořádně, tak sem se rozhodl úplně "překopat" celé zapojení snímačů. Představoval bych si to takhle :

1xVolume na celou kytaru s killswitchem : http://www.audiotek.cz/product-45096-shadow-sh-124-500
2xTone - pro střed a pro krk zvlášť, push pull => 1) rozepínací krkový miniHB + 2) zapojení střed+krk naráz paralelně (?), zde nevím které potenciometry a hodnoty zvolit
5-ti cestný přepínač 1)kobylka normálně 2) kobylka mimofáze 3)střed 4)střed +krk sériově 5) krk
3-oj cestný přepínač on-on-on kobylka sériově/jedna cívka/paralelně
a na výstup klasickou samici 6,3 neutrika

a poslední nápad - nedávno jsem narazil na tohle : post288760.html?hilit=fernandes%20sustainer#p288760 ->DIY sustainer -> nevím jestli bych si na to troufl sám, ale možná bych požádal o pomoc nějakého kutila odsud za nějakou menší úplatu :P
U sustaineru chápu princip, ale nevím, kam ho umístit, šlo by to ke krku ? (měl bych tam vedle sebe miniHB a sustainer velikosti SC v díře na HB. a z toho plyne - zapínání sustaineru - chci aby se to dalo zapnout naráz k jakémukoli zapojení snímačů, nejlepší by bylo prdnout tam aj nějakou LEDku :P

a teď voala, největší dotaz ... JAK TO sakra ZAPOJIT ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

JohnyWM píše:5-ti cestný přepínač 1)kobylka normálně 2) kobylka mimofáze 3)střed 4)střed +krk sériově 5) krk
3-oj cestný přepínač on-on-on kobylka sériově/jedna cívka/paralelně
Co si predstavujes pod pojmem "kobylka mimofaze" ?? Na zapojeni v protifazi potrebujes 2 snimace. Nebo chces snad zapojit jednotlive civky z HB paralelne v protifazi, nebo seriove v protifazi? Obavam se, ze pak z toho zvuku nic moc nezbude.

Stred + krk seriove bude podle me dost zahuhlana a v praxi ne moc pouzitelna kombinace, mam to na stratovi (s RM singly), ale moc to nepouzivam. Spis bych doporucoval klasicke zapojeni petipolohace - kobylka, kob+stred, stred, stred+krk, krk. Kombinace spojovat paralelne a na nejaky prepinac dat moznost pouzit v kombinacich jen jednu civku z HB.

Pokud touzis mit u krku extra kulaty a stredovy zvuk, tak tam dej VV-rails a ten pripadne prepinej seriove/paralelne/jedna civka. Bude to fungovat lip nez seriova kombinace krk+stred.
Hraju výhradně na šrot.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Zdar, blbě sem se vyjádřil, tu mimofázi jsem myslel kobylka + střed (byl to jenom pracovni navrh, moc do toho nevidím) pokud teda použiju klasický přepínání jak si psal výše, tak tam teda přidám navíc přepínač kde teda budu moct přepínat kobylku sériově/jedna cívka/paralelně (správně?)

u krku žádný extra kulatý ton nechci, spíš na sóla, ten miniHB tam chci mít rozepínací jen kvůlu tomu že chci mít zvuky podobné jak HB u krku tak singlu u krku... vím že ani jeden z těchto dvou zvuků nebude 100% věrný ale mělo by se to blížit, ne ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

S protifazovejma kombinacema jsem trochu experimentoval na stratovi, a moc ne to nechytlo... nakonec tam zustal prepinace kterej umoznuje v jedny poloze klasickyho SSS strata a v druhy kombinace krk+stred serie, stred+kobylka serie a krk+stred paralelne protifaze a stred+kobylka paralelne protifaze. Ale moc to nepouzivam. Zvuk kytary s HB to nenhradi, proste jsem pro tyhle zvuky zatim nenasel prakticke uplatneni v kapele. Ale prepinac jsem tam nechal, treba tomu nekdy prijdu na chut.

Ohledne toho krkoveho snimace - Classic rails bude urcite dobry snimac, ale nemam s nim osobni zkusenost. Jen mi podle papiru pripada, ze rozepnuty uz bude mit hodne malo zavitu (ss odpor 1.8kOhm) a zvuk bude prilis tenky a slaby, rozhodne to nebude moc podobne krkovemu singlu. Ja mam na jedny kytare u krku VV-rails a je to maso, hodne hutny stredy a silnej vystup. Je pravda ze na ahordovy hrani se zkreslenim uz to neni, ale na jednotonovy sola je to super. A rozpenutej hraje docela podobne jako singl. Mozna bych jeste uvazoval (byt tebou) o tom Magic Rails, myslim ze bude ke krku lepsi nez Classic a bude i lip fungovat rozepnutej nebo v paralelni kombinaci.
Hraju výhradně na šrot.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

rozumim.
K tomu krkovýmu miniHB, od toho clasika bych teda upustil, V tom případě bych šel tedy do magic rails....
Kovy

Příspěvek od Kovy »

čau, mám blbý dotaz, musí se měnit oba snímače, když chci vyměnit jenom ten u kobylky? nebude se to hádat s továrním, který je u krku? dikes
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Kovy píše:čau, mám blbý dotaz, musí se měnit oba snímače, když chci vyměnit jenom ten u kobylky? nebude se to hádat s továrním, který je u krku? dikes
stačí jeden.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“