Squier a Fender

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90-1

Re: Squier a Fender

Příspěvek od woro90-1 »

Alternátor píše:Mně by zajímalo, jak by tady člověk měl odpovědět, aby ses do něj hned nenavážel. Já se pouze snažil poukázat na to, že v ZÁKLADU to ten snímač prostě dělá, pokud si pohraješ s nastavením, tak to bude taky dělat, jen v menší míře. Ale konkrétně na Tobě Woro, je vidět, že si vždycky rád rejpneš, takže mě to ani moc nežere.
V základu ten snímač prostě dělá co? Brumí? Nebo o co jde? Já jsem se jen chytil tvého tvrzení o ořezávání původního zvuku, což je podle mě nesmysl a lpění na krajním případě. Jsem rád že tě to moc nežere a nepíšeš zbytečně osobně a podrážděně. Mimochodem o čem se tu vlastně bavíme? Původní zvuk čeho? Ten zvuk vzniká interakcí všech částí nástroje, mezi které patří i aparát. Co je původní zvuk?

Singly vždycky brumí, ale pokud člověk nepoužívá opravdu šílené zkreslení nebo nehraje v elektrárně, na punk nejsou problém, a spoustě lidí se v punku líbí víc. Rozhodně bych se rozhodoval podle zvuku a ne podle toho, jak účinná je to anténa. S tím bordelem se dá bojovat a je na to spousta jednoduchých triků.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ne, že bych to pokaždý vztahoval na sebe a řikal, co bych udělal JÁ, ale budiž. Jestli ti přijde osobní a podrážděný tvrzení, že si vždy rád rejpneš, tak už fakt nevim. Mně to přijde jako obyčejný konstatování faktu, v čemž bys se mnou snad dokonce moh souhlasit i ty. Pokud si to pozorně přečteš, tak tazatel psal, že by si sem tam rád střihnul i metal a nezlob se na mě, pokud je v tomto moje doporuční vzít kytaru s 1HB až přespříliš kacířský. Jen jsem se snažil doporučit optimální výběr.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ano, sem tam metal. Ale vzhledem k tomu, co píše, bych si dovolil hádat, že než se k metalu dohrabe technicky, bude mít dávno tyhle věci srovnané a stejně si nejspíš bude pořizovat jiný nástroj, který mu bude ve všem plně vyhovovat. Proto jsem si dovolil ten metal ignorovat a řešit spíš ten punk, kde je to o vkusu, ne o brumu. A proti doporučení 1HB jsem nenapsal vůbec, ale vůbec, nic.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

O vkusu... Ale vzhledem k tomu, že si pravděpodobně ani jednu kytaru nezkusil, tak by bylo lepší, nechat ten vkus na něm, co říkáš? Hele, já se tady fakt nechci hádat o kravinách. Prostě jen nemam rád, když mě někdo chytá za slovo. Já proti tobě jako člověku nic nemam, jen mi tyhle debaty už lezou krkem. Takže se omlouvám všem za svinění tohohle topicu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
mrogurt

Příspěvek od mrogurt »

woro90-1 píše:Ano, sem tam metal. Ale vzhledem k tomu, co píše, bych si dovolil hádat, že než se k metalu dohrabe technicky, bude mít dávno tyhle věci srovnané a stejně si nejspíš bude pořizovat jiný nástroj, který mu bude ve všem plně vyhovovat. Proto jsem si dovolil ten metal ignorovat a řešit spíš ten punk, kde je to o vkusu, ne o brumu. A proti doporučení 1HB jsem nenapsal vůbec, ale vůbec, nic.
Ty hádáš?? :roll: Jak ignorovat?? To je fakticky objektivní jak hovado... :|
A co když nebude mít na jiný nástroj? Co když má jen na ten jeden na hodně dlouhou dobu? Kdybys radši doporučil kytaru, která splňuje všechna kritéria a ne jen ta, která se ti líbí. Udělat to takhle někdo jinej, tak se do něj hned pustíš, jakej to není debil. Takže v tomhle případě rozhodně souhlasim s Alterem ohledně HSS strata. :idea:
Kytara: Fokus Stratocaster HSH - sunburst
Kombo: Marshall MG - 30DFX
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

mrogurt píše:
woro90-1 píše:Ano, sem tam metal. Ale vzhledem k tomu, co píše, bych si dovolil hádat, že než se k metalu dohrabe technicky, bude mít dávno tyhle věci srovnané a stejně si nejspíš bude pořizovat jiný nástroj, který mu bude ve všem plně vyhovovat. Proto jsem si dovolil ten metal ignorovat a řešit spíš ten punk, kde je to o vkusu, ne o brumu. A proti doporučení 1HB jsem nenapsal vůbec, ale vůbec, nic.
Ty hádáš?? :roll: Jak ignorovat?? To je fakticky objektivní jak hovado... :|
A co když nebude mít na jiný nástroj? Co když má jen na ten jeden na hodně dlouhou dobu? Kdybys radši doporučil kytaru, která splňuje všechna kritéria a ne jen ta, která se ti líbí. Udělat to takhle někdo jinej, tak se do něj hned pustíš, jakej to není debil. Takže v tomhle případě rozhodně souhlasim s Alterem ohledně HSS strata. :idea:
Já jsem pořád pro ty singly a když chce metal tak koupit HB velikosti singlu a sám uvidí co se mu hodí a myslím, že HB z fendera nebude to pravé ořechové pro metal.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mrogurt píše:Ty hádáš?? :roll: Jak ignorovat?? To je fakticky objektivní jak hovado... :|
Nedoporučil jsem žádnou, jsem přesvědčen, že aby si člověk vybral kytaru, která mu bude jakžtakž sedět, musí si jich co nejvíc osahat. A pokud se ptá, jaký je rozdíl mezi kytarou za 3k a za 12k, a píše, že slyšel, že SC se na zvolený žánr nejsou dobré, jako jediné řešení vidím ozkoušet všechno, ne se předem zaměřovat třeba na HSS straty (které jsou výborné a je dost možné že u nějakého skončí, ale třeba mu bude sedět něco úplně jiného). A můj vstup do diskuse se vůbec netýkal výběru kytary, jen jsem měl potřebu poukázat na nesrovnalost v Alternátorově příspěvku - ten (alespoň pro mě) vyzněl tak, že volume a tone jinde než na desítce znamená určitou degradaci zvuku, a tedy je třeba posuzovat vuk snímačů jen naplno, kdy singly brumí, což je špatně. Singly totiž brumí bez ohledu na polohu clony (50Hz a 100Hz jsou hluboko pod pásmem, kterého se clona týká) a volume má víceméně stejnou funkci jako gain na aparátu.

Tazateli bych doporučil jen zkoušet, poslouchat, číst a nasávat co nejvíc informací, než vyprázdní peněženku. To, co mu kdo poradí tady, je sice dobré vodítko, ale nikdo tady nevíme jaký krk mu sedne do ruky, jaký zvuk se mu líbí a jaký tvar je pro něj pohodlný.
mrogurt píše:Udělat to takhle někdo jinej, tak se do něj hned pustíš, jakej to není debil.
Znáš mě? To je fakticky objektivní jak hovado... :|
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

myslim, ze v tento okamzik se pomerne vhodne reseni zakladni otazky tazatele samo nabizi.
at si ted poridi nejlevnejsi vhodnou kytaru (rozumne nejlevnejsi, at se na to da hrat. klidne neco z bazaru)... ...a az se trochu rozkouka, tak uz bude vedet sam, co vlastne potrebuje...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Souhlas. A pokud za každou cenu novou, tak aspoň Affinity sérii Squiera s 1 HB. S tím vystačí na dost dlouho.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je recht, od Squieru určitě aspoň Afinity. Ty bullety obvykle stojí za prd.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“