Zčernání strun
Pravidla fóra
Zčernání strun
Ahoj, chci se zeptat, čím je to způsobeno a jestli máte také podobné zkušenost. Když nasadím nové struny a chci je "zahrát", tak po hodince hraní začnou na určitých pražcích lehce černat. Netuším čím to může být způsobeno. Časem struny zčernají úplně. Docela se mi potí ruka při hraní, tak sem myslel, jestli to není kvůli tomu.
Máte podobné zkušenosti?
Díky
Máte podobné zkušenosti?
Díky
- TakJakyhoMeZnas
Re: Zčernání strun
Já jsem kdysi hrál na Ernie ball Skiny top heavy bottom a stejný problém - ruka se prostě potí.
Začali černat a rezivět - ten nikl se odloupával po vrstvách a došlo až k praskání strun.
Doporučuju každý den čistit po hraní nějakým přípravkem (já třeba používám už 3 roky Dunlop 65 - vždycky vydrží rok a zabraňuje těm nechtěnejm skutečnostem)
Před čistěnim ještě prstama sjet po strunách, abych z nich dostal tu kůži, co na nich při hraní necháš a pak čistit, dokud se nebudou lesknout.
Jestli ti nic nepomůže, zkus Elixíry.
Začali černat a rezivět - ten nikl se odloupával po vrstvách a došlo až k praskání strun.
Doporučuju každý den čistit po hraní nějakým přípravkem (já třeba používám už 3 roky Dunlop 65 - vždycky vydrží rok a zabraňuje těm nechtěnejm skutečnostem)
Před čistěnim ještě prstama sjet po strunách, abych z nich dostal tu kůži, co na nich při hraní necháš a pak čistit, dokud se nebudou lesknout.
"You feel alright then you hear a music ring"
Díky za raduTakJakyhoMeZnas píše:Já jsem kdysi hrál na Ernie ball Skiny top heavy bottom a stejný problém - ruka se prostě potí.
Mám teď doma tyto dvoje struny http://kytary.cz/ernie-ball-super-slink ... /HN104556/. Taky ho mám doma (http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-6582/HN021333/), ale nevěděl jsem, jak ho použít. Když ho nanesu, mám ho hned utřít suchým hadříkem, nebo nechat působit?
- ...EDGE...
Aha, díky moc za rady! 
Nynější struny začali reznout, tak proto provedu změnu a zkusím se o ně starat.
Nynější struny začali reznout, tak proto provedu změnu a zkusím se o ně starat.
Včera jsem kupoval Ernie Ball 2215. Dneska jsem na ně poprvé hrál a hned po chvíli začaly černat. Tady každý poradí utírat, patlat sajrajtem atd... Ale to to mám dělat během hraní?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Dlho som používal prípravok Dunlop, ten trošku "pribrzdil" to černanie strún, ale ak sa niekomu fakt potia ruky, tak odporúčam jednoznačne struny Elixír. Ja ich používam už vyše roka a nemôžem si vynachváliť. Struny sú aj po 4-6 týždňoch hrania takmer ako nové.
- TakJakyhoMeZnas
je mi to jasné...Bummer píše:Včera jsem kupoval Ernie Ball 2215. Dneska jsem na ně poprvé hrál a hned po chvíli začaly černat. Tady každý poradí utírat, patlat sajrajtem atd... Ale to to mám dělat během hraní?
jde o to, že se dělají přípravky, které ti při vyčištění nechají na strunách vrstvu, ktera tomu černání zabrání.
Během hraní jí sedřeš a po opětném vyleštění znovu naneseš.
Tady je problém v abnormálním pocení rukou, kterym taky trpím, a proto používám elixíry, který maj tu vrstvu na trvalo a koroze a černání u nich nehrozí...
Bohužel stojí 2x tolik, co normály.
Poslední mně napadá během hraní si dát 5 sek pauza, přejet po nich prstama (jako bys jí chtěl vytáhnout, ale přitom po ní jen přejedeš) a sejmout z ní ten nános kůže...
Taky jsem měl problémy s černáním. Přešel jsem na Elixíry a ty prostě nečernaj. Neutírám je, nemyju si ruce před hraním ... Akorát mám pocit, že jejich kvalita šla v poslední době mírně dolů a taky že nové struny jiných značek znějí ze začátku lépe než Elixíry. Nicméně po delší době se díky daleko mírnějšímu poklesu kvality zvuku Elixírů zvukově ostatním značkám vyrovnají a posléze prakticky jakékoliv struny předčí.
Taky se přidám a pochválím elixir.. Nejlepší struny na který sem kdy hrál.. Vydrží několik měsíců a pořád kloužou krásně.. A zvuk to samý 
- TakJakyhoMeZnas
Souhlasím s tím - podle mně ten nanoweb docela dělá se zvukem divy (negativně), ale zas dýl vydrží...Jester píše:Taky jsem měl problémy s černáním. Přešel jsem na Elixíry a ty prostě nečernaj. Neutírám je, nemyju si ruce před hraním ... Akorát mám pocit, že jejich kvalita šla v poslední době mírně dolů a taky že nové struny jiných značek znějí ze začátku lépe než Elixíry. Nicméně po delší době se díky daleko mírnějšímu poklesu kvality zvuku Elixírů zvukově ostatním značkám vyrovnají a posléze prakticky jakékoliv struny předčí.
myslím, že Wohma někde zmiňoval - Elixíry jsou oblečený Dadárka.
-
Teorge
Mě to připadá, že nanoweb(elixir) i k3coating(DR) zabíjejí umělé flažonety.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
No to je zaujímavý dotaz.
Toto som si nikdy neuvedomil, ale keď tak uvažujem, tak to môže byť pravda. Mohol by to ešte niekto potvrdiť?
Toto som si nikdy neuvedomil, ale keď tak uvažujem, tak to môže byť pravda. Mohol by to ešte niekto potvrdiť?
Vsichni tady chvali elixiry, ja na ne slysel taky jen pozitivni ohlasy tak jsem do nich zainvestoval a po dvou tydnech hrani (do 2 hod denne) mi zacali E,A,D cernat v oblasti druheho prazce (asi nejcastejsi pouzivani
) a v oblasti strummingu. O trepeni nanowebu uz jsem co to slysel, ale to cernani/tmavnuti me docela udivilo. Mate s tim nejake zkusenosti?
Protože je špína zažraná.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To je naprosto normální, že struny černají. Ani to tak není špínou, ale pot je velice agresivní a ty struny korodují. Já po každém hraní struny otřu a namatlám přípravkem a vydrží mi déle, ale také né navždy.
šlo o černání elixírů.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Moje chyba, nějak jsem to nepostřehl. Nebo spíš mi to nedocvaklo.kmensik píše:šlo o černání elixírů.
Koroze na strunách
Zdravím,
rád by se zeptal zkušenějších, co byste mi doporučili na rezavějící struny. V pátek jsem natáhl nové niklované struny Gibson na kytaru, ani jsem na ni pořádně nehrál, jen vždy tak, aby se trošku "potahaly" a mohl je naladit znova než sednou a dnes (neděle) vidím, že jsou některé místa už nečisté (začernalé) což časem vede ke korozi.
Rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti popřípadě doporučení nějakého konkrétního přípravku, se kterým máte zkušenosti
.
Díky
S pozdravem
Shalladan
rád by se zeptal zkušenějších, co byste mi doporučili na rezavějící struny. V pátek jsem natáhl nové niklované struny Gibson na kytaru, ani jsem na ni pořádně nehrál, jen vždy tak, aby se trošku "potahaly" a mohl je naladit znova než sednou a dnes (neděle) vidím, že jsou některé místa už nečisté (začernalé) což časem vede ke korozi.
Rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti popřípadě doporučení nějakého konkrétního přípravku, se kterým máte zkušenosti
Díky
S pozdravem
Shalladan
Naposledy upravil(a) Bejk dne 10.11.2013 12:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno se starším vláknem.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno se starším vláknem.
Re: Koroze na strunách
Vítej,
doporučuju pro začátek po každém hraní struny otřít kouskem hadru. Nejčastěji doporučovaný přípravek je asi GHS FastFret nebo potom přípravek Dunlop 6582.
Další možností jsou potahované struny (Elixír, Dadária EXP, Gallistrings...).
Já používám jen elixíry a kus hadru a už 2 měsíce mám naprostý klid a ani známku koroze a to jsem schopný normální struny úplně zničit za týden.
doporučuju pro začátek po každém hraní struny otřít kouskem hadru. Nejčastěji doporučovaný přípravek je asi GHS FastFret nebo potom přípravek Dunlop 6582.
Další možností jsou potahované struny (Elixír, Dadária EXP, Gallistrings...).
Já používám jen elixíry a kus hadru a už 2 měsíce mám naprostý klid a ani známku koroze a to jsem schopný normální struny úplně zničit za týden.