No, pan tazatel predevsim musi nejdriv natahnout vsechny struny
Tuny dobrych rad tu asi nejsou, ale je jich dost, a jsou dobre viditelne, a spousta dalsich je schovana v zaplave kecu, a to chce cas to procitat.
Noa kdybych hral v symfonickem orchestru na nastroj za 250 tisic, taky bych ho asi rad sveril nastrojari a dal mu jeho "tri stovky"..
Leccos! Přesně touto větou se dopouštíš právě onoho zobecňování, které vytýkáš druhým...
Odkazem na věk rovněž neodkazuješ na kvalitu - je nás mnoho "starých a blbých..."
Ke kytarářům - je-li tento rozumný, může se i vnímavý laik lecčemu přiučit a dokonce může tento daného luthiera k lecečemu motivovat.
Všechno je to o lidech a komunkaci...
IMHO Edge: Co děláš v pátek? Budu se potácet v Tvých krajinách, tak bychom to mohli "projamovat"...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Mám takovej tip jak si psal že dohmat se ti zdá poněkud vyšší z těch tvých fotek - tedy ještě se špatně prohnutým krkem, ale už i tak sem si všiml že máš poměrně vysoký nulák - tedy na můj vkus určitě. Takže i ten se dá při sundaných strunách vyklepnout a ubrousit - struna by měla být nad prvním pražcem cca tak vysoko jako když jí zmáčkneš v prvním políčku a podíváš se na mezírku u druhého pražce. Osobně to vždy seřizuji i takto. Bratranec jednou koupil nějakého STAGGA za 2000,- a tam to bylo půl centimetru! Jinak celkové snížení strun - vyndat plátek v kobylce a ten zespodu ubrousit A kdybys pak chtěl vyšší dohmat na jiné struny tak ten plátek se dá vypodložit nebo za pár Kč koupit novej
Víte co je na tomhle fóru nejhorší?:-)Úplně vás zblbne, doslova, četl jsem tu jako vůl a nedošlo mi, že jsem byl tejden na vodě a kytary jsem se ani nedotkl, vada nebyla na kytaře,ale na mojí ruce, mohl bych to seřizovat tejden a nepomohlo by to.Navíc proč chodit s novou kytarou ke kytaráři?Tady se někdo zbláznil určitě takovou hovadinu, jako broušení pražců bych s kytarou co nemám 30 dnů nikdy neudělal, akorát bych přišel o možnost vyměnit kus za kus, navíc v kytarách kamarádovi v rámci záruky kytaru seřizovali, a poslední věc do kytary skoro za 5000 nebudu vrážet další prachy, to si je radši nechám vrátit a utratim je jinde...
Akustiky:WASHBURN WD7SATB+Nějaká španělka po matce(Cremona Luby 0423)
Elektro:EPIPHONE Faded G-400 WC+axl-headliner
Kombo:MARSHALL MG15FX+Boss Metalzone(Nevim co máte proti Marshall MG jo neni to nejlepší kombo, ale jedno z nejlepších tranzistorovejch, nemůžete ho srovnávat s lampovejma kombama, to že doporučujete Roland je hezký, ale zvuk Rolanda nemám rád...)
PepaJosef píše:Problematickou kytaru by měl vidět odborník, aby řekl, dá-li se vůbec něco dělat. Začtvrté: hráči symfonických orchestrů dávají své nástroje nástrojaři pravidelně po sezóně - znamená to, že jsou nešikovní a neschopní? Jojo, mají drahé nástroje;-)
Nevim kde žiješ,ale problematická kytara se má reklamovat, za dobrý kus...
Akustiky:WASHBURN WD7SATB+Nějaká španělka po matce(Cremona Luby 0423)
Elektro:EPIPHONE Faded G-400 WC+axl-headliner
Kombo:MARSHALL MG15FX+Boss Metalzone(Nevim co máte proti Marshall MG jo neni to nejlepší kombo, ale jedno z nejlepších tranzistorovejch, nemůžete ho srovnávat s lampovejma kombama, to že doporučujete Roland je hezký, ale zvuk Rolanda nemám rád...)
Zdravím mám elektroakustiku Takamine EG 363SC z druhý ruky, mám ji asi půl roku, všecko donedávna naprosto v pohodě. Nedávno sem vyměnil struny za Ernie Ball (chtěl jsem vyzkoušet něco novýho), stále v pohodě a nedávno mi začla zničehonic drnčet ačková struna. Chvíli drnčí, pak zas ne, pak zas jo... Pak hodim kapo, někdy drnčí někdy ne... Co to má být, bude stačit jen vyměnit struny? Dík moc
Nero píše:A kde drnčí? V ořechu, sedle, v mechanikách, přes pražce?
V ořechu ani v sedle (ač sem si dodnes myslel že to je totéž) to snad neni, odtamtud to neslyšim, spíš někde na krku, takže asi možnost 4, přes pražce... (ale možná plácám blbosti, jsem technický střevo). Jinak držim struny správně,neni to moji hrou, doteď mi to nedělalo, musí to být kytarou nebo strunama.
Jestli jsou ty elixíry jiné tloušťky než struny před tím je to stoprocentně tím, můžou být i stejné tloušťky a holt mají menší tah než ty před tím, povol trochu výztuhu krku (jen kapku) inbusem
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
džetro píše:Jestli jsou ty elixíry jiné tloušťky než struny před tím je to stoprocentně tím, můžou být i stejné tloušťky a holt mají menší tah než ty před tím, povol trochu výztuhu krku (jen kapku) inbusem
píše že menil a dával Ernie Ball nie elixirky
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
Božebože, ještěže už sem nelezu, zavedl mě sem google náhodou, tak jsem neodolal přemoudřelým...
Atkins píše:
nevím, co se dá zahrát trsátkem 0,3-0,5 mm.
Leccos! Přesně touto větou se dopouštíš právě onoho zobecňování, které vytýkáš druhým...
Odkazem na věk rovněž neodkazuješ na kvalitu - je nás mnoho "starých a blbých..."
Ke kytarářům - je-li tento rozumný, může se i vnímavý laik lecčemu přiučit a dokonce může tento daného luthiera k lecečemu motivovat.
Všechno je to o lidech a komunkaci...
IMHO Edge: Co děláš v pátek? Budu se potácet v Tvých krajinách, tak bychom to mohli "projamovat"...