Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Demilich

Re: Bugera

Příspěvek od Demilich »

rain píše:
Wohma píše:Coz vubec nemeni nic na tom, ze nez abych si koupil novou Bugeru 333XL za 15 papiru a musel to hned za 2-3K prelampovavat, tak to radsi koupim treba 6505ku z bazaru - moc si nepriplatim a budu na tom mnohem lip.
Zvlášť když vezmu v úvahu, že jeté zesilovače se prodávají zásadně čerstvě přelampované... :-)
Teď akorát nevím, jestli v tom mám vidět tu ironii toho, že to ti prodávající o tom bazarovém zesíku říkají, ale přelapováno není, nebo je :)
Ale tak snad lidi nejsou takoví hajzlíci ne?
Mimochodem já svoji 6505+ koupil s původníma prodejníma lampama, na které borec hrál víc než rok a já na ně rok hraju teď. Jsou to RUBY a hrajou pořád úplně perfektně. Alespoň co já bych řekl :-) (A nikdo nikdy neříkal že by mi to hrálo nějak blbě, divně, či cokoli)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

V zimě nejeté, nebourané, po důchodci z Raichu... :D Známe všichni. Pokud to není nijak doloženo /p. Horký dává nálepky s datem/ a nějak se mi to nezdá, radši vyměním. Radši ''vyhodím'' 2-3 za přelampování a celkovou kontrolu aparátu někým kvalifikovaným, než spoléhat na to, že je zo ''značkový'' apec a nemůže se nic posrat. Konkrétně to bylo u recta, kdy mi tam něco vrčelo a pak Pavel říkal, že tam bylo cosi prasácky propojené a že to už je aparát za nějaký peníz. A jednou na koncertě taky přišel druhý kytarista k 5150, zapojil se a bylo po aparátu...
Cca 3 týdny mám čínský Kustom a má za sebou 3 koncerty a pár zkoušek a hraje...
777strings

Příspěvek od 777strings »

Zdar Borci.Davnesie som sa zucastil ako divak na jednej akcii kde hrali tunajsie kapelky.Super vecer.Odohrala prva kapela a zacali sa pripravovat borci z druhej.Jeden gitarista si priniesol BUGERU 6260.Zacali hrat a ta bugera hrala fakt velmi pekne,alebo to bol ten gitarista :) hrali asi stvrtu skladbu ked odrazu ta bugera v dyme a v plameňoch.Ten chlapec mal jedno stastie ze ho to nezabilo.Neviem co bola pricina toho celeho,ci to bol skrat,predpatie v sieti atp.alebo zato mohla kvalita tej bugery./mozno keby mal mesu tak mesa mu zhori fakt neviem co bola pricina,nic proti BUGERAM.Sam som mal v plane kupit si bugeru 1990 ale po tomto ,,zazitku,,som volil prvy lampac peavey VK100.Dobre som urobil.Mam ho dodnes a bezi bezproblemovo.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

777strings píše:Zdar Borci.Davnesie som sa zucastil ako divak na jednej akcii kde hrali tunajsie kapelky.Super vecer.Odohrala prva kapela a zacali sa pripravovat borci z druhej.Jeden gitarista si priniesol BUGERU 6260.Zacali hrat a ta bugera hrala fakt velmi pekne,alebo to bol ten gitarista :) hrali asi stvrtu skladbu ked odrazu ta bugera v dyme a v plameňoch.Ten chlapec mal jedno stastie ze ho to nezabilo.
V Bugeře byla bomba co ho měla zabít bo jak si to myslel ? :-D
Ten chlapec měl druhé štěstí bo ho ráno nepřejelo auto a třetí že nespadnul ze střechy.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hyenik píše:dovolim si zas nepopularni postreh ;)
Kdo z mistnich drnkalistu potrebuje skutecne profi gear z hlediska spolehlivosti? Sorry guys, ale nikdo ;) To ze ti nahodou vyplivne levny apec na festacku s dalsima 15 kapelama pro 80 divaku, to opravdu neznamena konec sveta :)
Neznamená to konec světa, ale znamená to výdaje - které můžou být zbytečné, pokud se jim dá vyhnout pořízením aparátu, který je spolehlivější.

I když si drnkám doma v pokoji, nechci mít apec, do kterého budu muset cpát dodatečné peníze jen kvůli tomu, aby skutečně dělal to, na co je stavěný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nero píše:
hyenik píše:dovolim si zas nepopularni postreh ;)
Kdo z mistnich drnkalistu potrebuje skutecne profi gear z hlediska spolehlivosti? Sorry guys, ale nikdo ;) To ze ti nahodou vyplivne levny apec na festacku s dalsima 15 kapelama pro 80 divaku, to opravdu neznamena konec sveta :)
Neznamená to konec světa, ale znamená to výdaje - které můžou být zbytečné, pokud se jim dá vyhnout pořízením aparátu, který je spolehlivější.

I když si drnkám doma v pokoji, nechci mít apec, do kterého budu muset cpát dodatečné peníze jen kvůli tomu, aby skutečně dělal to, na co je stavěný.
Mel jsem na mysli neco jineho, ale OK.
Nejdulezitejsi je, ze dnes si opravdu kazdy muze vybrat dle sveho srdce, ucha, libida, placeba a penezenky. A casto za super ceny.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Hyenik: S tvým postem souhlasím, na mě to rozhodně sedí, nenakupuji podle toho, co potřebuji(co by stačilo na splnění svého účelu), ale podle toho, co chci ;-)

EDIT: teda jestli jsi to myslel takhle
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Teorge píše:Hyenik: S tvým postem souhlasím, na mě to rozhodně sedí, nenakupuji podle toho, co potřebuji(co by stačilo na splnění svého účelu), ale podle toho, co chci ;-)
EDIT: teda jestli jsi to myslel takhle
presne tak
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ano, ano. Jedna má celkem zámožná kamarádka také ráda kupuje levné věci z Číny. A přitom ve svém postavení má příjem, že by si klidně mohla dovolit nejvyšší luxus. Když jsem ji požádal o vysvětlení, odpověděla, že má ráda nové věci. Že nesnáší mít dlouho jeden krám. Každý rok si koupí novou žehličku, desatery boty, sukně, kalhoty, každé dva roky TV, pračku, PC, po třech letech auto, když to náhodou vydrží a pod. Holt bohatí lidé mají na to, aby si kupovali krámy. Hrát na festu s patnácti kapelama pro osmdesát lidí a celý koncert se třást, kdy ten xindl zase vypoví poslušnost by mě opravdu nebavilo. Jednou jsem se blbec nechal zlákat a cca před deseti lety jsem si dal od Thomanna za 8500,- dovézt na zkoušku levný čínský koncák T Amp 2 X 500W, no to jsem si užil. Raději jsem měl ty peníze dát na charitu. Ještě že jsem jich nevzal více, jako jiní mí kolegové v té době. I tak jsm se ho zbavil asi za tři měsíce tím, že jsem ho daroval jednomu zoufalci. A bylo mi ho líto... Toho člověka, ne zesilovače.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No když si ale vzpomenu na svoji historii, tak nejvíc závad jsme měli na aparátech v době, kdy jsme hráli na český "kopie" Marshallů od dodnes aktivních výrobců (radši nebudu jmenovat). Dneska si říkám "zlatá Čína, škoda, že jsme tehdy neměli aspoň takhle spolehlivý věci".
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ano, je pravda, že dnes je tak obrovský výběr a i cenová dostupnost, o jaké se nám ještě před dvaceti lety, natož dříve ani nesnilo. Tehdy byl opravdu člověk rád, že má aspoň na co hrát. Vzpomínám si na kamaráda, který hudlal kytaru přes Music 130 a musel ji mít ztopořenou na boční stěně, páč jak ji položil do standartní polohy, začala brumět. Nikdo tehdy na závadu nepřišel. Tak s ní hrál nastojáka. Nákup v tuzexu byl snem. Tím méně chápu, že se dnes lidé tak rádi stotožňují s levným spotřebním zboží.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mmjuz píše:...celý koncert se třást, kdy ten xindl zase vypoví poslušnost...
:P
Clovek aby se paranoidne zacal trast ze neexistuje festak kde by nevyhorela minimalne jedna cinska sra*cka.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

mmjuz píše:Nákup v tuzexu byl snem. Tím méně chápu, že se dnes lidé tak rádi stotožňují s levným spotřebním zboží.
Ne vždycky je to, co se tady prezentuje jako prvotřídní ruční práce, skutečně na úrovni drahých zahraničních butikových zesilovačů. Řada těch starých bastlířů to stále kope ze součástek, který koupili po krabicích ve výprodeji před dvaceti lety. Může mne trefit, když vidím to, jak dotyčný prodává z těchto dílů, které měly být dávno na smeťáku (trochu znám tehdejší normy, taky jsem chvilku seděl na místech, kde se ty prvky/ofic.výrobky posuzovaly a schvalovaly), postavené "profi" věci a tvrdí, jak je to super (starý elyty a vzít do ruky normy nebo alespoň technickou dokumentaci tehdejších ofic.výrobků, kde výrobce definoval životnost celku a těchto součástek :) ). Tovární výrobci mají zaveden alespoň určitý systém řízení kvality. Každý může seknout chybu v návrhu, ale ani v Číně to dnes nemusí probíhat jako kdysi v Tesle Vráble, kde udělali návrh v pořádku, pak se dohodli konstruktéři mezi sebou a zanesli do něj úmyslně chyby, no a pak udělali "zlepšovací návrh", kterým je zase odstranili a za který dostali odměny (realita, pamatuju to). Bohužel je na řadě českých stavitelů ta česká historie strašně znát. Jsou tedy výjimky a je pro mne radost číst třeba článek v Muzikusu nebo Music Store o Pavlu Horkém - a držím mu palce, protože to jsou IMHO správné principy (třeba http://www.music-store.cz/testy3.asp?ID=390 ).
Je pochopitelně řada čínských šuntů, ale nedá se to vztáhnout obecně. To že si někdo (obchodník) objedná zesilovač bez ochran (jeden takový mosfetový Skytec, co jsem opravoval, tady mám) fakt neříká nic o tom, že to je komplet v háji. V obecné rovině mají mnohem líp nastavený základní procesy výroby, protože toho sekaj kvanta. Od Thomanna kupuju dvacet let kvanta já, a nemám problém. Pokud to, co poslal, byla mizérie, poslal jsem mu to zpátky a poslal mi peníze. Ale naprostá většina byla v pohodě i po technické stránce, nejen že to bylo za dobrou cenu.
Obrázek
minibb

Příspěvek od minibb »

Je o hodně znát to snížení výkonu např.: u 333xl na 60W? je mi jasný, že to nebude o polovinu tišejší, proto se ptám. A za druhé: vede to k degradaci zvuku?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jestli myslis vyndanim 2 koncovych lamp, tak odpoved zni ne a ne.
Krchna

Příspěvek od Krchna »

Degradaci zvuku jsem nezaznamenal. O polovinu tišší opravdu není, ale dá se víc tavit mám to takhle už asi půl roku...? A jsem spokojenej víc reaguje.
minibb

Příspěvek od minibb »

Ok. Díky. Jo a nevíte někdo jak to bude s dodáním 333xl do čech? koukám že hlavu už ani na thomannovi neseženu... :?
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Krchna

Příspěvek od Krchna »

zkus se zeptat tady. Mám ji od nich http://www.audiopro.cz/nasi-dodavatele/
minibb

Příspěvek od minibb »

Koukám že maj v produktech jenom infinium. Normální 333xl už se teda nedováží?
edit: 333 vychází z triple xxx nebo jsx? :)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jsx vychazi z triple xxx, triple xxx vychazi z ultry ... takze vice mene to je jedno :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“