Koupě lampy okolo 15 000,-

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
grock

Re: Koupě lampy okolo 15 000,-

Příspěvek od grock »

Omlouvám se,že ve své vrozené jednoduchosti nazývám "lampou" to,co používá lampu,"digitál" to,kde se to podstatné odehrává digitálně a "analog" pro věci bez lampy a digi.Doufám,že je nás víc,kdo to takhle zjednodušeně máme a tak i když někdo napíše,že Marshall Haze je lampáč,vůbec nás to neudiví,i když u něho najdeme všechny 3 náležitosti. :D
Ale pro tazatele:
Já bych volil VOX buď na převážně čisté zvuky a nebo vzal v úvahu,že budu zkreslovat s největší pravděpodobností nelampově něčím před.(S novým Voxem ale nemám zkušenost :oops: ).
Já jsem si to potvrdil na tady zmiňované kombinaci twin-AC30 před lety a dost mě to tenkrát překvapilo,ale nedávno v Muzikusu podobné zmiňovali v rozhovoru se členy Blue Effectu-koukni,tam to řeší i naopak lampa-tranzistor...
Kombo s 2x12 je pro mě příliš těžké a nepraktické,dal bych přednost hlavě+box 2x12,pokud by mi nestačilo kombo 1x12.(Mě by stačilo bohatě a na rozdíl od hlavy+boxu si ho můžu bez problému naklonit na sebe) :idea:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

No s tim VHT bych moc neváhal jak psal Nero tak jde o vystavený kus. Jen o 1 kus s takovouhle cenou. Doufám že se teď nemílim a dobře jsem to pochopil.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
rene

Příspěvek od rene »

Jj když jsem tam teď byl, tak tam byly dva aparáty, jeden novej a jeden "ojetej" ve slevě. Jako mně se na tom VHT nějaký věci nelíbily, ale hodně lidem ten aparát udělá hodně muziky. V zásadě je to na tu cenu dobrá volba.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DaveFarmer píše:Teď sem si čet o tom VHT Lead 40 v nějakých předešlých topicech a je to tak, že někdo tvrdí že to je výborný kombo, někdo zase že ne...Prahu mám trochu z ruky, tak ještě pohledám, ale ve srovnání s tim Laney VC30 to bude asi lepší volba ne?
Lead 40 je spíš maršaloidní aparát, VC30 je Laney s voxovským charakterem. Už z toho plyne, že zvukově to je dost jinde, takže si musíš rozmyslet, co chceš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

DaveFarmer píše:Teď sem si čet o tom VHT Lead 40 v nějakých předešlých topicech a je to tak, že někdo tvrdí že to je výborný kombo, někdo zase že ne...Prahu mám trochu z ruky, tak ještě pohledám, ale ve srovnání s tim Laney VC30 to bude asi lepší volba ne?
Prahu máš z ruky,ale kombo nekupuješ každej měsíc ne :?: Je vidět,že v tom máš pěknej hokej.Přece máš nějakej vzor, nebo posloucháš určitou hudbu a ty hráči na něco hrajou.Přece víš co lahodí tvýmu uchu ne?No a pak si zajedeš do Prahy nebo někam,kde ty komba maj a pořádně si je vyzkoušíš.Asi to bude lepší,než tady tápat a přemejšlet.Každýmu se líbí něco jinýho.Myslím,že jeden den strávenej v krámě bude pro tebe lepší než 14 dní tlachání o tom,co by se ti mohlo líbit :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Zdravím mám takovej dotázek. Uvažuji nad aparátem, ale problém je, že nejsem příliž vyhraněný do něčeho a tak když projíždím ukázky tak se mi chvilku víc líbí to pak zas tamto a to co hraji je nějaký klasický blues, rock (prostě takový spíš vybrnkávačky než nějakej nářez na 3 akordy) - dávám přednost spíše čistšímu zvuku, ale líbí se mi jak americkej tak britskej. Kytara stratocaster a snímače budou měnit časem za něco jako Lace, Noiseless nebo něco od Duncanu možná i jiné značky - zase na něco by mi sedlo to na něco tamto takže jde spíš o to zbavit se těch továrních a najít nějaký univerzálnější. To je teď jedno, každopádně jedná se mi tedy o to, že hledám aparát který bude pro mě trošku použitelnější do širšího spektra. Jelikož takový univerzál co umí vše asi nenajdu je mi jasné, že to musí být nějaký kompromis a tak by mě zajímaly ty aparáty teď z trošku jiného pohledu a to je to jak kvalitně jsou vyrobeny - nemyslím jen jak kvalitní mají koženku ale jestli jsou nějaké zásadní rozdíly v kvalitě ,,střev,, tak to by byl asi spíš dotaz na nějaké odborníky. Do oka mi zatím padly aparáty:

Fender Blues Junior
Blackstar HT 5
Blackstar HT 20 Studio
Vox AC 15
VHT Special 6 Ultra
VHT Lead 20

Jinak hraji doma takže spíše takovéto nižší vatáže a asi by se hodil master s volume, protože oni i ty 5W řvou až až a i silnější aparát by tím šel asi zkrotit lépe. Takže zajímalo by mě jak kvalitně jsou ta komba dělána co se vnitřku týče, jestli je lepší držet se spíše té či té značky. U Fendru se mi líbí čistej a asi to bude sázka na jistotu co do kvality, u Blackstar se mi líbí taky čistej a ISF přechod mezi US a UK zvukem to mě hodně zaujalo, Vox je taková klasika - i když odborníci řeknou že není pokud to nebude ten starej, No a VHT zas zajímavá cena a taky má cosi do sebe. Takže jak by ste stavěli tyto komba co do kvalit? Další věc je reproduktor, ten mě moc nezajímá - ten se může případně vyměnit za blue, gold - či jiný celestion nebo Weber či Jensen a td - prostě to bych řešil až pak časem co k tomu sedne, stejně jako u kytary ty snímače.
Tak snad se na to dá nějak odpovědět, díky moc.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Blues Junior je na domaci hrani asi moc hlasitej, kdysi ho mel jeden spoluhrac a utahlo to vpohode zkusebnu s mladym energickym bubenikem a druhou kytarou. Jinak zvukove dobrej a spolehlivost vpohode, za 4 roky zadna porucha (a to se o to kolega nejak moc peclive nestaral).
Hraju výhradně na šrot.
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Díky no to je,ale věc názoru na co se dá hrát doma a na co ne :D je mi jasný, že utáhne zkušebnu, ale třeba kámoš hrával na 100W lampu Marschalla v paneláku - nesmělo se tedy dotknout volume ale když si s tím pohrál dalo se to nastavit tak aby to nenatřásalo sousedy. Pak se toho zbavil a měl 60W taky Marschall tam se dalo toho volume dotknout a na sále kam sme chodily hrát (takovej klasickej kulturák) se to dalo dát na 4ku :mrgreen: - prostě to byly aparáty na něco jiného než na doma, ale i tak se daly ,,nouzově,, použít v paneláku. Nechci zde řešit jestli to či ono je moc silné a zda to utáhne zkušebnu - na doma bude téměř každá lampa nad 2W silná, ale hrát se na ty prdítka do 20W myslím dá když se člověk naučí respektovat určité vztahy mezi volume a master volume a mezi dobou kdy je noční klid a kdy sousedi nejsou doma a taky bude rozdíl v tom co a jak člověk hraje. Na toho Fendra jsem hrál a neviděl bych v tom na doma problém. Jde mi spíše o tu kvalitu provedení protože jak sem psal zvukově mi sedí jak ten Fender tak Vox tak Blackstar každý na něco jiného a tak bych rád věděl co od těch aparátů čekat jinak než z pohledu zvuku. Díky.
grock

Příspěvek od grock »

Myslím,že Fender BJ i Vox AC15 je na doma moc,ostatní osobně neznám.Problém je,že každý říká,že ví je to nemožné sehnat aparát na všechno,že to chápe-ale stejně ho chce! :D Mě osobně svou univerzálností překvapil Hughes+Kettner Edition tube(nebo Statesman),i když i ten je jen na doma hlasitý dost až moc(nevím kde bydlíš :D ) a také mi přijde vhodnější pro kytary s HB.Ale doporučil bych ti ho přesto vyzkoušet-teď zrovna je za super ceny.Jen nevím,zda ta kvalita je stejná jako před 10ti lety... :?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Grockův tip na HK schvaluju, rozhodně by se měl přiřadit to výběru, a osobně bych ho dal dost vysoko.

Stejně tak souhlas, že Fender a Vox se budou doma krotit dost těžko. HT5 a Special 6 Ultra bych asi vyřadil, protože přece jen máš evidentně penízky na zajímavější aparátky. Lead 20 z hlediska univerzality dost zaostává, takže bych ho taky vyřadil. Blackstar HT20 je z hlediska univerzálnosti dost dobrý, hraje slušně a působí kvalitním dojmem.

Jinak bych ještě dodal, že by ses mohl kouknout na Egnatery. Osobně jim sice zrovna nefandím a rozhodně bych dal přednost HT20 nebo Statesmanovi, ale někdo by je stejně dřív nebo později zmínil :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Tak neříkám, že penízky by nebyly, ale je potřeba je cpát do firmyčky a ne do radostí světského života :mrgreen: prostě myslím že na doma kombo kol 10 až 15 litrů kor pro mě bude luxus a časem případně vyměnit repro no. Kytaru mám za strata za 11 a tak se chci držet na podobné úrovni. Nevím jak ten Vox,ale Fender na mě působil dojmem, že se dá zkrotit - vždy se mi líbil zvukově i Hot Rod a docela sem o něm uvažoval - sice tu hodně lidí píše, že je neslanej nemastnej, ale mi to přišlo jako takovej dobrej univerzálnější zvuk ale zas 40W je už dost. Takovej Supersonic 22W na ukázkách vypadá moc pěkně, ale ta cena je už jinde a zas tak dobře nehraju abych si zasloužil takovejhle aparát :mrgreen: Nebo spíš nejsem ochoten to za něj dát - ano teď dost lidí řekne bazar, ale třeba proti nákupu kytary se nákupu jetého aparátu chci vyhnout. Ten Blackstar HT 20 Studio se mi začíná hodně líbit - tuším qwer tu o tom psal. Já se v tom právě tolik nevyznám tak nevím jak sou ty jiné značky kvalitní jestli to je udělané dobře nebo v tom sou záludnosti tak se právě chci poptat na toto. Jestli se mi zvuk aparátu líbí, či ne to už si posoudím sám, ale to provedení vnitřku v tom tápu.... Jinak to že vím, že nelze mít aparát na vše je mi vážně jasné, jen prostě hledám apec co by se dal použít s čistým v trošku širším spektru a to jestli bude víc moderní nebo vintage víc do US či UK to už mě tolik trápit nebude nebo jak to říct je mi jasné, že to tak musí být. A jelikož to beru takto tak bych rád aby tou konstrukcí byl co nejkvalitnější. Takže pokud jedna značka bude v tomto lepší než druhá tak raději sáhnu po té kvalitnější páč ten zvuk na vše beztak mít nebudu a tak je to celkem jedno :) Ale třeba zrovna to HT 20 mi přijde hodně univerzální. BJ a AC 15 sou dle mě dost vyhraněné aparáty, ale jestli se jim HT 20 nevyrovná tak raději vyhraněný apec než něco co hned odejde.
miro

Příspěvek od miro »

H&K Statesman se mi jako aparát moc líbí, ale podle mne ne na doma, pokud je to bytovka či panelák.
Na RD (nejlépe s vejminkem, kde hraju já) je to dobrá volba.
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Tak díky za typ pánové..... teď v tom mám ještě větší zmatek :P Ale ten Egnater mě hodně zaujal jednak Tweaker a pak Rebel 20 zvuk na ukázkách pěknej a ty možnosti nastavení (u Rebela hlavně 1-20W nastavování to by mohla bejt fajn věcička) . Co se týče HK Statesman taky pěkný zvuk se mi líbil možná i trošku víc ono taky záleží na ukázce a jak je daný aparát nastaven. Taky by měl být takový univerzálnější s možností změnit charakter zvuku. No začínám přemýšlet, že asi budu koukat spíše po něčem jako HK, Egnater a Blackstar než Fender a Vox - i když to sou fajn aparáty tady se mi zdá, že za stejné peníze dostanu víc muziky a v širším záběru. Ještě nějaká značka co by stála za úvahu?
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Pokud hraješ doma jako v paneláku, tak by jsi už s Egnaterem Tweakerem mohl mít problém, protože je prostě zahuhlaný a musíš to trochu vytočit. Na hraní to stačí, ale pokud chceš TOP zvuk na doma-panelák, tak to nebude ono.
Teď jsem svůj kousek prodával a bylo tu pár zájemců a Ti, co ho chtěli na doma, tak to vzdali a Ti, co do zkušebny, tak by si ho rádi odvezli. (nakonec si ho nechám, protože za 8 tisíc se ho zbavovat je blbost a nouze na peníze přešla)
"Lots of people talk and few of them know..."
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můj Blackstar hraje doma dobře (a to má o 20W víc). Myslím, že kdybys pořídil tu dvacítku a nacpal do ní Greenback (původně je tam Rocket, na který lidé spíš nadávají), tak budeš těžce vysmátý.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, zrovna Greenback má dost tupý zvuk a nevím, jak by se choval vybuzen jen pár Watty. Sám jsem s tímto reproduktorem docela několikrát bojoval a to huhlání se mi z něj nikdy nepodařilo úplně odstranit. Už bych spíš mrknul po nějakém Jensenovi. Ale ony lampáky prostě všeobecně hrají nejlépe vyhulené, krom těch, které hrají mizerně potichu i nahlas. Ten nárust harmonických při přebuzení prakticky všech stupňů má právě za následek ten kýžený "zářivý" zvuk, který jiné technologie nezvládají. Na doma to chce pravdu něco slabšího, co půjde trošku osolit. Já bych spíš doporučil tu klasiku Fender / Vox. Opravdu to není vyhazování peněz za značku, nebo jen ve velmi malé míře. Takový Fender Pro Juniorek je famózní apec, který je pro blues jako stvořený. I když na doma i on bude hraniční. Vyzkoušej si ho někde v hudebninách, do Tvé finanční představy se vleze akorát. A hlavně v něm nic nemusíš měnit.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 23.07.2011 9:53, celkem upraveno 1 x.
M.K.

Příspěvek od M.K. »

JJ četl jsem tvou recenzi na tu 40 ku a když bych šel do Blackstar tak tu 20 s tím reprem sem o tom už psal ono málokterej výrobce v této ceně tam šoupne něco lepšího takže ať tam člověk dá asi cokoliv nad 2 tisíce tak si vždy polepší, ale jak sem psal to bych řešil časem. Bydlím v paneláku a já tedy nevím co dle vás je taková pokojová hlasitost, ale jak říkám sám sem slyšel 100 a 60W Marschalla lampu v paneláku a sice ten zvuk nebyl jako na sále kam sme chodily hrát ale dalo se to. Takže aparátů do 20W se nebojím pokud mají širší možnost nastavení. S jedním volume by to asi byl problém. O tom Fendříkovi toho sem zkoušel a nezdál se mi až tak hlasitej... a jestli se například Blackstar či Egnater nebo HK dají lépe regulovat - žádný problém asi. Co se týče výměny repra dalo by se určitě najít takové aby se lépe vybudilo na nižší hlasitost a hrálo to lépe.
M.K.

Příspěvek od M.K. »

mmjuz - díky no ono nejde o to, že by se mi Fender nebo Vox zdál drahej nebo vyhazování či přeplácení značky, ale spíše o to, že mi přijdou takový jak to říct - dobrý na to k čemu sou určený, ale mě by se hodil víc univerzální apec jak sem k tomu došel. No teď mě ještě napadlo, že bych si to mohl občas osolit v práci - 60 čtverečních metrů a cca 180 krychlovejch - silné kamenné zdivo, klenutej strop - myslím, že by se tam hrálo pěkně - až na ten bordel co tam mám a že budu línej tahat kytaru a kombo sem a tam :mrgreen: Pro Juniora sem nezkoušel jen toho Blues.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

M.K.> pokud koukas po egnateru, tak se zkus kouknout i na rebel 20 -> je to dvacitka a ma to zabudovanej attenuator.

Jak tu psal mmjuz, dokavad se lampac alespon trochu neotevre, tak to neni ono. Osobne me prijde, ze je to castecne i reprakem - proste dokavad to nehraje na urcitou hlasitost, tak to 'necinka'

osobne doma v pohode provozuju 15W, 20W i 60W zesilovace na pokojovou hlasitost. Jen musim upozornit, ze ani jeden z tech zesilovacu nekresli koncem, coz je velky rozdil oproti treba zminovanemu fender jr., u ktereho je kresleni koncem prave zadano na dosazeni kyzeneho nakraplahe blues zvuku.

co se tyce blackstaru HT20 - pokud ti nevadi, ze je to vice mene blackstar ht distortion stomp box s 20W koncem, tak urcite taky stoji za zvazeni.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

lunchie píše:co se tyce blackstaru HT20 - pokud ti nevadi, ze je to vice mene blackstar ht distortion stomp box s 20W koncem
To platí o HT-5 a snad i HT-1. Ne ale o sérii HT Venue.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“