hard panning
Pravidla fóra
hard panning
Ahoj
Ked chcem nahrať gitaru do hard panningu teda L-100 R-100 aký mám použiť audio track mono
alebo stereo.
Ked chcem nahrať gitaru do hard panningu teda L-100 R-100 aký mám použiť audio track mono
alebo stereo.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: hard panning
Ďábelská otázka. Odpověď je závislá na metodě nahrávání:
1. Pomocí dvou mikrofonů - lze zaznamenávat do stereo stopy, ta je defaultně hard-panovaná.
2. Pomocí jednoho/dvou mikrofonů - lze zaznamenávat jednu/dvě mono stopy. V případě jednoho mikrofonu pak pochopitelně musíš znova nahrát to samé (=dual-tracking). Následně panuješ dle libosti (takže třeba i hard-panning).
P.
1. Pomocí dvou mikrofonů - lze zaznamenávat do stereo stopy, ta je defaultně hard-panovaná.
2. Pomocí jednoho/dvou mikrofonů - lze zaznamenávat jednu/dvě mono stopy. V případě jednoho mikrofonu pak pochopitelně musíš znova nahrát to samé (=dual-tracking). Následně panuješ dle libosti (takže třeba i hard-panning).
P.
To ano,ale pokial idem priamo s gitarou do zvukovky alebo cez multiefekt.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je stejné. Mikrofon = vstup.
Má to jednu výjimku: pokud budeš už efektovat v multiefektu (reverb, modulační efekty apod.), tak nahrávat rovnou do stereo stopy.
P.
Má to jednu výjimku: pokud budeš už efektovat v multiefektu (reverb, modulační efekty apod.), tak nahrávat rovnou do stereo stopy.
P.
To samozrejme jen v pripade, ze multiefekt ma stereo vystup a ty efekty to vyuzivaji.pavlii píše:No tak to je stejné. Mikrofon = vstup.
P.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Takto, ked nahrávam do stereo stopy používam soft. cubase tak mi gitaru nahra len na spodnu čiaru stopy
ta vrchna je čista. Teda ak by som chcel stereo musia byť obe tie čiari nahraté .Ako na to..
ta vrchna je čista. Teda ak by som chcel stereo musia byť obe tie čiari nahraté .Ako na to..
Tobe jde z kytary stereo signal?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
To nie.. Potom ostava nahrať gitaru do stereo stopy a do inserts dať reverb. A malo by to byť stereo.
Pravda.
Pravda.
proc? jaky reverb? toho se otazka tematu netykala, ne?
Teda pokial budem hrať cez mulťak do stereo stopy tiež to mám nahrať dva krát lebo ono mi to aj tak
nahra mono alebo treba použit ten reverb .
multiefekt miva vetsinou stereo vystup. takze stereo je stereo, no problem. pak uz zalezi jen na tom, jaky program v multiefektu pouzijes.
jestli mluvis o double trackingu, tak viz pavlii vcera 22:17.
jestli mluvis o double trackingu, tak viz pavlii vcera 22:17.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - pokud mulťák obsahuje zmíněné efekty, tak nepochybuji o tom, že má stereo výstup (jinak by to bylo IMHO dost nonsense).Wohma píše:To samozrejme jen v pripade, ze multiefekt ma stereo vystup a ty efekty to vyuzivaji.pavlii píše:No tak to je stejné. Mikrofon = vstup.
P.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě máš špatný kabel, který ti do zvukovky přenáší jen jeden kanál.belio píše:Teda pokial budem hrať cez mulťak do stereo stopy tiež to mám nahrať dva krát lebo ono mi to aj tak
Ale vrátil bych se na začátek zhruba k Wohmovi: máš výstup z multiefektu MONO nebo STEREO? Jinak nemá cenu se bavit dál. Pokud bys nahrával kytaru zapojením přímo do zvukovky (ne přes multiefekt), tak nahrávat do MONO stopy. Následně nahrát znovu (do další MONO stopy).
P.
Multiefekt mám zoom G1n a prevodnik M-Audio Fast Track usb mkll. Takže gitara-mulťak-prevodnik-
počitač.No výstup na mulťaku je na 1 jack z jacku vedu dva kable na konci 2 jacky ktore dam do prevodnika
tak to bude asi stereo.
počitač.No výstup na mulťaku je na 1 jack z jacku vedu dva kable na konci 2 jacky ktore dam do prevodnika
tak to bude asi stereo.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tak to bude správný kabel. Takže pokud budeš nahrávat stereo stopu, bude zaznamenán L i R kanál. Jestliže ne, máš špatně nakonfigurovaný DAW (program, do kterého nahráváš) - to tu ještě nezaznělo, co používáš a jak to máš nastavené?
P.
P.
A proč ne do mono?pavlii píše:Má to jednu výjimku: pokud budeš už efektovat v multiefektu (reverb, modulační efekty apod.), tak nahrávat rovnou do stereo stopy.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To plyne z principu typu zmíněných efektů
reverb, modulace apod. - vše jsou efekty simulující prostor nebo pracující s prostorem, tudíž záznamem do MONO zrušíš jednou pro vždy jejich podstatu.
P.
P.
To mi prijde docela zjednodusujici, ne kazdy efekt ntune potrebuje stereo a i v monu to ma sve opodstatneni (napr. reverb). Aspon teda u kytar 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - reverb jakožto prostor v monu? No teda.....
P.
P.