Špatná koupě - zničený snímače
Pravidla fóra
-
PatrikSonyHeinrich
Špatná koupě - zničený snímače
Zdravim. Dneska mi přišla Ibanez GRG170DX, vim že s efektem se z toho dá vykouzlit pro začátečníka dost slušnej zvuk. Mezitim jsem měl doma Behringer Stratocastera ale i ten zní líp.
Ibanezku jsem koupil z e-bazaru, ne z aukra. Přišla a všechno drnčí, HB u kobylky je tak vysoko že se dotýká strun. Krční snímač je na oko v pohodě a prostřední singl má někde zaražený, někde vytažený magnety. To asi taky nebude schválnost. V kombu to má horší zvuk jak můj Behringer. O hodně horší, doufám, že je to jen tou prasárnou se snímačema.
Otázka je jak to můžu spravit? Protože to asi nereklamuju, ikdyž záruka se na to vztahuje tak na tuhle prasárnu asi ne. Co se týká prodejce, asi to omyl nebude a nevim jak moc bude ochotnej mi vrátit peníze. Kupoval jsem to za 2800 i s kufrem. Neodolal jsem a teď vidim, jak moc jsem naletěl.
Předem děkuju.
Ibanezku jsem koupil z e-bazaru, ne z aukra. Přišla a všechno drnčí, HB u kobylky je tak vysoko že se dotýká strun. Krční snímač je na oko v pohodě a prostřední singl má někde zaražený, někde vytažený magnety. To asi taky nebude schválnost. V kombu to má horší zvuk jak můj Behringer. O hodně horší, doufám, že je to jen tou prasárnou se snímačema.
Otázka je jak to můžu spravit? Protože to asi nereklamuju, ikdyž záruka se na to vztahuje tak na tuhle prasárnu asi ne. Co se týká prodejce, asi to omyl nebude a nevim jak moc bude ochotnej mi vrátit peníze. Kupoval jsem to za 2800 i s kufrem. Neodolal jsem a teď vidim, jak moc jsem naletěl.
Předem děkuju.
- ...EDGE...
Re: Špatná koupě - zničený snímače
Ten snimac se da snizit, je tu na to navod, jsou u nej nejake sroubky, tak s nimi sroubuj, dokud to nespravis.
-
PatrikSonyHeinrich
Dík, takže bych tohle téma měl asi smazat, nic novýho koukám....EDGE... píše:Ten snimac se da snizit, je tu na to navod, jsou u nej nejake sroubky, tak s nimi sroubuj, dokud to nespravis.
-
PatrikSonyHeinrich
Prosim, nemáš přesnej odkaz? Nenašel jsem to ani teď, ani když jsem se snažil vyhnout zakládání něčeho co tu už bylo...
Ne ty jsi nenaletěl, ty o tom jen prd víš, výšku kobylkáče seřiď šroubkama v rámečkách, prostřední singl má magnety vyšší a nižší úplně normálně. Jestli ti něco drnčí tak hned vedle je plno článků o seřízená kytary + článek speciálně na seřízení vintage tremola. To, že ty snímače stojí dost za starou belu je fakt a ten nezměníš, doporučuju prdnout tam něco z bazaru od RM, hodně si pomůžeš, taky jsem to tak na týhle kytaře udělal 
- ...EDGE...
-
PatrikSonyHeinrich
Na ten singl jsem koukal a přišlo mi to dost symetrický takže jsem pak usoudil že je to v pohodě, jen to byl nezvyk, na starý kytaře jsem to nemělFlajtr píše:Ne ty jsi nenaletěl, ty o tom jen prd víš, výšku kobylkáče seřiď šroubkama v rámečkách, prostřední singl má magnety vyšší a nižší úplně normálně. Jestli ti něco drnčí tak hned vedle je plno článků o seřízená kytary + článek speciálně na seřízení vintage tremola. To, že ty snímače stojí dost za starou belu je fakt a ten nezměníš, doporučuju prdnout tam něco z bazaru od RM, hodně si pomůžeš, taky jsem to tak na týhle kytaře udělal
Vim že se daj seřídit , na starý kytaře jsem měl jeden víc utáhlej než druhej kvůli nejtenčím strunám ale u toho HB, jestli v tom není i něco víc, protože to je až na strunách, že je to napíná. Jen mi nepřišlo logický že by to někdo dělal...
V pořádku, mě se nemáš za co omlouvat, u single coilů to tak je, já teď nevím přesně kvůli čemu, myslím, že kvůli hlasitosti strun. To, že je ta kytara celá rozštelovaná bude tou dopravou, když odněkud cestovala k tobe, postačí ji trochu seřídit, naladit a bude sloužit dobře, zvlášť po výměně kobylkáče 
-
PatrikSonyHeinrich
O výměnně snímačů, to je jasná. Vždycky jsem chtěl SH nebo EMG ale to jde asi mimo mě takže něco levnějšího :/Flajtr píše:V pořádku, mě se nemáš za co omlouvat, u single coilů to tak je, já teď nevím přesně kvůli čemu, myslím, že kvůli hlasitosti strun. To, že je ta kytara celá rozštelovaná bude tou dopravou, když odněkud cestovala k tobe, postačí ji trochu seřídit, naladit a bude sloužit dobře, zvlášť po výměně kobylkáče
Jinak...Ten singl mě zmátl, když jsem to chtěl vyfotit zjistil jsem že je to symetricky tka sjem si řekl že to asi bude schválně. U kamarádovo Fokusky ani na mí Behringer to není tak se prostě kouknu a kolíky ven. Tak jsem si říkal že si někdo hrál s kladivem. Jinak ten snímač, sám mám na behringer poštelovanej ale tady mě zas zmátlo že napínal ty struny. Že to bylo moc, pro mě až nepřirozeně, prostě nová kytara a věci co jsem v životě neviděl tak jsem začal panikařit, víš co, otevřeš tak dlouho očekávanej balík, na kytaru si viděl všechny videa a pak vidíš tohle, jsem se zděsil. Pardon, že můj první thread je poplašák a panika. Jinak je normální že když si hraju s tonovou clonou začně to hučet? nebo když nemám hlasitost na max? Dělá to i Behringer a já myslel že je to kytarou...
Jestli to dělaly obě kytary tak to kytarama nebude, tónovka by hučet určitě neměla. Vyzkoušej ještě druhý kabel...na dálku těžkou soudit. 
-
PatrikSonyHeinrich
Hm, oba dva to dělajFlajtr píše:Jestli to dělaly obě kytary tak to kytarama nebude, tónovka by hučet určitě neměla. Vyzkoušej ještě druhý kabel...na dálku těžkou soudit.
Mimochodem přijde mi to úchylný ale ten Behringer zní o hodně líp než ta Ibanez. Není to blbost? Ona má takovej...Nekonkrétní zvuk. Zdá se mi jako by tam bylo moc zkreslení a na kombu to fakt nejde změnit. Clean tam zní hlasitěji než distortion (na Behringeru obráceně) je to prd metalový ale i strašně nečistý. To asi nebude jen tenčíma strunama ne?
- ...EDGE...
No..nemusi to byt kombo, ale i vyse zmineny kabel. Dale nevim, proc by nemel Behringer znit lip, nez Ibanez.
Já ti nevím, jde o to co od toho čekáš, ale jak jsem psal ty snímače jsou opravedu hrozný...behringera máš se singlama, nebo s humbuckerem u kobylky ?
Z vlastní zkušenosti, s tímhle snímačem neprohloupíš.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
-
PatrikSonyHeinrich
¨Flajtr píše:Já ti nevím, jde o to co od toho čekáš, ale jak jsem psal ty snímače jsou opravedu hrozný...behringera máš se singlama, nebo s humbuckerem u kobylky ?
No, 3x singl. I s kombem jsem kytaru kupoval z druhý ruky za 2000. Čekal jsem že Dražší ibanez (skoro 6 000) s HBxSxHB bude lepší a rozhodně lepší na tvrdej metal. Ty snímače bych čekal tak obráceně
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Srovnáváš nesrovnatelné! Jasně že Ti připadá že Behringer "hraje líp" - když má pouze singly.
Kromě vlákna o seřizování nástroje, si také načti něco málo o snímačích - např. o charkteru zvuku SC vs HB.
Kromě vlákna o seřizování nástroje, si také načti něco málo o snímačích - např. o charkteru zvuku SC vs HB.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
PatrikSonyHeinrich
Vim to, proto jsem chtěl do prostřed Single. No asi to nevim dost aby mi singl zněl na metal líp. Jinak se dost věcí vyřešilo. Jsem spokojenej, pardon, prostě moje blbost. Musel jsem koupit tlustší struny, podladil jsem to a už to ujde až na ten vrtulníkovej efekt.
- TakJakyhoMeZnas
pPodle mího si spíš přišel vytřesenej z toho, žes koupil zajíce v pytly a potom ses radši vymluvil, jak je všechno v pořádku, jelikož ti přišlo, jak tu lidem lezeš na nervy 
Takže znovu a v klidu... Co je za problém? Snímače jsi dal níže? Zkusil i zesilovač někoho jinýho? HB prostě budou víc hlasitější a poberou víc zkreslení. Tlustší struny ti pomůžou akorát v tom, že zvuk bude "hutnější" a bude se na ně hrát hůř.
Jestli chceš hrát tvrdší styly, rozhodně mi nejde do hlavy, proč by ti měl ten berynžr znít líp.
Nicméně tim 5-way přepínačem můžeš přepnout i do mezi poloh, kde ten zvuk je slabší.
Jestli bys hledal snímač ke krku, tak mrkni sem - trziste/p-neck-hb-z-ibanez-rg-1451-iban ... 25059.html
Dám ti ho za málo - má super zvuk, pěkně kulatý a hutný.
Takže znovu a v klidu... Co je za problém? Snímače jsi dal níže? Zkusil i zesilovač někoho jinýho? HB prostě budou víc hlasitější a poberou víc zkreslení. Tlustší struny ti pomůžou akorát v tom, že zvuk bude "hutnější" a bude se na ně hrát hůř.
Jestli chceš hrát tvrdší styly, rozhodně mi nejde do hlavy, proč by ti měl ten berynžr znít líp.
Nicméně tim 5-way přepínačem můžeš přepnout i do mezi poloh, kde ten zvuk je slabší.
Jestli bys hledal snímač ke krku, tak mrkni sem - trziste/p-neck-hb-z-ibanez-rg-1451-iban ... 25059.html
Dám ti ho za málo - má super zvuk, pěkně kulatý a hutný.
"You feel alright then you hear a music ring"
-
PatrikSonyHeinrich
Ani ne. Jo kupovla jsem zajíce v pytli ale byla tam ta jistota, že ot bude lepší. přepínačem vim, nejde mi o hlasitost ale o tu vrtuli. Ten kolísavej zvuk. Hraju nakoblykovej, na singlu hraju clean, zbytek nepoužívám, ještě jsem použával jednu polohu pro sola ale nakonec mi to zní líp u kobylkovýho.
Ne, už je to fakt v pořádku. Šlo o to, že jsem otevřel kufr a viděl jsem tu paseku se snímačema. Vim že se daj dát nahoru ale tam to bylo jak uu houslí, ten kobylkovej byl tak vysoko že zvedal struny, lekl jsem se. pak singl, ty magnety. To jsem třeba ještě neviděl, taky jsem se lekl. Proto jsem hned běžel na forum, panika. Pak jsem to studoval a zjisitl jsem, že ty magnety jsou symetricky takže to asi bude schválně. Zvuk, jsem hluchej, naladil jsem to, ale nebylo to v žádnym ladění. Nějakym znějícim, proto ten zvuk. Vůbec mi to nedošlo. ladil jsem to jen tak že když jsem měl třeba jemně podlazený éčko, že jsem ho doladil ale vůbec mě nenapadlo zkontrolovat si, jestli to má nějakej řád. Koupil jsem 11ky elixiry. Vim že je zvuk hutnější, z 9 na 11 to jde poznat. Už jsem struny měnil na tom behringerovi. Hlavně je to lepší v tom podladění. Nezbavil jsem se ale tý vrtule, v tom ej ten behringer lepší. Ten zvuk jeho se mi líbí jak kde. Prostě ty snímače nejsou zázrak. Je to pořád začátečnická, levná kytara (Ibanez) hlavně šlo o tu paniku a o něco co jsem v životě neviděl.
Dík, že se mi snažíš prodat ten krkáč, ale prachy teď pudou do komba a pak do kobylkovýho snímače. Ten singl je slušnej. Jinak uživatel Flajtr myslim že, se mi v PM hodně věnoval, dost mi vysvětlil a poradil v hodně věcech. Jinak se omlouvám za ty kraviny co jsem psal.
Ne, už je to fakt v pořádku. Šlo o to, že jsem otevřel kufr a viděl jsem tu paseku se snímačema. Vim že se daj dát nahoru ale tam to bylo jak uu houslí, ten kobylkovej byl tak vysoko že zvedal struny, lekl jsem se. pak singl, ty magnety. To jsem třeba ještě neviděl, taky jsem se lekl. Proto jsem hned běžel na forum, panika. Pak jsem to studoval a zjisitl jsem, že ty magnety jsou symetricky takže to asi bude schválně. Zvuk, jsem hluchej, naladil jsem to, ale nebylo to v žádnym ladění. Nějakym znějícim, proto ten zvuk. Vůbec mi to nedošlo. ladil jsem to jen tak že když jsem měl třeba jemně podlazený éčko, že jsem ho doladil ale vůbec mě nenapadlo zkontrolovat si, jestli to má nějakej řád. Koupil jsem 11ky elixiry. Vim že je zvuk hutnější, z 9 na 11 to jde poznat. Už jsem struny měnil na tom behringerovi. Hlavně je to lepší v tom podladění. Nezbavil jsem se ale tý vrtule, v tom ej ten behringer lepší. Ten zvuk jeho se mi líbí jak kde. Prostě ty snímače nejsou zázrak. Je to pořád začátečnická, levná kytara (Ibanez) hlavně šlo o tu paniku a o něco co jsem v životě neviděl.
Dík, že se mi snažíš prodat ten krkáč, ale prachy teď pudou do komba a pak do kobylkovýho snímače. Ten singl je slušnej. Jinak uživatel Flajtr myslim že, se mi v PM hodně věnoval, dost mi vysvětlil a poradil v hodně věcech. Jinak se omlouvám za ty kraviny co jsem psal.
- TakJakyhoMeZnas
co myslíš tim vrtulníkem? flanger?
"You feel alright then you hear a music ring"
-
PatrikSonyHeinrich
Charakter toho zvuku ale prej je to u těch snímaču normální. Flanger asi ne, žádná nádhera to není. Prostě zahraju a ono se to utlumí, pak zas dá nahlas, zas utlumí, zas dá nahlas. Jako když jede vrtulník, ten zvuk. Kolísavej, nestálej.TakJakyhoMeZnas píše:co myslíš tim vrtulníkem? flanger?