Zpětná vazba - Epiphone Joe Pass Emperor II

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Kolpasé

Zpětná vazba - Epiphone Joe Pass Emperor II

Příspěvek od Kolpasé »

Ahoj, pročetl jsem zde spoustu témat ohledně zpětné vazby, ale pořád jsem nenašel odpověď na mojí otázku.

Mám Epinu Joe Pass Emperor II a kombo Vox VT50 a skoro pořád chytám zpětnou vazbu - zahraju na jakkoukoliv basovou strunu a už to začne... Nevíte čím by to mohlo být? Je sice pravda, že když si "dobře stoupnu" tak to nevazbí, ale přeci nebudu hodinu řešit, jak si mám stoupnout, abych si mohl zahrát :?

Kytaru mám novou, takže kdyžtak můžu využít možnost 30-denního vrácení zboží. Díky za všechny nápady :wink:
Epiphone Les Paul Standard
Epiphone Blackstone (rok výroby 1941)
Fender Frontman 212R
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpětná vazba - Epiphone Joe Pass Emperor II

Příspěvek od Atkins »

Tento typ nástroje bude vždy inklinovat ku zpětné vazbě, je to zapříčiněno jeho stavbou.
K potlačení vazby existuje několik cest, zavoskováním snímačů, či volbou jiných počínaje, volbou vhodného aparátu konče.
Málokdy je to na výměnu nástroje ale můžeš vyzkoušet stejný nástroj na stejném aparátu - těmi snímači to může (málokdy) taky být.
A pokud vazbu nechceš řešit a přesto dost "gainit" - vyber si jiný typ nástroje - buď se scela plným korpusem (typ LP) nebo alespoň nástroj se "špalkem" uprostřed korpusu (typ ES335).
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kolpasé

Příspěvek od Kolpasé »

Já právě Les Paulku od Epiphonu mám a ta mi nevazbí - proto mě to u tý Joe Pass zarazilo... Chci vyloženě hrát jazz, takže gainit moc nebudu :wink:

Ještě jeden dotaz: Může mi ta zpětná vazba nějak poškodit kombo?¨

Díky moc :wink:
Fender Frontman 212R
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Může mi ta zpětná vazba nějak poškodit kombo?
Ne, pokud je nehulíš nadoraz.
Aha a Tys předtím na žádnou lubovku nehrál, že? Myslím, že si zvykneš, to vazbení je drobná daň za charakteristický zvuk jazzových nástrojů.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kolpasé

Příspěvek od Kolpasé »

Nehrál, tohle je moje první jazzovka :)
Každopádně ti moc děkuju, protože jsem z toho měl noční můry :D
Fender Frontman 212R
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Zpětná vazba je problém s mnoha důvody vzniku, např.:
velká hlasitost,
špatně nastavený zvuk ( Joe Pass nikdy ani trochu nenakreslil tón, často hrál přes tranzistorová komba ) nekvalitní nástroj ( čím lepší lubovka, tím průbojnější a může se nastavit menší hlasitost, při stejné slyšitelnosti ),
špatná technika hry ( lubovka to je perfektní hra pravé ruky, tlusté trsátko i struny ( 0.12 - 0.13 ) a tím platí to co výše o hlasitosti
Model Joe Pass má 16" překližkový korpus bez středového špalku, neměl by dělat problémy, pokud ano, tak je to možná pro Tebe špatně zvolený model kytary.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“