Hlava VOX AD100VT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
sentir
Kontaktovat uživatele:

Hlava VOX AD100VT

Příspěvek od sentir »

Ahoj, chci si koupit hlavu+box cca. do 13tisíc na bazaru jsem dvakrát narazil na hlavu VOX AD100VT. S kapelou hrajeme post-hardcore až metalcore ale rád si zahraju i jinej styl takže bych spíš potřeboval aby ta hlava neměla až zase tak metalovej zvuk ale dala se použít i v jiném stylu. Problém je v tom že přímo dnes u sebe ještě peníze nemam, mam jenom jejich část a v srpnu budu mít všechny. No a tak sem se chtěl zeptat je ta hlava dobrá pro moje požadavky a měl bych si jí koupit rovnou nebo mam ještě čekat co se objeví na bazaru? Ptám se protože mě takhle hlava dost zaujala a na značku VOX jsem četl hodně kladných věcí a dále mě na té hlavě zaujala možnost výběru efektů ale dá se to vůbec použít? :D
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlava VOX AD100VT

Příspěvek od Rohlajs »

Za tyhle prachy doporučuju combo ne stack. Já bych hledal engl thunder nebo 6505+ 112. Stack vážně nebude žádná výhra
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Predator

Příspěvek od Predator »

@rohlajs ... v pohode, Thunder je výborný aparát, ale on sa pýtal na niečo iné, zaujímali ho konkrétne efekty na tejto hlave od Voxu.

@sentir ... Keďže som vlastníkom Tonelabu ST, odpoviem ti a snáď ti to pomôže. Na Valvetronix sérii sú efekty veľmi dobré, ale za cenu minimálnej možnosti meniť parametre, a samozrejme máš iba obmedzený výber možných kombinácií. Teda ak chceš trebárs predradiť pred simuláciu aparátu napríklad simuláciu Tube Screamera, dá sa, ale na rozdiel od klasického Tube Screamera s ovládačmi Gain, Volume a Tone tu máš iba Gain a nič viac ... Ale pevné parametre sú nastavené výborne a tak prakticky aj toto minimálne nastavenie nemá negatívny vplyv na kvalitu zvuku, na ktorom naopak začiatočník nemá až takú šancu dačo pokaziť. Takisto to platí aj pre modulačné efekty a delay, kde máš možnosť hýbať s jedným až max. tromi parametrami.

Navyše výber efektov zahŕňa viacmenej iba staré generáciami osvedčené modely s tradičným vintage zvukom - trebárs delay tu máš iba analógový (BBD, typu EHX Memory Man) a vintage páskový, oba s mäkkým zvukom a zastretými výškami, moderný digital delay produkujúci opakovania 1:1 tam nenájdeš. Rovnako chorusy sú tam iba dva analógové druhy, flanger je model Eddie Van Halen od EHX, atď ... Proste všetko samé mäkké, teplé, analógovo znejúce zvuky, nič chladné, hranaté a "sklené" tam nenájdeš. Čo môže byť výhoda aj nevýhoda, podľa toho, ako to berieš. Ináč tieto efekty vôbec nemažú pôvodný signál a stále je pekne oddelený od efektovej zložky.

Inakšie osobne som si vybral Vox práve preto, že na rozdiel od iných modelerov to má normálny lampový minikoncák, koncák sa teda nemodeluje digitálne, ale rieši "v malom" analógovo a potom čisto zosilní. Preto produkovaný zvuk má tú typickú reakciu na hru ako u vybudenej lampy, nie je to "statické" a výsledok nepostráda realistickosť vrátane dynamiky. V kapele to prelieza dobre a nemá problém so "stratením sa v mixe" či "trčaním nad všetko".

Pokiaľ chceš tradičné zvuky (trebárs Plexi, JCM-800, JCM-900, Twin Reverb a iné klasiky ...) v skvelej kvalite a pokiaľ možno bez dlhého nastavovania, pod jedným gombíkom, choď do Voxu, ten ich vie skutočne jedinečne a bez digitálnej príchute. Pokiaľ ale máš rád experimenty, hromadu parametrov, detailnú kontrolu nad každým jedným parametrom zvuku, a tvojím cieľom je moderný sound a originálne predtým nepočuté zvukové farby, asi by som hľadal inde.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
sentir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sentir »

děkuji moc za rady
EDIT.: Ještě jsem se chtěl zeptat kamarád má hlavu CRATE FW120H a u ní se mi docela líbí zkreslení, hraje na něj převážně metalcore, líbí se mi takovej ten hutnější zvuk ale pořád to nezní až moc basově má to dobře nastavený dá se z toho VOXe dostat taky dobrej zvuk když si s tim něak pohraju? De mi o to že na bazaru je právě tahle hlava cca za 4400kč a já budu mít po brigádě něco přes 13tisíc (ale z toho potřebuju koupit hlavu i box) jestli by se mi vyplatilo koupit toho VOXe za těch 4400kč nebo ještě čekat co se ještě na bazaru objeví.
Predator

Příspěvek od Predator »

Bez obáv, Valvetronix séria nemá problém urobiť zvuky od hladkého vintage crunchu po nárez typu Mark, Recto či 5150... Jej hlavná prednosť je ale mimoriadna realistickosť zvukov používajúcich vybudený koncák. Modernú metalovú pílu ti urobí kdejaký Pod, ale trebárs cranknutú AC 30 Briana Maya nevie okrem tohto v takej kvalite žiadny modeler. Je to preto, že tieto stroje majú naozajstný lampový koncák ... v mini prevedení. Nemodelujú ho, ale miesto toho pustia signál do zmenšenej verzie koncáku predlohy. Potom sa tento zvuk čisto zosilní na požadovanú hlasitosť. Výhodou je možnosť mať zvuk vytavenej lampy aj na malých volume.

sebous

Příspěvek od sebous »

Ac nejsem odbornik tak si myslim, ze se mylis. V tech voxech je pouze lampa v predzesu, takze tvuj popisovany lampovy mini-koncak tam asi budes hledat tezko :) Jinak mam s voxem ad50 dobrou zkusenost, ale za 13tisic uz muzes mit hezkou lampu.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Predator

Příspěvek od Predator »

Nie, nemylim sa ... preamp je digitalny a potom nasleduje mini koncovy stupen 1W s trafkom a specialnym obvodom "nemeho reproduktoru".
Valve Reactor’s power stage is a miniature version of a true tube push/pull power amp. It uses a 12AX7 tube (dual triode; in other words, two vacuum tubes in one), and is similar to a true tube amp with an output transformer. Rather than connecting the vacuum tube directly to a speaker via an output transformer, the signal is converted by a virtual output transformer in which solid stage components emulate the output transformer, and the final output stage circuit is connected to a specially designed VariAmp power circuit. This allows the output of the power stage to be continuously varied from minimum output to maximum output.
Viac sa docitas tu -

http://www.voxamps.com/us/valvetronixplus/valvereactor/

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“